Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grażkaaaaaaaaaaaaa

imie dla syna- Parys czy Allan?

Polecane posty

Gość ale się podniecacieeee
Boze alan- anal , chcesz by tak dzieci w szkole wolaly za towim synkiem???

Gość planujemy dla syna
co do imion po przodkach to znan taką rodzinę. Władysław Stanisław Jadwiga i wiele by ich wymieniać. Władzio chłop bez szkoły dojący krowy nie unikający alkoholu. Stachu wystający pod budką z piwem. Jadźka kobita z klasą że bez kija nie podchodź. Mogę tak dalej wymieniać - a wszystko to są stereotypy ludzi na "poziomie"

Gość afvsd
nie ma polskich imion np jasio ,,, jasiuuuu do domu.

Gość ostro jedziecie
Jan jest to imię pochodzenia hebrajskiego a co do jednej z wypowiedzi o analu nie sądzę żeby dziecięce słownictwo było aż tak bogate chyba że go głui rodzice uświadomią

Gość lali fefewwe
jak parys to moze jeszcze hektor, odyseusz czy herkules swoja droga mialam kiedys psa Parysa :D

Gość mamammaaa
a HILTON ?:)

Gość my msms
my msmy w rodzinie Alana. Na początku się wszyscy dziwili, ale z czasem ....fajny chłopczyk i imię zrobiło się takie osłuchane :-) Rodzice fakt nie wykształceni, ale nie patologia.Oboje ciężko pracują, mają mieszkanie, samochód.Jak ci się podoba imię Alan, śmiało nazwij tak syna z czasem wszyscy przywyknął.Mi osobiście się nie podoba, ani mnie ani mężowi.

Gość Oba są bardzo ładne.
Jak mieszkałam w Grecji to miałam kolegę Parysa, ach, ale był przystojny. W Grecji to bardzo znane imię, nawet syn Spirosa Latsisa - najbogatszego greka ma na imię Parys Latsis. Kiedyś imię Parys było bardzo znane w Polsce wśród szlachty, na samym początku nadawano jest w formie Parzysz, a jakoś w 1385 powstała też forma Parys. No i to imię katolickie jest:) W Kościele katolickim jego patronem jest św. Parys, biskup Teano. Jak dla mnie to super imię, zwłaszcza, że oznacza "piękny". Nie przejmuj się negatywnymi komentarzami, pewnie piszą je Cześki, Asie i inni posiadacze przeciętnych i oklepanych imion, którzy albo są niezadowoleni ze swoich imion, albo rodzice nie przekazali im daru tolerancji.

Gość wielkie halo nie wiadomo o co
nie wiadomo do jakiego nazwiska mialby ten Parys pasowac....

Gość iposprawie04
nie mogę parys, o litości!!!

Gość Znam dziewczynkę - Alani :)
Po komentarzach widać komu podobają się przeciętne imiona, a kto docenia indywidualność. Zwróćcie uwagę na negatywne komentarze, są albo głupie, albo obraźliwe, albo z błędami, nie mówiąc już o składni. Ci co wypowiedzieli się pozytywnie o tych imionach zrobili to w sposób kulturalny, z klasą, a niektórzy nawet wykazali się dodatkową wiedzą z historii. Moja ciotka ma tytuł profesora medycyny, jest znanym i szanowanym lekarzem i jej dzieci mają na imię Nel i Wojmir. I całe życie im zazdrościłam, bo moja mama nie wykazała się zbytnią wyobraźnią i dała mi oklepane imię. W klasie licealnej miałam 7 imienniczek, teraz w firmie też co 5 pracownica ma na imię jak ja, uwierz mi że jest to o wiele gorsze niż być np jedynym wśród znajomych czy w firmie Allanem. Tylko nie wiem czy Rada Języka Polskiego pozwoli na podwójne "l", bo w Polsce istnieje bodajże forma Alan.

Gość iposprawie04
dobra dobra, nie znasz mnie i mojego statusu, więc może daj spokój, ale Parys? dalej prosze o litość parysku chodź tutaj w pracy: "Pan Parys jakiś tam zrobi prezentację" jak dla mnie śmiech na sali, jaka ułożona bym nie była, to ryknęłabym śmiechem po takim tekście

Z doświadczenia wiem, że ludzie z nieprzeciętnymi imionami są bardziej kreatywni, więc myślę, że mężczyzna o imieniu Parys czy Allan to raczej będzie Twoim szefem aniżeli pracownikiem robiącym prezentację.

Przyznaj jak masz na imię i zobaczymy kto ma rację:)

Gość to i ja cosik powiem
Zależy gdzie mieszkacie, Parys bardzo ładne imię, ale nie na polskie warunki... Grecja, Włochy - tam takie imię byłoby na porządku dziennym. Indywidualność indywidualnością, ale po co dziecko krzywdzić imieniem. Chociaż mi się oberwało od kogoś na kafe za to, że mój sym ma na imię Maciej, więc z drugiej strony jak się chce psa uderzyć, to się i kij znajdzie...

