Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polaaa909

Stan Zapalny zęba

Polecane posty

Gość Polaaa909

Witam, od wczoraj mam spuchnięte dziąsło i zbiera mi się tam ropa, znajduje się to nad 4 której nie mam..Mam tam samo dziąsło a w środku jest korzeń, aby go wyrwać trzeba było by dostać się do środka dziąsła bo w ogóle nie widać że tam jest korzeń. W 6 mam wielką dziurę która zrobiła się po tym jak wypadła mi plomba i ząb się ukruszył ( też jest do wyrwania ) Byłam dziś u chirurga stomatologi i on przeciął mi tą ,,gule,, w której zbierała się ropa a ponieważ to był stan zapalny znieczulenie nie bardzo działało. Włożył mi tak sączek żeby mi ropa schodziła i kazał przyjść jutro na wyrwanie tej 6 bo stwierdził że ten stan zapalny to wina tej popsutej 6 a i zapomniałam powiedzieć że z tego zęba też mi leci ropa..z tej dziury po borowaniu. I teraz mam taki problem.. strasznie boje się dentysty i denerwuje się przed tym jutrzejszym wyrwaniem .. Czy znieczulenie zadziała jeśli mi ze środka leci ropa a opok mam drugi stan zapalny w który mi niby włożyli ten saczek i miała zejść ta ropa ale dalej jak naciskam to ona mi wycieka i za każdym razem wycisnę ją do końca i za jakiś czas ona znowu jest ??

Gość Polaaa909
Zapomniałam dodać że jestem w ciązy i zapytać czy nie ma przeciwwskazań do wyrywania i do znieczulenia ? Bardzo się boje po tym co dzisiaj przeżyłam :( Na myśl o tym aż się cała trzęsę z nerwów

Gość spoko lekarz wie co robi
nie dramatyzuj ...a swoją drogą nieżle sie zapuściłas :D

jp współczuje serdecznie..... niech ci lekarz natnie dziąsło zeby ropa wyleciała... watpie zeby rwał Ci zeba jak masz stan zapalny

Gość pamiętam telewizję polską
póki co weź pół szklanki wody ciepłej, dorzuć 1 łyżeczkę sody oczyszczonej i płucz, płucz, płucz... Jak zaleczysz to wtedy do stomatologa, w w stanie ropnym nikt nie będzie ci nic wyrywał, bo znieczulenie nie zadziała

Gość Polaaa909
Właśnie dzisiaj mi nacieli nad tą 4 ale jeszcze z tego zęba co maja mi wyrywać leci mi ropa a oni na to w ogolę uwagi nie zwracają.. No racje zaniedbałam i to bardzo ale bałam się tego wyrywania i rozcinania..

i co, myslałaś że Cie to ominie? :D przeciez wiadomo że to bedzie tylko gorzej...

Gość Polaaa909
Prosze tu o radę a nie o złośliwe odpowiedzi ;]

a co tu radzic? idziesz do dentysty i robisz zęby, chyba ze chcesz żeby bylo jeszcze gorzej. o tym co najpierw, co potem itd zdecyduje lekarz. znieczulenie dostaniesz odpowiednie dla cieżarnej, oczywiscie musisz najpierw lekarza o tym uprzedziec :)

Gość dałam radę o 20.33
czytasz co piszemy? To naprawdę ci pomoże wyleczyć stan zapalny!!!

Gość SanSanSan
ja bedac w ciazy mialam znieczulenie, co prawda w mniejszej dawce ale mialam to bylo leczenie kanalowe, pierwszy raz w zyciu doswiadczylam takiej "przyjemnosci" wlasnie bedac w ciazy :-/ nie wiem jak to jest z wyrywaniem, nie pamietam zebym miala kiedys zab wyrywany, chyba ze jak bylam mala trzymam kciuki,bedzie dobrze, lekarz wie co robi!

Gość Polaaa909
Czytam co piszecie płucze cały czas, wcześniej płukałam szałwią i septosanem. Tak czy siak muszę iść jutro tak jak mi powiedzieli żeby mi ten sączek wyjęli..SanSanSan dziękuję za miłe słowa

Gość SanSanSan
🌻 po trache wiem co czujesz ja jestem z tych ktore do dentysty ida jak juz nie ma innego wyjscia i zab strasznie boli, co prawda nigdy nie mialam ropy, ale w ciazy zaczal zab mnie bolec na zikno i cieplo, myslalam ze samo przejdzie, a po paru dniach dostalam takiego bolu ze biegiem prywatnie do dentysty niestety niczego mnie to nie nauczylo, 3 lata pozniej zapadla mi sie plomba (dowiedzialam sie od dentystki, sama nie widzialam tego i nie czulam) zaczelo mnie bolec i zmiast od razu do dentysty to czekalam az bol bedzie nie do wytrzymania moj maz smieje sie ze ja chyba lubie taki hard-core :-D na szczescie problem z jakims zebem mam raz na ruski rok ;)

Gość Polaaa909
No to tak jak ja też bardzo rzadko mam problemy z zębami..Właśnie w ciąży to mi się nasiliło, i stan zapalny i cała 6 mi się ukruszyła i ten korzeń i którym wcześniej nic nie wiedziałam.. i żaden dentysta nic nie mówił..Oj i ja czekam do ostatniej chwili a potem jęczę i płaczę z bólu.. No ale muszę to w końcu wyleczyć..Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :)

Gość proste jak drut
szałwia i septosan mają mniejszą moc odkażającą i ściągającą niż soda

Gość Polaaa909
Soda naprawdę super ściąga, cały czas płuczę i od razu widzę efekty !!

Gość Karolek12345
Dentysta jak zobaczył ,stwierdził stan zapalny dziąsła,zęba. to nie powinien ci rwać zęba bo będą gorsze skutki. Powinien ci przepisać antybiotyk na stan zapalny zeba jak ci pomoże to wtedy może wyrwac zęba