Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magda8383

OBSTRUKCJA w ciąży

Polecane posty

Dziewczyny, jestem w 6 tyg ciązy i od samego początku mam problem z zaparciami. Lekarka powiedziała, że to normalne w ciązy i zebym piła duzo produktów mlecznych,jak: jogurty, maslanki..i jesc warzywa, owoce( sliwki). Tak tez zrobiłam ale poprawy nie widać. Przed ciażą nigdy nie miałam problemów z wypróżnianiem a teraz to jest jakas masakra. Pliss poradzcie co mogę zastosować zeby nie zaszkodziło mojej dzidzi, czy tez miałyscie taki problem?

to mzoesz jeszcze pojesc kasze. i ogólnie posprawdzaj sobie co jesc, zeby dostarczało dużo błonnika. ewentualnie mozesz sobie kupic błonnik w aptece, nie jest szkodliwy bo sie nie wchłania, dziala tylko w jelitach. herbatek i tabletek przeczyszczających nie stosuj.

dzieki, już czytałam na necie i stosuje sie do wszystkiego tj. na czczo woda przegotowana z cytryną, gerberek sliwka na noc, suszone sliwki tez wpierdzielam i niccc Jem tez śmietane z ziemniakami lub z maślanką, zsiadłe mleko, jogurciki naturalne, wczoraj zjadłam duzoo winogron bo mama powiedziała ze na nia działaja przeczyszczająco i niccc :( czuje sie jak balon a to dopiero poczatek ciązy..

kiszone ogorki, a najlepiej to napic sie kwasu z kiszonych ogorkow

jadłam codziennie ogórki kiszone - tez nie pomogło ;/ chyba jestem jakimś cięzkim przypadkiem..

hmm, a moze wyprobuj metode mojego tescia - na czczo wypija mleko z sokiem :-)

Gość mi po activi troche pomoglo
moze to?

ja miałam to samo tak do 3-4 miesiąca. Jesyna rzecz, która mi pomagała to winogrona jedzone z pestkami i skórami. Nic innego na mnie nie działało wtedy

Gość xxxWrednaxxx
Proponuje Actimelki mi pomagały w ciazy

pij dużo wody mieneralnej bez gazu, nie pij kawy i czarnej herbaty, możesz pić np czerwoną herbatę a napisz może co jesz przez cały dzień, może uda się w tym wyłapać jakiś błąd, który powoduje zaparcia?

Gość lifestyle
przede wszystkim pomyliłaś obstrukcję z zaparciem. obstrukcja to rozwolnienie

Gość aekiii
lifestyle ty tłumoku, jak nie wiesz to sobie w google wpisz: Obstrukcja inaczej zaparcie, utrudnione lub zbyt rzadkie oddawanie stolca.