Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfa4

Wielkość brzucha

Polecane posty

Gość alfa4

Hej dziewczyny ;) czy w 8-9 tyg. ciąży brzuch już jest większy, niż przed ciążą? I moje drugie pytanie.... czy będąc w 8-9 tyg. można wciągnąć brzuch? Nie jestem pewna czy w ogóle jestem w ciąży ale mam różne objawy...proszę o odpowiedź, pozdrawiam.

Gość to idz zrobić
test i bedziesz wiedziała czy jesteś w ciąży a w 8 tygodni to raczej jeszcze brzuch nie rośnie

Gość alfa4
Mam 20 lat, test z krwi robiłam, wynik 0,1 ..... lecz zauważyłam, że brzuch mi się powiększył i to widać....zawsze byłam szczupła więc rzuciło mi się to w oczy....wiem, że nie powinnam mieć już obaw, robiąc test ale ostatnio słyszałam nieprzychylną opinie o tym laboratorium....zapłaciłam 50 zł....Może mój 1 post wydaje się głupi ale chciałabym usłyszeć odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie.

u mnie brzuch nie był większy, niż przed ciążą w 8 tygodniu. wciągnąć go mogę do dziś (tylko już nie tak skutecznie ;) ) wynik badania beta hcg świadczy, że nie jesteś w ciąży - głowa do góry!

Gość alfa4
Mam nadzieję, że nie popełnili błędu w laboratorium, choć wszystko jest możliwe...przede mną były 2 kobiety też na to badanie..... zastanawia mnie ten brzuch, nigdy takiego nie miałam, żebym tyle przytyła, to nie możliwe, bo nie mam po czym przytyć, jem mało.... źle się z tym czuję, bo nawet spodnie mnie cisną ;p

Gość lkdd
Pewnie po prosu przytyłaś, nie wkręcaj sobie ciąży.

Gość ocet
moze Ci nie pociesze,ale ja tez robilam test w laboratorium(a wczesniej jeszcze dwa z moczu) i kazdy test wykazal ze ciazy nie ma....a w czerwcu rodze swoje drugie dziecko. poczekaj do terminu miesiaczki,jak sie nie pojawi zacznij testowac.powodzenia

Gość alfa4
Tzn. ja ten test z krwi w odpowiednim czasie robiłam, gdybym była w ciąży, to w 4 tygodniu zrobiłam ten test(czyli 6 tyg. po współżyciu)...A Ty w którym robiłaś?

Gość aekiii
mój brzuszek powiększył się już w 8tc, ale tylko ja to zauważałam, teraz jestem w 14tc i jest wyraźnie większy, ale nadal mogę go wciągnąć, tyle że nie jest już wtedy płaski, tak jak to było w 8tc a kiedy miałaś ostatnio okres? dlaczego nie pójdziesz do ginekologa?

Gość ocet
(ten z krwi) nie pamietam dokladnie.na pewno po terminie miesiaczki-2 tygodnie?moze trzy.te z moczu tez robilam po terminie @. ( tylko u mnie jest tak ze w sierpniu odstawilam tabletki i moglo mi sie wszystko poprzesuwać ..)

Gość alfa4
miesiączkuje nieregularnie, zazwyczaj okres miałam 6 dni, ostatnio mam po 3-4 i mniejsze niż zawsze....czytałam, że coraz częściej się zdarza, że dziewczyny będące w ciąży mają miesiączkę nawet do 3 miesiąca ciąży...nie czytałam o krwawieniu, lecz o miesiączce.

Gość alfa4
Do Ocet Ale to dziwne, że po tak nazwijmy to długim czasie testy nawet ten z krwi nic nie pokazał...to jest właśnie złośliwość losu..też robiłam testy z apteki ale nadal miałam mdłości, brak apetytu, bóle brzucha/podbrzusza więc poszłam i zrobiłam test z krwi....sama już nie wiem co mam o tym myśleć.

Gość to powtórz betę
mi z kolei beta wyszła 1500 a w ciąży nie byłam - pomylili się w loaboratorium. mam nadzieję że nigdy więcej mi się to nie zdarzy - bo przeżylam t bardzo :(

Gość misia1111111111111111111111
mi w 8 tyg było widać już brzuszek

Gość alfa4
Naprawdę jak można pomylić się w laboratorium?! Do takich zaniedbań nigdy nie powinno dojść! Normalnie z ludzi jaja sobie czasem robią.....Skoro często się za takie badania płaci i to wcale nie mało, to powinni dopilnować tego jak należy.....Jak na razie nie stać mnie na to badanie...już raz wydałam 50 zł na betę + 30 na zwykłe testy. Nie pracuję, uczę się. Zbliżają się święta więc krucho...

Gość alfa4
Z jakieś 5 -6 dni temu miałam ostre bóle brzucha i podbrzusza wraz z wodnistą biegunką...były one krótkotrwałe ok. 3 minut ale powtarzały się często w ciągu dnia....było to 2-3 dni po okresie....Miesiąc temu nie mogłam wytrzymać z bólu żołądka/brzucha/podbrzusza- trwało to ponad 2 tyg. później ustało i parę dni temu kłucia...+ ten wielki brzuch...obwód w okolicy pępka 79 cm.....

Gość alfa4
a 6 cm poniżej pępka to aż 86 cm!!!!!!

Gość alfa4
Hej ;) robiłam test Quick Vue i mam pytanie....po lewej stronie od dołu jest T, wyżej C a po prawej stronie od dołu 1, 2, C ....kreska wyszła troszkę pod C z lewej strony i sięgała do 2 z prawej strony...wcześniej też kupowałam testy tej firmy i zawsze było C i T z lewej strony...o co chodzi z tym 1, 2, C z prawej strony? proszę o wyjaśnienie...