Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma to jak

ile kosztuje wyprawka dla noworodka?

Polecane posty

W kuchennym zlewie też możesz dziecię wykąpać - tak robią najczęściej np. w USA. Wystarczy że umyjesz zlew przed kąpielą jakimś łagodnym środkiem do mycia naczyń. Jeśli masz czas możesz sobie pooglądać filmy na YouTube i zobaczyć jak to wygląda technicznie (wpisujesz 3 hasła: 'baby bath sink' w dowolnej konfiguracji). Jak zauważysz kąpane są w ten sposób nie tylko noworodki, ale i nawet bardzo duże siedzące dzieci. Przy noworodku możesz położyć na spód zlewu/umywalki złożoną tetrę dla większej amortyzacji i miękkości (żeby nie przeszkadzało zamknięcie odpływu).

A jak dziecko podrośnie to wypróbuj to w brodziku: http://www.youtube.com/watch?v=4teQPIUhILs&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=YKiMjBtQLpA&feature=related Kupisz je w OBI albo sklepach Jysk. Są tanie i mają multi zastosowania w domu (pranie, zabawki, ogród itd.). Są elastyczne i bardzo mocne.

Gość Matka nawrócona
Kołdro, pozwoliłam sobie jeszcze napisać, bop widzę, że uparcie przebijasz swoją teorię, czy jak twierdzisz, teorię lekarzy. Słuchaj, powtarzam, każda matka robi wedle swego uznania i nie możesz gadać tu, że wszystkie muszą stosować koce i unieruchamianie ich między szczebelkami a materacem, bo jak któraś tego nie robi, to krzywdzi swoje dziecko, bądź naraża je na uduszenie. Jak Ci tak dobrze, to rób. Ja nie wyobrażam sobie 8-miesięczniaka zsuwać na dół łóżeczka jak noworodka. Zresztą muszę Cię doedukowac,bo nie wiem, czy wiesz, że 8-miesięczniak potrafi się ruszać niekiedy we wszystkich kierunkach, może się zsunąć na dół, podciągnąć do góry, przekręcić bokiem. Tak że jak by teraz był na dole łóżka z unieruchomionym kocem, może się tak przekręcić, że wyląduje głową pod tym kocem, a z racji, że koc będzie unieruchomiony,nie zsunie go sobie z głowy,więc lepiej, gdyby w tym momencie był przykryty tak, że może to z siebie zsunąć. Chyba nie masz pojęcia kołdro, jak rozwijają się starsze niemowlęta, tylko z noworodkami masz do czynienia, albo traktujesz starsze niemowlaki cały czas jak noworodki. Ale mówię, nie wysuwaj tu presjii, że każda matka , która robi tak , jak Ty, robi dobrze, a reszta źle. Koc, nawet 2 razy złożony nie da takiego ciepła zimą, jak ciepły śpiworek czy kołderka, poza tym koce nie są wcale takie tanie. 50 zł potrafi taki niemowlęcy kosztować, dorosłe koce też nie są za tanie,więc nie wiem, gdzie Ty takie tanie koce widujesz. Podsumowując, nie wszystko trzeba robić w 100% tak, jak piszą poradniki, czy mówią pediatrzy. Każda mama i tak bierze z tych rad tyle, ile jej potrzeba, resztę przerabia na swój sposób.

Gość Matka nawrócona
I dodam, że wkurzają mnie takie mądrale jak kołdra, które jak się uczepią swojej teorii, to wszystkich, którzy robią inaczej niż ona, by chciały znokautować. Wiem doskonale, że dziecka nie można układać w puchatych poduchach, pod grubymi kołdrami, żeby zmniejszyć ryzyko uduszenia, co nie znaczy, że wszystkie dzieci bez wyjątku muszą spać na dole łóżeczka pod kocem i z głową na flaneli, litości. Moje śpi na płaskiej poduszce pod cienką kołdrą,lub w spiworku, nie jest zabełtane w puchach i nie tonie w pierzu, dbam o to, by miało płasko i się nie udusiło.

Gość dobrze wiedziec
matko mozesz sobie zawsze kupic spiworek. koce sa i po 20-30 zl. nie wszystkie dzieci sa takie jak twoje, jedne sie kreca, inne mniej. kazdy robi jak uwaza i kazdy wie co najlepsze dla jego dzicka, bo swoje dziecko zna. podwojny koc jest tak cieply jak niemowleca koldra. nie jestem osoba do ktorej pisalas posta, ale przeczytalam go i napisalam co osobiscie uwazam. bez obrazy, ale nie ze wszystkim co piszesz sie zgadzam.

Gość dobrze wiedziec
nawet widzialam koc i po 10 zl na promocji w biedronce. wcale niczego sobie. dobry byl. przesadzasz.

