Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smukła dziewica

Czytacie książki?

Polecane posty

Gość pratchet rules
ja ogladalem pod przymusem i kara tygodniowego focha i do dzis mam uraz:) polecam tez serie cliva cusslera ale glownie starsze ksiazki bo w nowych juz niema tego klimatu tak mysle..

usmialam sie z prawiczego prawiczka ,ktory czyta tylko ciekawsze kawalki... swoja droga mialam kiedys kolezanke, ktora tak wlasnie czytala. to troche pocztaku, to troche konca to wpadala w srodek.... :D i nie mam pojecia jak ona cos z tego wiedziala. z mezem zaupilsmy sobie pod choinke 12 ksiazek. Mamy je do odebrania na poczcie. Kupuje jutro papier pakunkowy i nawet nie zajze do Wigilii.... A potem niech sie dzieje co chce :)

Gość prawiczy prawiczek 28
"Trylogię Canavan" i jedną drugą przeczytałam na raty. Ale nie wydaje mi się żeby mi coś z intrygi uciekło. :P

Ohydna jędza, Pawlikowska dobrze pisze? Nie przepadam za nią, więc z zasady nie czytałam niczego, co napisała, a ostatnio wciąż jakaś jej książka trafia mi w ręce.

Gość czytelniczka11111
Ja czytam dużo ;) średnio jedna ksiązka tygodniowo, czasem gdy mam dużo czasu, to nawet kilka ksiązek na tydzień (zwykle w wakacje, ferie, święta itd). W czasie roku akademickiego nie mam wiele czasu, ale mimo to staram się czytać jedna książkę tygodniowo i sprawia mi to ogromną przyjemność. Ostatnio przeczytałam " Dziesięciu Murzynków" Agathy Christie, a teraz zabieram się za "Po słowiczej podłodze" Lian Hearn ;)

Gość mini ratka
ksiazek Vargasa mam juz 8, ale i tak "szelmostwa.." ktore czytalam jako 1, przebijaja wszystkie;) fajna jest tez "pantaleon i wizytantki". uwielbiam tez Dana Brown'a, mam wszystkie jego ksiazki i z nieciepliwoscia czekam na kolejne:) wszystkie kupil mi chlopak:) czasami po 3 lub 4 dostaje na urodziny czy swieta;) co zabawne - on nie czyta, ale wie o czym kazda z nich jest:)

cerama polegam też książkę "bogowie groby i uczeni", jak ktoś lubi archeologię, czyta się super, czytałam kilka razy, łysiak też ma dobre ksiązki, mw, wyspy bezludne

Gość tak religijne
dzienniki Faustyny albo ksiazki opisujaca cuda ojca pio

czytacie czytacie :) gdy wreszcie skonczylam liceum i przymus czytania lektur moge sie zabrac za cos swojego czytam ok 2-3 ksiazek miesiecznie moze malo w porownaniu do niektorych z was, ale jestem studentka i mam jeszcze od groma czytania akademickich rzeczy :P ostatni miesiac: john irving- swiat wg garpa - REWELACYJNA POWIESC. o zyciu, po prostu. najtrafniejsze spostrzezenia na temat innych ludzi jakie kiedykolwiek spisano elizabeth gilbert - jedz modl sie i kochaj, poszlam za ludem i wybralam bestseller. bardzo dobrze napisana, ciekawa, zabwne przemyslenia. wcale nie taka plytka michael houellebecq - platforma. uwielbiam tego pisarza i dla mnie platroma jest duzo lepsza niz czastki elementarne co do cen ksiazek... ja rowniez wypozyczam albo z biblioteki albo od znajomych i rodziny a i tak przewaznie ksiazki dostaje (polowa rodziny to humanisci i co chwila mi cos nowego podrzucaja)

Gość tvg5tgv5
a mnie w ogole,wiem ze dostal Nobla,ta ksiazke polecalo mi pare osob,ale ja nic w niej nie znalazła urzekajacego,przeczytalam i zapomnialam

albo kupujcie uzywane ksiazki na allegro ebayu czy amazonie ostatatnio na amazonie trafila mi sie okazja ksiazka za 0,01 funta + 1,14 funta przesylka :) calosc 1,15 czyli ok 5zl

