Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grażkaaaaaaaaaaaaa

imie dla syna- Parys czy Allan?

Polecane posty

Gość Same nieduki tu siedzą
Czytam te komentarze "I po sprawie" i "Nie dla psa kiełbaska" i wstyd mi, że wśród nas takie niedouki i prostaki. Co znaczy "idiotyczne imię"? Każde imię to zlepek liter, naucz się myśleć konstruktywnie. To, że Twoja rodzina nie miała kontaktu ze szlachtą, a Ty z historią to już bolączka Twoja i ewentualnie Twoich biednych przeciętnych dzieci, które będą potomkami ograniczonych ludzi bez wyobraźni. Parys Zając Alan Ziemba Parys Kękus Alan Zadziejny Parys Mikołajski Alan Ronkiewicz Parys Walikonik Alan Toczek Parys Kuc Matko, a kto ma tak na nazwisko? Typowo polskie nazwiska to np Wojciechowski, Brzeski, Kossowski.

Gość iposprawie04
nie napisałam, ze nie miałam kontaktów, bo imiona są mi doskonale znane, tylko jak dla mnie idiotyczne bez odbioru nieuku

Gość iposprawie04
a Parys to typowo polskie imię co???? Parys (gr. Paris) imię męskie, prawdopodobnie pochodzenia przedhelleńskiego, o znaczeniu nieznanym

Gość A ja znam
A ja znam też psy o imionach: Tina, Igor, Oskar, Bella. No przecież po to są imiona, żeby nimi nazywać. To co, jak sąsiadka ma psa Oskara, to już imię Oskar to badziew ????? Przeraża mnie Wasz tok myślenia.

Gość do iposprawie04
A szkołę jakąś kończyłeś? A może Aleksander to też imię typowo Polskie? A Tomasz i Piotr i Paweł to są wg Ciebie imiona polskie?

Gość Hahahhaa
iposprawie04 wracaj do nauki !!!!!

Gość mamamamamada
daj dziecku na imię jak chcesz, u mnie w szkole był chlopak o imieniu Alan - przyznaje jedyny jakiego znam a było to kilkanaście lat temu, nikt się z niego nie śmiał a połączenie z internetem wiązało się z wysłuchaniem dziwnych brzęczków, teraz w dobie internetu bezprzewodowego i dzieci zaznajomionych z nim od kołyski nietrudno jest przewidywać, że ktoś Alana kiedyś może przezwać Anal (i błagam nie mówcie mi tu że mieszkam w slumsach jestem z patologicznej rodziny i filtr rodzinny w necie to dla mnie nowość) jeżeli nie sprawdzi tego żądny wiedzy syn lekarki i prawnika z sąsiedztwa na pewno zrobi to jakiś inny dzieciak w szkole (w każdej klasie się taki ktoś znajdzie) Co do Parysa to sie nie wypowiem bo żadego nie znam, bardzo mi sie podobają imiona starogreckie wiążące się z mitologią a jeszcze bardziej z mitologią skandynawską. Wikingowie mężni woje, ale jednak dziecko będzie miało nieudziwnione imię. Pozdrawiam

Gość A ja znam
Facet co Ty wypisujesz, polskie imiona to Bożydar albo Wojmir. Te które wg Ciebie są typowo polskie np Ania, Piotr, Tomasz, Paweł to przecież też imiona nie polskie. Po prostu są pospolite i się oklepały.

Gość do Same nieduki tu siedzą
zajrzyj choćby do książki telefonicznej i zobacz ile zajaców, ziemb, kuców i innych, a te co niby ty podałaś pasuja do tych imion hehe kpina debilko!!!

Gość MammaTulipanna
A ja uważam, że każde imię jest fajne i że nie można oceniać człowieka po tym, że dał np dziecku na imię Nicola. Co to kogo obchodzi??? Imię to imię. Kilka lat temu żadne dziecko nie miało na imię Julia, bo niby jak Julia, imię pochodzenia włoskiego ma niby pasować do nazwiska polskiego?? Julia Kowalska??? No nie, przecież ona była z Werony. A teraz co 2 dziecko na podwórku to Julia, tak samo było z Oskarem.

Gość warto się kształcić
"do Same nieduki tu siedzą zajrzyj choćby do książki telefonicznej i zobacz ile zajaców, ziemb, kuców i innych, a te co niby ty podałaś pasuja do tych imion hehe kpina debilko!!!" no i po komentarzu widać z jakim prostactwem mamy do czynienia:)

Faktycznie, można zauważyć,że ludzie którzy akceptują coś innego, mniej znanego potrafią wypowiadać się z kulturą.Przeważająca większość forumowiczów nastawionych negatywnie, jest niekulturalna krótko pisząc. Co do Imion - bardzo podobają mi się imiona z mitologii :) Alan wydaje mi się "normalnym" imieniem. Jakbyście troszkę szerzej popatrzyli to ludzie mają różne,"dziwne" imiona. Mój mąż ma dostęp do danych osobowych wielu ludzi i spotkał się np z takimi imionami jak: Askaniusz Ineborg Achilles i wiele,wiele innych.... Imię jak imię, to nie od niego zależy jacy jesteśmy i co w życiu osiągniemy.Jak już wcześniej ktoś napisał, to tylko zlepek liter.

Gość mamamamamada
wkreciara zgodze sie z tobą, że ludzie mają różniste imiona i chciałabym znać jakiegoś Achillesa, ale należy się zastanowić czy dając tak dziecku na imię nie wyrządzimy mu krzywdy bo jeżeli ten Achilles czy Herkules a może i Ares miałby wyglądać jak chucherko niziutkie i być obiektem kpin dzieci a nawet nauczycieli w szkole (chociażby z wf-u) to wolałabym tego uniknąć. Jeszcze w tym wszystkim należy pamiętać, że imię musi pasować do nazwiska a jak bardzo chce sie dziecko nazwać np. Achilles to może lepiej dać mu tak na drugie imię - zawsze samo będzie mogło zdecydować czy chce z niego korzystać np. Stanisław Achilles Wokulski (dla dociągnięcia wątku Stanisław Parys Wokulski) Ale nie widzę problemu żeby nazywać dzieci jak sie komu podoba. A taka druga sprawa: pamiętacie jakiś rok temu, nawet w wiadomościach o tym mówili, rodzicom odmówiono w urzędzie nazwania dziecka Kermit jak ten z mupettów) jakie są wasze zdania na ten temat? Kermit jako imię dla dziecka?

Gość hanka z krużganka
nie krzywdź dziecka. daj Mu normalne imię. żal serce ściska jak ludzie nadają takie imiona, pomyśl o dziecku, a nie o sobie jeśli potrafisz!!!!!

Gość LiliRoseMelody
A co znaczy wg Ciebie "normalne imię"? Istnieje coś takiego jak "nienormalne" imię? Nie róbcie problemów tam gdzie ich nie ma. Istnieje tylko podział na pospolite i mniej pospolite, a on też zmienia się co chwila w zależności od mody. Tak jak ktoś słusznie zauważył jeszcze kilka lat temu "nienormalnym" imieniem był Oskar czy Tymon, a teraz przedszkola pełne są maluchów o takich imionach. Więc przestańcie dziewczynie radzić, żeby była przeciętna i ciągnąć ją w dół. To chyba typowa polska przypadłość, jak ktoś jest inny od tłumu, to trzeba go wyśmiać. A to się niestety bierze z zakompleksienia i braku własnego zdania. Grażka nie przejmuj się negatywnymi komentarzami, przeczytaj je i zobaczysz, że piszą je ludzie, którzy sami nie wiedzą o co im chodzi.