Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfret

Bardzo proszę o poradę, błagam.

Polecane posty

Gość fsdfret

Od maja boli mnie kręgosłup w okolicach lędźwiowych. Najpierw myslałam że to może nerki, ale robiłam badanie moczu i nic nie wykazało. We wakacje było lepiej ale od początku roku szkolnego, a szczególnie od ponad miesiąca bóle się nasiliły. Codziennie kiedy kładę się spać, boli mnie cały kręgosłup, czuję jakby coś mi tam przeszkadzało, uciskało. To już naprawdę męczy. Nigdy nie "strzelał" mi kręgosłup, a często kiedy napinam mięśnie dosłownie czuję, jakby każdy kręg w odcinku lędźwiowym "nastawiał się". Coś jak strzelanie kośćmi palców, szyi itp. Towarzyszy temu czasem naprawdę silny ból. Do jakiego lekarza mam się zgłościć? Ile ewentualnie płaciłabym za prywatną wizyte? No i najważniejsze, czy iść szybko do lekarza czy to nic pilnego? Może ważnym dodatkiem będzie to, że mam problemy z kolanem, ogólnie od tego czasu kiedy zaczął boleć mnie kręgosłup czuję że to aż promieniuje do nóg, czasem naprawdę czuję "słabość" w tych nogach. Mama mówi że to nic takiego, chociaż nie wypytywała się dokładnie co mi jest. Bardzo proszę o poradę.

Gość elwirka 89
najprawdopodobniej masz dyskopatie ledzwiowa i u cisk na nerw dlatego promieniuje do nogi powinnas jak najszybciej udac sie do lekarza ortopedy badz neurochirurga .

Gość polecam masaze
Gdzie do lekarza,najgorsze z wyjsc na kregosłup najlepszy masaz z akupresura i ćwiczenia Rytuały Tybetanskie.

Z całą pewnością masz ucisk na nerwy,pochodzący od kręgosłupa.Normalna droga w takim przypadku to ortopeda i prześwietlenia.Tylko nienormalne jest to,że Na NFZ wyznaczą Ci termin wizyty za jakieś pół roku.Jesli Cię stać,to radzę,idź prywatnie.Ale do takiego z dobrą opinią wśród pacjentów,bo dobry ortopeda to jak ziarnko w korcu maku,niestety...

I absolutnie żadne masaże bez dokładnej diagnozy,bo jak źle trafisz to zrobią z Ciebie inwalidkę,jak moją znajomą.O dobrego masażystę tak samo trudno.Kręgosłup to nie bajka,tylko podstawa!

Gość fsdfret
Dyskopatia? A co to dokladnie jest bo cos tam kiedys slyszalam. Ze sa chyba trzy rodzaje dyskopatii ( karku, klatki piersiowej i odcinka ledzwiowego wlasnie)ale moge sie myslic. Mieszkam w krakowie wiec mysle ze moga byc jacys dobrzy bye by nie chcieli niewiadomo ile za wizyte :/ Boje sie sama chodzic do lekarzy, szczegolnie do jakiegos u ktorego nigdy nie bylam bo nie wiem czego sie spodziewac, jakie badania zrobi itp...

Gość fsdfret
up

Gość kasialena
Witaj kochana:) Identyczne objawy miał moj znajomy, u niego nawet silne leki nie pomagały.Idź najpierw do rodzinnego, może to jest spowodowane zbyt szybkim wzrostem ciała,kregoslup nie wytrzymuje

Gość fsdfret
rośniecie mam juz za sobą :) Mam 18 lat i wiecej niz 160cm. juz nie urosne, tak powiedzial mi lekarz jak bylam mała a mam wlasnie 160 cm. :) Kurcze nie lubie sama chodzic po lekarzach a naprawde mi to przeszkadza...

Gość Wyleczylam Dyskopatie!
idz do lekarza, zaządaj badan - rtg, pozniej rezonansu. z kregoslupem nie ma zartow, a lekarze beda to mieli gdzies, dadza Ci tylko leki przeciwbolowe lub "rehabilitacje", która i tak nie pomoze. Cokolwiek Ci sie stanie, zostaniesz sama na lodzie - twojego lekarza nie bedzie przy Tobie, gdy bedziesz na oddziale ratunkowym w szpitalu Moja rada - odwiedz lek. rodz. po skierowanie do ortopedy mozesz isc do ortopedy prywatnie - ja tak zrobilam i nie zaluje - od razu trafna diagnoza mozesz isc do terapeuty mckenzie - tez Cie zbada, ale juz trafniej, niz ortopeda mozesz isc tez do terapeuty manualnego - spokojnie - nic nie bedzie Ci robil, pierwsza wizyta to badanie Koszta ortopeda 100zł wizyta McKenzie 120zł terapeuta manualny 120zł idz sie zbadaj, nawet na wlasny koszt. jak juz kregoslup sygnalizuje, to go sluchaj, ja nie posluchalam i teraz bardzo zaluje tego 1,5 roku :(

aha- sa tez inne choroby oprocz dyskopatii - dlatego najpierw sie zbadaj mozesz miec np kregozmyk, a da takie same objawy - ja tak mam - i kregozmyk i dyskopatie L4/L5 L5/S1 i tez mialam takie objawy - jakby caly kregoslup byl z klockow i sie "nastawial" - nawet, jak sie czlowiek polozy, to on sie "nastawia" - nie mozna spac, siedziec, stac - horror - ja tak mialam przez miesiac czasu - odpoczelam, zrezygnowalam z pracy. nie polecam Mydocalmu - lekarze go daja ale po nim tak naprawde czlowiek sie czuje duzo gorzej. jak masz pytania - pisz smialo vetmarzena@o2.pl

aha - i jak masz objawy nerwowe np. do nog, to trzeba dzialac szybko - ucisniete nerwy musisz odbarczyc, bo jak tego nie zrobisz, to moze bolec juz zawsze "nic takiego" mi tez mowili rodzice, a nawet, kiedy nie moglam chodzic, to mowili "znajdz sobie prace na pol etatu" ludzie nie rozumieja, zrozumie Cie tylko ktos, kogo tez to boli