Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUZ NIE MAM SILY KURKA

SPOSOM na NIEJADKA

Polecane posty

Gość Gorący kubek gwiazdkowy
Tak, poniżej 3 centyla i powyżej 90 tego to źle. Ale jak by moje dziecko było poniżej 50-tego,to nie dałabym mu niedojadać cały czas, tylko podtykała wlaśnie coś tam sprytnie. Nie na siłę, ale żeby mimo wszystko zjadło choć troche więcej, niż samo by to zrobiło. Nie widze w tym nic złego, nic głupiego, wiochmeńskiego i nie uważam się za dziecko,niedorozwinięta idiotkę, co nie ma pojęcia o dzieciachl. Wiem wiele, jestem poważną mamą, co poważnie podchodzi do wychowania dziecka i zajmuje się dzieckiem według normalnych zasad, stosuje do schematów żywienia, schematów rozwoju itd.

Gość no do cholery ktoś cie
o cos pytał ? ILE WAZY TWOJE?! TYLKO PRAWDE PISZ !

mój wzrostem był cały czas powyżej 90, a często i 97 centyla, a wagowo koło 50 centyla. \lekarka zawsze powtarzał, że nie ma po kim być grubszy i wszystko jest ok.

Dorodne dziecko to takie, które jest ciut wyżej niż na 50 centylu czy to pod względem wzrostu czy wagi. Nie za wysoko, bo jak sięga 80-90 centyla, to znów za grubaśne, ale jak ma wyżej niż 50, to jest powód do dumy. 50 to w sam raz, przeciętnie. Poniżej 50 to już za chude, za drobne.

No do cholery ktoś Cię --- a co Ciebie to obchodzi , ile waży i mierzy moje dziecko.Nie mam zamiaru Ci odpowiadać. Zarówno wagą i wzrostem jest trochę wyżej niż na 50 tym centylu.

Gość gvfgweffw
a wiesz co to są te siatki centylowe, że takie głupoty piszesz?

tylko nikt nie ma wpływu na wzrost dziecka! co miałam mu dawać papierosy żeby tak nie rósł?

Gość gvfgweffw
a jeśli w ogóle tak już w nie wierzysz, to powodem do dumy powinno być równe 50, bo czy w górę czy w dół to zawsze jest gorzej, niż idealnie po środku :-P

Gość ta kubkowa to nieżle walnięta
:D cos gdzies poczyta ,podsłucha a swego rozumu no to za grosz ... biedne to twoje dziecko ;

gvw,skoro uważasz, że to głupoty, to sama chyba nie wiesz, co to nawet siatka na zakupy, a co dopiero centylowa. Głupota wybiła Ci takie dziury w mózgu, że Twój mózg wygląda, jak ta siatka.

A wy macie tyle jadu w sobie, że Wasze dzieci to na nerwicę chyba cierpią, tyle w Was złości i agresji.

Chyba z tego powodu, że mają takie znerwicowane matki , dzieci nie jedzą i chudną ! Moje dziecko jest szczęśliwe i zadowolone i kochane.

Gość gvfgweffw
paula ty się niczym nie przejmuj , przecież siatki centylowe nie pokazują ile powinno warzyć czy mierzyć dziecko, a ile % dzieci w danym wieku ma taką wagę i wzrost, a moim zdaniem nei jest to wyznacznik niczego. mam sie sugerować cudzymi dziećmi? a gdyby nasze społeczenstwo było bardziej zapasione i dzieci w wieku 7 lat ważyły np. 35 kg, to moja córka byłaby pewnie gdzieś na samym dole siatki centylowej, czy to by coś zmieniało?

a na pytanie nie odpowiedziałas ...:O ile wazy i mierzy twoje dziecko ? mozesz odpowiedziec?

Gość gvfgweffw
tak, to głupoty niedouczona babo, bo nie pokazują one jaka POWINNA BYĆ waga i wzrost dziecka a jaka faktycznie jest wśród dzieci w danym akurat roku, w którym pomiar był robiony rzeczywiście, to jak inne matki upasły swoje 7 latki to bardzo cenna informacja :-O to tylko statystyka , a nie wyznacznik norm

nie no.... ja się nie przejmuje - wg kubka jest w idealnej wadze - 50 centyl:P Najlepsza była moja teściowa, jak się Franek urodził - jak 3 miesięczne dziecko, tylko żeby teraz nie przybierał za dużo, bo nie będzie mieścił się w normach - wg niej każde dziecko w ieku 5 miesięcu musiało ważyć tyle samo:)

Gość gvfgweffw
paula no właśnie wg kubka to jest z twoim dzieciekm tak sobie - tylko 50 centyl :-D, jakby było poniżej 50 to traedia, ale jak 80 to super :-) DORODNE !!! :-D ;-)

no tak a sama zwiała ;;;

Gość gvfgweffw
zwiała przez lejek wpychać" łobiod" dziecku, żeby z centyli nie zleciał :-D a ile waży i mierzy to dorodne stworzenie to nam nie napisze, żeby nie wyszło że dorodne=spasione :-D