Co do wyprawki dla noworodka, to ja tak sobie myślę, ze dobrze jest kupić wszystko w jednym miejscu, bo wtedy się o niczym nie zapomni, jest jeszcze szansa, ze sprzedawcy doradzą. Na ekids.com.pl mają w zasadzie wszystkie artykuły, które są potrzebne noworodkowi, więc jakby ktoś miał trudność ze znalezieniem czegoś, to tam sobie warto zerknąć.

Gość Tummy
Na listach z wyprawkami coraz częściej w pozycji "wanienka" pojawia się "wanienka lub wiaderko kąpielowe". Faktycznie kąpanie dziecka w specjalnym wiaderku tummy tub jest coraz bardziej powszechne i polecane przez położne i rehabilitantki oraz przez mamy, które ten produkt wypróbowały. Cena porównywalna z wanienką, a zajmuje o wiele mniej miejsca.

Gość malamoda
skompletuj całą wyprawkę ubraniową dla maluszka na www.mamitati.pl i odbierz rabat 10% na zakupy. To największy wybór odzieży niemowlęcej w sieci polskich producentów. Cotygodniowe dostawy, wyprzedaże i promocje. Zapraszam

Gość gość
Cześć dziewczyny, pewnie podobnie jak ja wiele z Was ma dylemat co dla naszego maleństwa wybrać i kupić na wyprawkę. Chciałam się z Wami podzielić fajnym sklepem w bardzo fajnych cenach. Polecam Wam www.kinderswiat.pl Może komuś się przyda - sprawdzone:) Joasia:)

Gość gość
łóżeczko nowe z materacykiem kołderką, poduszką, ochraniaczem na allegro kupiłam za 200zł :) przewijak na łóżeczko 50zł 10 pieluszek tetrowych 70zł pampersy 30zł chusteczki 5zł rożek na allegro 20zł rożek po kąpieli 20zł wanienka (od koleżanki) za darmo wózek X-TRALL 3 funkcyjny z adapterem na fotelik nowy (allegro) 800zł krzesełko do karmienia 150zł (allegro) ubranka tak na start około 200-300zł zależy jakie wiadomo to już zależy od gustów:) kosmetyki typu oliwki,szamponik,mydełka, kremy, puderki... około 50-60zł smoczek około 10zł obcinacz do paznokci 5zł waciki gazowe na okłady na pępek 5 zł fiolet około 10zł butelki zależy jakei tak około 2 sztuki 30-40zł ja starałam się kupować wszystko w miarę tanio ale i wiadomo żeby nie było jakoś mega szajsowo... wiadomo to noworodek żeby nie miał potem od kosmetyków czy czegoś tam jakichś alergii... :)

Gość gość
Ja nie oszczędzałam za bardzo-wg siebie oczywiście bo dla jednych coś jest oszczędzaniem a dla drugich mega rozrzutnością. -Wozek używany za 1400. -Ciuszki 300zł na rok/półtora -koleżanka w ciucholandzie pracujaca przetrzymała mi te po kilka zl na ostatni gdzien gdzie wszystko jest po 1zł.Do tego czapeczki skarpetki kombinezon W h&m za około 100zł. -pieluchy tetrowe i flanelowe to jakies 70zł. -pampersy premium care 5 paczek w 2 rozmiarach z promocji po 36,99.-ponad stówa -łóżeczko z szuflada 370 plus pościel i poszewki +prześcieradła 200 zł -Wszystko inne to 500zł pierdółki plus kosmetyki plus rzeczy dla mnie do szpitala -bujaczek huśtawka 200-sama buja -karuzela 100 -zabawki 120 -chusta nosidło 70 -laktator i butelki z TT zestaw startowy 130zł

Gość gość
Ja mialam wyprawke na bogato. Wozek 3 w 1 -3500 nie liczac reszty. Za wszystko dalam okolo 8-9 tys. W tym byl tez fotelik samochodowy od 1 roku zycia za 900 zl i bujaczek od 4 miesiaca za 1300..Ale i bardzo dobre wtedy mial maz zarobki

Gość maj 2015
mi też wychodzi kwota 9000-10000 .. produkty myślę że ze średniej półki (z komodą,wózkiem i szafą)

Gość gość
ceny sa rozne, zalezy od produktow ktore wybierasz. przejrzyj sobie przedmioty w hurtowni www.aico.com.pl/ tam znajdziesz wiekszosc potrzebny produktow dla najmlodszych. koniecznie przejrzyj oferte

Twoje dziecko zaczyna dopominać się o przekąski typu ciasteczka, paluszki i inne smakołyki? Polecam zaopatrzyć się w specjalny zestaw pojemników przykrywkami. Na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl , dostępny jest zestaw 4 pojemników: 2 małe, średni i duży w bardzo niskiej cenie. Prawdziwa okazja!