Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmysłowamamaoliwci

Jak zapobiec wypadnieciu zebow po porodzie??

Polecane posty

Gość zmysłowamamaoliwci

Mam bardzo słabe zęby, przez to ze kiedys narastało mi po kilka i usuwalam nowe i zdrowe. Ogolnie w mojej rodzinie jest to norma, ze ktos ma jakiegos sztucznego zeba w mlodym wieku lub juz szczeke. Bardzo dbam o zęby, chodze do dentysty, ale znowu w jedynkach pojawila sie prochnica, a nie mam znowu kasy zeby isc po kolejna plombe, ktora kazda kosztuje ok 100zl.. Pije magnez i zelazo a mimo to widze ze cos niedobrego sie dzieje z moja jama ustna I mam powody, zeby sie bac ze wypadna po porodzie

Gość Spozywaj nabial!
Ty potrzebujesz wapnia - calciumu na wzmocnienie koscca, a nie zelaza i magnezu. Zelazo i magnez sa na co innego. Poza tym zrezygnuj z suplementow bo nie sa tak wydajne jak skladniki pokarmowe znajdujace sie w pozywieniu.

Pijesz żelazo, a ono niszczy szkliwo zębów. Potem już z górki do próchnicy. To chyba faktycznie zależy od zębów, my o zęby dbamy, ja mogę policzyć na palcach ile razy w życiu byłam plombować/wyrywać, chodzę tylko na przeglądy i kamień ściągać, a mój mąż - masakra. Dwójka dzieci ma zęby po mnie, nic się nie dzieje, a dwójka ledwo rok skończyła i już stali bywalcy u dentysty, próchno na mleczakach, wstrętne

Gość zmysłowamamaoliwci
Jem nabial taśmowo, pije mleko, jem ser zolty itd itd. U dentysty bywam bardzo czesto