Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość "Homer"

Jak u was z pracą po studiach ekonomicznych?

Polecane posty

Gość "Homer"

Krótko...chciałbym zasięgnąć informacji od ludzi po skończonych studiach ekonomicznych(nie zarządzania),czy pracują w wyuczonym fachu,zawodzie no i za "ile"..orientacyjnie. Sam jestem studentem ekonomii i tak,uprzedzając głupie komentarze-wiem ile jest ludzi z papierkiem ukończnej ekonomii("jak psów").Chciałbym jednak zaznaczyć, że studiuje na państwowej uczelni,według rankingów z pierwszej trójki w polsce(mój wydział jest raz pierwsz,raz niżej),a jak wiadomo to kompletne inne studia niż na jakiejkolwiek uczelni prywatnej.Zależy mi na wpisac właśnie ludzi z tych "dobrych" uczelni...albo może ktoś zna i orientuje się co robią znajomi,rodzina którzy mają tytuł mp:magistra takiej uczelni.

Gość 951357789632147
Jestem po studiach ekonomicznych na państwowej uczelni. Pracowałam w banku a teraz pracuje w sklepie z farbami i zarabiam tyle samo :]

Gość 951357789632147
a! i zamierzam zrobić kurs fryzjerski.. jestem 4 po studiach

Gość Dagestan
wywożę szambo

Gość prawiczy prawiczek 28
Jak po wszystkim i po każdych studiach. Albo masz wizje na siebie albo nie. Po głośnej informatyce można zarabiać 4000 na wejściu albo 1500. Wszystko zależy od ciebie. Możesz równie dobrze byc po ekonomii 3 lata bezrobotna a koleżanka po filozofii, z wiazją na siebie, będzie miała pracę za średnią krajową.

Gość ????kkkkgggaa
mój chłopak jest po ekonomii niestety świeżo po studiach nie dostał pracy w banku , ma natomiast pracę jako sprzedawca/doradca klienta w jednym z oddzialów telefonii komórkowej ....co prawda nie w zawodzie ale nie narzeka ;)

Ja skończyłam AE w Katowicach-rachunkowość ,pracowałam w biurze rachunkowym 8 lat a od 6 lat pracuje w innej firmie i od roku jestem kierownikiem działu księgowości.W biurze rachunkowym przez 3 lata pracowałam za najniższą pensję potem były podwyżki, gdy odchodziłam z biura rachunkowego zarabiałam 1800 netto.

Gość Kolotrornka
hehe, w "telefonii komórkowej" może pracować KAŻDY, powtórzę: KAŻDY. Szukają szczególnie studentów...aaaa no jest jeden warunek- miła aparycja.

Gość "Homer"
dziękuje za wpisy. kurs fryzjerski?Oj,to bardzo daleko od ekonomii. p_Natalia_@ to jest konkret!Ja mam trochę inną specjalizacje jednak:) Kolotrornka@ No właśnie.Doradca klienta,praca w banku..nie koniecznie trzeba być ekonomistą, żeby tam pracować.Ba,nawet po średnim są tam osoby. Czasami mam wrażenie ,że do niczego mi się wiedza ze studiów nie przyda i właśnie wyląduje w takiej pracy,stąd ten temat. Może uściśle:analityk,SAS,metody ilościowe-generalnie ekonometria.