Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ella.k

Macie uczucie, że niektóre kobiety są albo tępe albo panikują?

Polecane posty

Gość Ella.k

Niektóre laski (nie tylko na tym forum, również "w życiu") nie potrafią żadnej decyzji podjąć same (tudzież w porozumieniu z mężem/ matką/ przyjaciółką). Przykłady? Proszę: - jakie wybrać imię? - jaki wybrać nawilżacz? - której firmy smoczki wybrać? - spódniczkę w zielone czy niebieskie kwiatki? - do jakiej szkoły posłać dziecko? - podać zupkę z kluskami czy ryżem? Durne pytania O WSZYSTKO, nie wiem, czy z paniki czy braku samodzielności albo nieumiejętności podejmowania decyzji...

HA! Coś w tym jest. Mnie też wkurzają takie pytania. Zastanawiam się, jak te kobiety wychowają dzieci, gdy np będzie awaria netu?! To o smoczkach też czytałam. Jakby to był problem sprawdzić samemu smoczek... Ale najgorsze to są te z imionami... czy one swojego zdania nie mają?!

Gość ijeszcze nie zapomnijmy o
zabawkach co majakupic swojemu rocznemu badz 2latkowi :D a i dziesiejszy temat kobieta szukalanum. tel.doginekologa temat napisala ale wyszukiwac juz sie jej nie chcialo denne i glupie te tematy co dopiero te kobiety -nie wyobrazalne dla mnie :O:D

Gość jestem za
zaraz rzygnę tymi tematami o imionach!

Gość Denerwuja mnie pytania o
rzeczy ktore latwo sprawdzic w google

Czasami denerwujące są pytania typu "czy jestem w ciąży". Przecież żadna z kobiet na forum nie robiła za materac, więc skąd mamy wiedzieć :/

Gość ale niektore z tych
przykladow są z dupy wzięte. bo jesli ktoś chce sie poradzic o niektóre rzeczy to chyba jasne, że lepiej kupić cos przetestowanego przez kogoś niż kupować buble na ślepo.

Mnie się wydaje że to wszystko z nudów a że kafeteria naoliwia się takimi tematami więc jakoś się przyjmują;D.

co do pytań o ciążę to już nawet topik osobny założyłam;) ale niektóre dręczące nas pytania wydaje mi się,że warto zadać i zapytać o opinie. ale fakt- z tymi imionami też już przesada;)

Ja sie generalnie zgadzam. Jasne, można zapytać o nawilżacz. Ale czemu po raz setny? A odpowiedzi na to pytanie są zwykle po 3-4. Poza tym sorry, ale jednak nawilżacze działają bardzo podobnie, a większość osób jak już ma to jeden, wiec trudno porównać. A to ze smoczkami czy butelkami to jakaś masakra. Skąd mam wiedzieć, czy jakieś dziecko zaakceptuje ten czy tamten smoczek? U mojego własnego nie umiem przewidzieć, więc co dopiero u cudzego?! Pytania o zabawki- ok. Ale dzielenie na: rok, rok i miesiąc, rok i dwa miesiące itd to też już szczyt debilizmu :/ Jeśli chodzi o porady w gotowaniu: czy to ma naprawdę znaczenie, czy da się dziecku do obiadu kluski, ryż czy makaron?! Jednego dnia to, drugiego tamto i gitara gra. Trzeba o to pytać?! No i ulubieńcy wszystkich: imiona... porażka!

Niektóre z tych przykładów jestem w stanie zrozumieć, teraz jest niż (podobno) nie wszyscy mają dzieci i ciężko się poradzić innych mam. A do tego jeśli się siedzi w domu, powiedzmy na zwolnieniu, no to kogo się spytać? Takie pytania wydają się banalne jeśli już jest się "doświadczoną " matką, która ma dawno wybrane butelki. nawilżacz i smoczki. Teraz jest taki wybór produktów na rynku, że ciężko wybrać - skąd kobieta, która pierwszy raz jest w ciąży ma wiedzieć co jest dobre, a co bublem? Więc skoro nie ma innej możliwości, pyta na forum. Ale tematy typu czy jestem w ciąży nieustannie mnie rozwalają i prawie muszę się siłą powstrzymywać, by się w nich nie udzielić :) To samo tyczy się imion, niedawno się przełamałam i się wypowiadam :)

owszem durne sa tematy ale wystarczy inaczej sformulowac temat i juz nie jest durny bo nic w tym zlego ze szukam opinii o zabawce x czy smoczku y czy warto kupic jak sie sprawdza itd ale pytanie na zasadzie nie wiem co wybrac pomozcie to jest sorry ale tepota

Gość misia1111111111111111111111
dokładnie powalają mnie co nie które tematy np.związane czy jestem w ciąży,jakie imię jakaś paranoja

Gość blazga
też sie zgadzam. A przed godziną tylko 5 topików o imieniu dla chłopca... :/

Gość słoń beniamin
o tak. Zwłaszcza te tematy: czy mogę być w ciąży...

Gość Marina z morza
ojjj, trochę przesadzacie. a już zwłaszcza z tymi imionami. co w tym złego, że chcą poznać opinię?

Gość b1eata
najlepsze wyjsie to chyba na nie nie zagladac i nie odpowiadactylko co zrobic wchodzi sie na forum a tu same denne topiki. nikomu nie chce sie szukac ani czytac artykulow a co dobredla jednego dziecka nie znaczy ze dobre dla drugiego kiedys matki nie mialy netu i kierowaly sie instynktem lub tym co mowily ich znajomerowniez matki i dzieci wychowaly. czy jestem w ciazy test niecale 10zl zaden wstyd kupic szybko zrobic i nie przynudzac o imionach juz pisalam jakdlamnie to polowa osob wcale nie spodziewa sie dziecka tylko chceczyms zablysnac imiona parys alan moze leon ciekawe ktora tak naprawde da ha