Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesuszona do mokrej nitki

zmęczenie w czasie ciąży - dosyć :(

Polecane posty

Jestem w 14 tyg ciąży a od pierwszych dni kiedy się dowiedziałam o tym (oczywiscie równiez wcześniej to zauwazyłam) jestem taka senna ze z łozka to bym wcale nie wstawala. Podczas sprzatania szybko sie mecze. Przyjde z pracy cos wezme na zab i odrazu bym najchetniej poszla spac :/ To wszytsko przeklada sie na moje zycie towarzyskie z facetem niestety. Juz nie gotuje - obiady przywoze od mojej mamy (poprostu nie potrafie złapac smaku), nie potrafie juz zadbac porzadnie o mieszkanie tak jak wczesniej :( teraz garki w zlewie stoja od wczoraj bo jak ok 19 poszlam na chwile sie przespac to wstalam kolo polnocy napic sie czegos i poszlam spac dalej. Mam wrazenie ze zaniedbuje faceta dlatego chcialabym cos dzis jednak upichcic na obiad... Czy Wy macie podobne wrazenie zmeczenia i sennosci?

nie ty jedyna masz wieczną senność. ja ogólnie jestem osobą lubiącą spać, ale na początku potrafiłam spać po 9-10(!!) godzi na dobę,wstawałam i.. dalej byłam śpiąca, tak śmiertelnie zmęczona, żjakbym wykonywała super ciężką pracę fizyczną. gotowałam bardzo rzadko, a jak już udało mi się dotrzeć do kuchni, to obrałam ziemniaki,włączyłam gaz i potrafiłam drzemać przez nten czas jak one się gotowały :D mąż zaciekawiony co tak cicho zagląda do pokoju, ja śpię a wody w ziemniakach już dawno nie ma:D musisz przez to przejść. ja nie piłam kawy(nie lubię) a rebulle oczywiście zabronione.zapytaj lekarza czym możesz się obudzić tak,żeby nie zadzkodzić dziecku.

Gość będzie lepiej;)
ja w 7 mies poszłam sobie na zwolnienie, w ciagu dnia fundowałam sobie godzinną drzemkę zaraz po tym jak ugotowałam obiad i jakoś zleciao;) normalne jest ze szybko się meczysz. unormuje się to zobaczysz:) powodzenia

Gość ja mam taką
to minie za jakiś czas

Gość aniolek455467768
czemu w czasie ciazy redbulle zabronione? ;o

to całkiem normalne :) ja w pierwszej ciaży spałam cały czas. nie raz zdarzyło mi się zasnąć w tramwaju jk ze szkoły czy pracy wracałam, albo podczas zabawy z podopieczną :P jak wracałam do domu o 18 to prosto do łózka, ok 22 kąpanie i spałam dalej do 6.30, potem do pracy, szkoły i o 18 znów w domu do łóżka i tak cały czas do 14 tygodnia. teraz? teraz jest małe dziecko w domu i synek nie pozwala mi na spanie, chociaż non stop zmulona chodzę. nie dość że mdli mnie potwornie to jeszcze oczy same się zamykają...byle do 2 trymestru! Tobie też niedługo to przejdzie :D i poczujesz się lepiej :)

jeśli możesz spij na zapas, bo jak będzie maluch w domu to nie koniecznie da się wyspać ;-) A tak serio to ja też ciągle zmęczona chodziłam, robiłam sobe drzemki w ciągu dnia. Przy drugiej ciązy mając małe dziecko w domu juz się tak nie da...

