Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kosmitka21

zdrada? - czy tylko wielka przyjaźń?

Polecane posty

Witam. Przesiadywałam na tym forum od kilku miesięcy, ale jakoś nie logowałam się.. Jednak w tym momencie już sama nie wiem co robić i co myśleć.. więc liczę na Waszą pomoc. Chodzi o mojego faceta. Ja mam 21 on 25 lat. Jesteśmy oficjalnie ze sobą od 10 miesięcy. Dopiero po 4 miesiącach usłyszałam od niego kocham. Dowiedziałam się też, że ma dobry kontakt z byłą , z którą do niczego nie doszło, w sumie tylko się spotykali. (podobno) Czyli w sumie niespełniona miłość.. bo on chciał z nią być. Heh Pewnie do teraz chce. On kazał mi zerwać kontakt z byłymi, a sam spotykał się i pisał z tą lalunią. Bo jest zajebista, bo śmieszna. - ma 19 lat. I, że chociaż mi obiecał, że nie będzie pisać z nią bo jest mu obojętna to tak czy tak, gdy ją tylko widzi na komunikatorze to od razu wiadomości posyła i się cieszy. Pyta czy tęskniła. Umawiają się na spotkania. Do kina. Zazwyczaj pisze do niej jak mnie nie ma w pokoju.. i jak wchodzę to wyłącza i udaje, że jest zajęty projektami. Nie mam nic do tego by mój facet miał znajome.. bo ma wiele i wychodzą na imprezy razem.. ale.. dlaczego zależy mu najbardziej na przyjaźni z kimś kto chociaż mnie nie zna, to mnie obraża. I chce doprowadzić do rozpadu naszego związku.. On chciał mnie przez nią zostawić kilka razy. I naprawdę to boli.. tego się nie zapomina. Jest mi przykro, że zależy mu bardziej na niej niż na mnie. Ale nie chcę też siedzieć z założonymi rękami. Pytanie do Was Panie i Panowie... mam się jej obawiać? Ich spotkań i rozmów? Pozdrawiam

"On chciał mnie przez nią zostawić kilka razy." honoru nie masz? na co Ci taki facet - nie facet?

"Dopiero po 4 miesiącach usłyszałam od niego kocham" boszzz, musiałas tak dugo czekac :D?? "On chciał mnie przez nią zostawić kilka razy." Pytanie do Was Panie i Panowie... mam się jej obawiać? Ich spotkań i rozmów? Pozdrawiam a teraz przeczytaj jeszcze raz to co napisałas i odpowiedz sobie na pytanie..:O

Gość kfhur
Po pierwsze zacznij szanować swój czas. Spotykaj się wtedy kiedy możesz a nie kiedy on chce.NAwet kiedy poprosi a TY będziesz mogła przełóż to na następny dzień udając ,ze masz już plany. Podejrzewam ,że Twój luby jest przekonany o tym ,że ma Ciebie na 100%. Pokaż mu,że masz swoje życie.NIe odbieraj telefonów po 1 czy 2 sygnale.Niech poczeka chwilkę,nie dzwoń do niego zbyt często.Niech on sam zabiega o kontakty z Tobą. Pokaz mu,że tez masz swoje życie i on nie jest całym Twoim światem. Nie spotykaj się tylko wtedy kiedy on może.Kiedy wybiera się z byłą do kina Ty idź z kolegą. Pamiętaj facetowi nie można oddawać siebie na tacy,oni lubią zdobywać a skoro zdobył Ciebie to zajmuje się byłą ,która po niekąd jest dla niego wyzwaniem.

W życiu bym się nie zgodziła żeby mój facet spotykał się z byłą, to dla mnie byłaby oznaka braku szacunku dla mnie i moich uczuć.

Gość antyppppppppp
prędzej czy później itak cie zdradzi. On cie nie chce. Jest z toba z litosci. Bo go o to blagasz prawie na kolanach.

Gość tak masz się obawiać
W związku dbanie o miłość polega też na tym że swoją wewnętrzną prywatną przestrzeń przeznacza się w całości dla osoby ukochanej, i dlatego nawet rozmowy i tworzenie bliskości i więzi ze sobą należy zarezerwować dla osoby kochanej ( świadoma decyzja)....a nie tworzyć bliskości z innym kobietami..a w tym przypadku on robi wszystko aby podtrzymać i rozwijać więź z byłą.........niedobrze dla waszej relacji Jedno jest oczywiste..że jeśli on tak postępuje...to raczej nie do końca cię kocha a słowo "kocham cię" świadczą tylko że działa zauroczenie a do miłości daleko, u podstaw miłości leży decyzja a on takiej decyzji nie zrobił skoro wpuszcza do swej przestrzeni psychicznej inną kobietę.....czyli masz klasyczny przykład...że między wami nie ma miłości tylko jakieś zauroczenie Co robicie aby z zauroczenia miała szansę wyrosnąć miłość? Często emocjonalnie jest się związanym z byłym partnerem, nawet po rozstaniu......chyba ty masz taki przypadek

Moim zdaniem gdyby tamta go chciała poleciałby do niej z wywalonym jęzorem. Musisz mieć swoją godność dziewczyno i ja na Twoim miejscu wzięłabym go za bety,szczerze pogadała co i jak i zostawiłabym go,bo on Cię nie kocha i musisz to zrozumieć...

słuchaj facet nie jest z toba szczery .. skoro chcial cie pare razy zostawic dla tamtej ?? to zerwij z nim i powiedz mu droga wolna lec ptaszku ;) bo nie jest wart ciebie !

Hmm.. po pierwsze nie chodziło mi o to, że późno mi powiedział "Kocham".. źle to po prostu ujęłam. Chodziło mi o to, że po 4 miesiącach można się określić czy chce się z kimś być czy nie.. a skoro on od tamtej pory zapewniał mnie, że mnie kocha i jestem tą jedyną.. to chociaż miałam różne myśli, na temat jego wypadów z przyjaciółeczkami to chciałam z nim być. Obecnie? nie wiem.. wszyscy macie racje.. jestem naiwna jak dziecko.. dałam z siebie 100% a może i więcej.. a nie otrzymałam nic w zamian. Chodzi o prawdziwe uczucie. - Na nic mi prezenty, bo ich nie chcę ! Rozum mówi mi, abym zostawiła go i w końcu zaczęła żyć pełnią życia.. ale serce.. ehh.. za bardzo przywiązana jestem do niego.. :/ Zawsze dostosowywałam się do niego.. i to mój największy błąd.

Gość czyli wszystko się wyjaśni, al
bo się dogadacie co do tamtej dziewczyny albo pozbędziesz się problemu.