Gość iposprawie04
moim szefem jest Mariusz a dyrektorem Radek czy to takie wyszukane? nie przesadzaj już

Gość iposprawie04
i prezentacja była tylko przykładem działam w zupełnie innej branży

Gość iposprawie04
a teście mają sąsiada: Jaromir się zwie, jest pijakiem, zawód pijak, tak raz powiedział, i niczego w życiu nie osiągnął

Gość nie dla psa kiełbaska
a po co zakladac topic na ten temat, daj na imię dziecku tak jak chcesz, nawet Oral, Anal, Chuj, tylko zastanów sie jak dziecko na tym wyjdzie w życiu. Znam Analna, który ma na znazwisko Pietrucha, pasuje? Parys o nazwisku Krakowiak....? Czasami faktycznie pokrywa się wykształcenie i miejsce zamieszkania rodziców z ich wymiernym nazywaniem swoich dzieci

Gość Bonawentura
Ej laski co się tak podniecacie? To normalne imiona są , jak ich nie słyszalyscie wszesniej to znaczy ze pochodzicie z jakiejs dziury zabitej dechami. Ja znam kumpli i Parysa i Alana. Parys jest zajebiście inteligentny , po 2 fakultetach, facet od 24 roku zalozyl juz z sukcesem 3 firmy i skubaniec ma powodzenie wśród panienek przez to imie jak żaden, a Alan jest pilotem i tez fany z niego gość. Nigdy nam kolegom nie przyszło do głowy, żeby śmiać się z ich imion. Więc laska która napisała ze by z krzesła spadła to jakaś małomiasteczkowa zakompleksiona panna, olejcie ja , to z pewnoscia przecietniaczka .

do bonawentura, to świetny masz światopogląd, ze ludzie o tym imieniu sa akurat inteligentni... co ma piernik do wiatraka? znam Alana, który ledwo skończył zawodówe, a obecnie siedzi za gwałt.

Gość iposprawie04
a ja znam pilota linii naszych Piotra i Tomka i też mają powodzenie imię nie ma znaczenia, jak ktoś jest zdolny czy przystojny to taki będzie, a jak nie, to nawet Parysek nie pomoże nikt tu się nie podnieca, podnieta jest dla małolatów

Gość iposprawie04
i jak dla mnie to imiona Alan, czy Nikola to imiona dobre dla patologii, bez obrazy jeśli ktoś nią nie jest

Gość PannaMarzanna
Ależ Wy ograniczeni ludzie jesteście. Nie znacie imienia Parys albo Alan? Skąd Wy jesteście? Z Pcimia? Albo za przodków samych robotników macie. Przecież imię Parys to bardzo znane imię wśród szlachty polskiej, zwłaszcza na Mazowszu. "Nazwisko rodu Parysów wywodzi się ze starogreckiego imienia Parys. Przez niemal dwa stulecia XVI i XVII rodzina ta należała do najzamożniejszych na Mazowszu; starostwo czerskie było u niej wówczas niemal dziedziczne. Należały do niej liczne majątki na ziemiach warszawskiej i czerskiej: Paryszew, Kozłów, Zalesie i inne. Od końca XVII wieku ród zaczął jednak upadać, a zubożał już w następnym. Jego znaczenia nie podniósł nawet tytuł hrabiowski, nadany w 1808 r. przez Franciszka II (tytuł ten przyznał Senat Królestwa Polskiego w 1820 i 1824 r.). Początek rodu wiąże się z Parysem z Radzanowa. Podział majątku między nim a jago bratem Sulimem zatwierdził w 1457 r. książę mazowiecki Ziemowit. Imię ojca, czy też dziada, przyjął za nazwisko Jan łożniczy książęcy w 1512 r. Miał on córkę Annę, żonę Stanisława Beliny, stolnika warszawskiego. " http://www.tnn.pl/tekst.php?idt=581&f_2t_artykul_trescPage=3

Gość iposprawie04
bosz imiona znane, ale chodzi o to, że co najmniej idiotyczne czytać czytać jeszcze raz czytać dla mnie śmiech na sali nazywać sie Parys, w życiu swojego dziecka nie skrzywdze tak

Gość Same nieduki tu siedzą
Ja jestem z Wawy i wiem, że to znane imię szaklcheckie. Przecież właśnie miejscowość Paryszew pochodzi od szlachcica o tym imieniu. Do szkoły wracać ! I kto tu jest patologia?

np Parys Zając Alan Ziemba Parys Kękus Alan Zadziejny Parys Mikołajski Alan Ronkiewicz Parys Walikonik Alan Toczek Parys Kuc Alan Tobiaszek Parys Węch

Gość iposprawie04
a czy znasz znaczenie słowa patologia? bo to, ze ktoś nie zna tego imienia czy nie lubi, nie jest patologią od razu tak łatwo rzucacie słowami, ale znaczenia już nie znacie po ile macie lat? 15? chyba tak

Gość iposprawie04
i ja też jestem z Wawy droga patologio