Ja odwortnie , przed ciążą jakaś wiecznie senna byłam ( z natury niskie ciśnienie)a w ciąży nadpobudliwa i raczej pełna energii;D. Teraz jestem w 32 t.c i dopiero powiedzmy zaczyna się u mnie totalny brak energii i chęć wypoczywania. Autorko nie martw się, gra hormonów bywa okrutna ale nie trwa to wiecznie, dużo daje świadomość tego że to normalne i w miarę pozytywnie się na to nastawić a życiem towarzyskim to się nie przejmuj teraz na to będzie jeszcze niejedna okazja:)

Gość izia87
ja tez tak miałam teraz juz jestem na dniach,najlepszy jest 2 tymestr,najlepiej się czułam,w 1 miałam tak jak ty nie chciało mi się nic tez spałam.I 8/9 miesiąc tez jest do dupy ledwo chodze bo mały uciska cały duł, dzisiaj ledwo pierścionki zdjełam bo mi palce spuchły,ale trzeba wytrzymać)

Gość dejavee999
Zmeczenie jest zupelnie normalne w czasie ciazy. Nawet jak Tobie wydaje Ci sie, ze nic nie robisz, to tak naprawde Twoje cialo ciezko pracuje "budujac" Wasze dziecko. Masz prawo byc zmeczona tak samo jak masz obowiazek odpoczywac. Garnki nie uciekna, mieszkanie nie zarosnie i Twoj facet pewnie tez przezyje. ;) Pozdrawiam i dobranoc

o jejku... trudno sie mowi... nikt nie mowil ze bedzie lekko :P Ale apropo uciskania w dole. Ja jestem w 14 tyg i w dole brzucha czuje sie taka wzdeta, jakbym miala balon. Czasami mnie to kluje ale czasami tak sie zdarza. A tak jeszcze spytam. Zmienil sie wasz pot? tzn zapach Waszego potu.

Gość anikaaaaa
jak to czytam to mam wrazenie ze czytam o sobie:) mam tak samo... tylko ze zastanawiam sie czy u mnie to nie kwestia psychiki... :/ nic mi sie nie cjhce, kiedys byłam zadbana babka,umalowana, uczesana w domu anwet seksowanie ubrana... a teraz jak jestesm w ciąży to NIC mi sie nie chce... nawet włosow zwiazac w kitke:(

ja włosy w kitke wiaze nalogowo bo jak kieys chodzilam z rozpuszczonymi wloasami i codziennie mylam to tak wiaze caly czas i nie myje po 3 dni i tragedii nie ma. I faktycznie - juz zadbana nie jestem jak kieys. Wszystkiego sie odechciewa :]

Gość ___rodzice___
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1358654765.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1358654786.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1358654833.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1358654844.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1358654900.html

Gość anikaaaaa
ale czemu tak jest? pzreciez czyta sie w tych durnych gazetach ktore nałogowo kuuje dla przyszłych mam... ze ciąża dodaje seksapilu, kobieta kwitnie... jak dla mnie (przynajmniej narazie) to guzik prawda:/

Gość a mężulo to co łapy na wojnie
stracił ? Obiadu ugotować nie może ? Pomóc Ci, odciążyć w domowych obowiązkach ? Jesteś w ciąży, źle się czujesz i jeszcze chcesz dogadzać staremu chłopu ? Obiadki dla niego wozisz od swojej mamy ? Odpadam jak czytam takie żałosne wynurzenia kolejnej świętej polki wiecznej cierpiętnicy. Skąd wy takie niedojdy na partnerów i ojców dzieci (o zgrozo !) bierzecie ? Chce Ci się spać, to śpij a o starego capa się nie martw, z głodu nie zdechnie nawet jak przez tydzień obiadu sobie nie ugotuje !!!!!!!

Ale w tym momencie nie wiem o co Tobie chodzi. U nas jest jasna sytuacja od samego początku. On ma własną firmę, pracuje, nonstop rozkręca i tak dobrze prosperująca firmę a mimo to ręce do dupy mu nie przyrosły bo pracuje własnie dlatego żebyśmy mieli lzej. A ja ma prawo sie wyżalić. A, że o kobieta w ciazy nigdy nie byl to nie moze teraz zrozumiec jak to jest. A chociaz ja jestem w ciazy i teraz przy tych zmeczeniach i sennosciach uwazam ze nalezy mi sie ulga to jednak jestem zla troche na siebie ze tak jest. I tyle. A dobrze mi popisac z kims co przechodzi cos podobnego jak ja.