Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24dcc

24dc zrobić już test? czy za wcześnie?

Polecane posty

hmm nie wiem, tego ci nie powiem.Kurcz ale mi niespodzianek na twarzy wyskoczyło;/

Badanie najlepiej robić rano, między godziną 8 a 12, po przespanej nocy i na czczo. Dzień wcześniej nie należy współżyć, jeść obfitej kolacji, ani zbytnio się wysilać (ćwiczyć). Test polega na zbadaniu poziomu prolaktyny, następnie podaniu doustnie 100 mg metoklopramidu i ponowną ocenę stężenia prolaktyny. Jeśli nie ma żadnych nieprawidłowości, po 60 minutach stężenie prolaktyny powinno zwiększyć się mniej niż pięciokrotnie. w którym dniu cyklu to już w tej chwili nie pamiętam, a wyczytałam różne opinie na necie, więc myślę że najlepiej zapytać ginekologa

jak mala encyklopedia:) przyda nam sie ta wiadomosc:) jak samopoczucie kochane? bardzo sie zdolowalyscie @?

Gość ajlin
A ja dostałam wynik bety - i brak ciąży ;( ale @ też brak... no gorzej to już chyba być nie może :(

Gość ajlin
niestety :(

czytałam ten artykuł juz wcześńiej, ale nie ma tam informacji o badaniu wysiłkowym (tj o tej tabletce) oraz w którym dniu cyklu.

jeden gin powie, że to nie ma znaczenia, drugi między 3-5 d.c, a kolejny 20-22 d.c :)