Gość wracajac do tematu
Wiem, co to sa niejadki. Sama bylam z siostra. nasza mama mowila, ze pewnie mialaby 30 dodatkowych lat zycia, gdybysmy jadly jak inne dzieci. Do dzis dzien rodzina wspomina jak matka mnie na hustawce karmila hustajac, albo cudowala z jedzenia lodzie, samochody i zwierzeta. Moja starsza corka niejadkiem na szczescie nie jest. Zato mlodsza tak. Ma 17 miesiecy i nie mozemy w zaden sposob ruszyc z poziomu jedzenia dla 8-miesieczniakow. O zadnych parowkach i jajecznicach mowy nie ma. Wszystko ma byc zmiksowane. Dlawi sie ryzem w zupie i malutkimi makaronikami. Cwiczy zucie i gryzienie jedynie na razowym chlebie, chrupkach razowych Wasa i twardych herbatnikach. Wszystkie ladnie wykladane na talerzu kawalki ugotowanych warzyw, makaroniki, ryz, kasza gryczana, kawalki kurczaka, kawalki jablka czy banana laduja prosto na podlodze, a jak chce wcisnac do buzi, by sprobowala, to odbija sie jak zawodowy bokser. Przeglodzic ja probowalam bezskutecznie - nawet cholernie glodna nie wezmie do buzi doroslego jedzenia. W dodatku nie chce ja glodzic, bo i tak jest mala i drobna, nosi ciagle ubrania na 12 miesiecy. Kazde jedzenie je bez zadnej przyjemnosci, jest to dla niej meczarnia i najlepiej jak jej wlacze telewizje, wtedy je jakby pod hipnoza i mozna jej wszystko wcisnac (oprocz kawalkow, tego nawet telewizja nie da rady). Z jako tako przyjemnoscia je jedynie 2 dania - kasze mleczna rano i, o dziwo, puszkowy orientalny kuskus dla dzieci. Zaznaczam, ze zadnych Arabow nie mam w rodzinie :). Myslalam, ze moze jej o przyprawy chodzi, przyprawialam swoje dania roznymi ziolami, nic to nie daje. Mysle, ze trudno, jakos wyrosnie, ja tez z tego wyroslam i w koncu moge zjesc schabowy, nie tylko papki. Co wiecej, mysle ze z powodu swego niejedzenia w dziecinstwie, jako dorosla osoba nigdy nie musialam stosowac zadnych diet odchudzajacych i pilnowac swojej wagi, od wielu juz lat waze tyle samo.

Gość dokładnie jak mówisz
nie byłaś żarłokiem nie latali za tobą z kotłem i żyjesz i nie jestes tłusta brawo! Zdrowe podejście a tym ze dziecko nie je nie martw sie z głodu nie umrze ,Jak sama piszesz ,ze ćwiczy na pieczywie,chrupkach itp no to głodna nie chodzi .Da rade :) Moje dziecko ma dzis 6 lat a urodził sie wczesniakiem z wagą 1800 dzis jesy szczupły i zdrowy

Gość Co za poziom
Matko kochana, normalnie prostaczki i chamki.Kolejny temat, gdzie jad się leje wiadrami.Kobiety, to, że ktoś ma inne zdanie niż Wy, nie upoważnia Was do takich wyzwisk i takiego poziomu języka.Mniejsza o to, kto ma rację, a kto nie. Dajcie ludziom wypowiadać swoje, odmienne zdania, a nie za inną opinię niż większość sypiecie takim chamstwem, że głowa boli. Ktoś, kto taki prostacki poziom reprezentuje na forum, nic dobrego swoją osobą nie prezentuje.

Gość Zawziętość na maksa
Co takie zawzięte jesteście, że jakaś matka ma duże dziecko,co wychodzi ponad średnią z siatki . Chyba zazdrościcie. Bo co wpis, to każda ma za chudego. I byście oczy jej wydrapały za to, że ma lepiej zbudowane dziecko niż Wy.Sorry, ale jak się widzi ładnie zbudowanego niemowlaka, czy malutkie dziecko, właśnie takie różowe, lekko pultaśne,to każdy podziwia lepiej,niż patrząc na chude i zabiedzone.Małe dzieci właśnie mają ten przywilej, że mają być okrągłe, a nie dzwonić kośćmi. Później z tego wyrastają, wraz z wiekiem i dalszym wzrostem szczupleją. Ja np. zawsze byłam dobrze odżywiana w dzieciśstwie, nie byłam za chuda, a jako dorosła dziewczyna mam super figurę, zgrabną, nie mam żadnych problemów z wagą. Tak że nie brońcie się tak,że tylko niejadki i chuderlaki dobrze wyglądają, a reszta to spaśluny.

Gość ty wyzej najpierw poczytaj od
początku a potem pisz swoje mądre wnioski ....bo widze ,ze nie jestes w temacie i nie wiesz co kto pisze 😠 nie podoba sie to wyjazd stąd

Gość Chamówa
Normalnie nie kobiety, tylko chamki.

Gość Zawziętość na maksa
Słuchaj,mądralo, czytałam wszystko od A do Z, jestem doskonale w temacie. I właśnie po przeczytaniu wszystkiego stwierdziłam to, co napisałam. A Ty może trochę więcej kultury, jak Ci się nie podoba, to wyjazd, kto Ci w ogóle pozwolił komputera dotknąc z takim ptasim móżdżkiem.

Gość ___rodzice___
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1358654765.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1358654786.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1358654833.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1358654844.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1358654900.html

Gość Chamówa
I to matki, żony, małe dzieci mają, a normalnie słownik więźniarek z aresztu.