Gość kiki85
Mi osobiście się podobają książki na temat e-biznesu i marketingu internetowego. Czytam to! __________________ www.superlifestyle.pl

w świecie książki, ceny są nawet znośne, na pewno taniej niż w empiku, no i jak się ma kartę stałego, zawsze można kupić coś ze zniżką

kocham czytac:) marze o pracy, ktora by polegala na czytaniu ksiazek. czytam tak mnie wiecej 1-4 ksiazek tygodniowo. alubie rozne , kryminaly, obyczajowe, cos w stylu bridget jones - lecz takie bez przesady babskie, czasem lubie takie zycia wziete. ogolnie unikam since fiction i takich totalniych romansidel

rzadko kupuje ksiazki, a jesli juz, to w ksiegarniach z tanimi ksiazkami - ale to tylko w i wiekszych miastach, u mnie nie ma takich ksiegarni. poza tym zdarza mi sie cos kupic z katalogu kkkk , ale najczesciej wypozyczam w bibliotece. ksiazki sa za drogie - przeczytasz raz i lezy na polce. podobnie z plytami cd - sa strasznie drogie, ale przynajmniej mozesz je sluchac kilka razy dziennie jak ci sie spodoba...

Gość czy książki są drogie?
30 -40 zł to mniej niż zwykłe dżinsy made in china lub powiedzmy dobry obiad w restauracj, a trzeba wziąć pod uwagę, że "produkcja" książki to nie tylko materiał, z którego jest zrobiona i nadanie jej fizycznej formy, ale przede wszystkim treść: ogrom pracy i talentu autora. Czy 40 zł za np. powieść fantasy, nad którą autor pracował miesiącami, a do tego wydawnictwo wpakowało kupę kasy w jej formę to tak dużo? Ja staram się w miarę możliwości urozmaicać lektury, choć czasem np. wciągnie mnie jakiś autor lub tematyka, że chciałabym o tym czytac w kółko, staram się nie czytać dwóch podobnych książek pod rząd.

Gość kiedys czytalam mnostwo
beletrystyki. Teraz w zasadzie tylko literature faktu i popularno-naukową. Jakos mnie nie podnieca, co ktos wymysla, sama tez mogę:). Zauwazylam,ze wiekszosc ludzi na stare lata tak ma. Filmy tez wole dokumentalne albo choc w czesci oparte na faktach.

Gość ta niedobra pupaa
Ja mam ulubionego pisarza - jest nim Stephen King. Najgorsze, ze juz nic innego nie lubie. czytam w kolko jego ksiazki, iinne sa dla mnie do ddupy... :(

Gość czy książki są drogie?
Stephen King, według tego topiku, jest najpoczytniejszym pisarzem wśród kafeterian :)

Gość pleeeee
niech mi ktoś poda jakiś dobry tytuł ksiązki kinga bo jak boga kocham , nic nie znalazłęm

Gość pleeeee
no, mgła jest fajna robi wrażenie , a reszta co czytałem trochę opowiadań , misery , lśnienie , mocno przereklamowane moim zdaniem

Gość ta niedobra pupaa
Ja czytalam jjego wszystko praktycznie, w wyjatkiem dwoch pozycji. Tzn. chodzi o Kinga. Za jego najlepsza ksiazke uchodzi "To" i sie z tym w 100 % zgodze. Ale trzeba miec spooro czasu i oczywiscie czytac bez problemow grube ksiazki. No bo to prawie 1200 stron. Jak kogos przytlacza taka ilosc to sa tez chudsze, wydawane pierwotnie pod pseudonimem BAchman, jedna z lepszych jest "Wielki marsz", "Uciekinier"... Polecam tez "Lsnienie", "Pod kopula", "Bastion", "Reke mistrza", "Desperacje", "Worek kosci" i wiele innych...

Gość spragniona jola
ja ostatnimi czasy poza książkami akademickimi z dziedziny farmacji nie mam czasu na literaturę piękną, mam czas tylko na tą "brzydką":) wymuszoną, a szkoda