Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PiotrekMarko

Świadkowie Jehowy Rozwalają Moją Rodzinę!

Polecane posty

.. to bedzie atak ... i to nie tylko ze strony osób dotychczas wypowidajacych sie ... aby cokolwiek wypowiedziec sie na temat świadków Jehowy nalezy ich poznac , a nie opierac sie na wklejkach internetowych lub pogłoskac typu : sasiad - sasiadowi ... kazdy człowiek ma prawo wybrac : zycie z bogiem lub z dala od Boga - nie ma niczego posrodku ! jednemu pasuje życie wg zasad Bożych , innemu wydaje sie , ze jest dobrym człowiekiem ale niestety to za mało , innemu Bóg jest niepotrzebny , a jeszcze innemu wydaje sie ze jest z Bogiem który pzrymyka oko na jego grzechy .... autorze Twoja zona nie rozbija rodziny - Twoja zona chce zyc z Bogiem i Ciebie miec za męża .... chce " dobrze działajacej " rodziny , dobrego mżęza i życie wieczne ... zas od ciebie oczekuje zrozumienia i poznania jej wyboru .... zapytaj dlaczego dokonał takiego wyboru ? zapytałes czy mozesz uczestniczyc z nia w zebraniu czy kongresie ?

swiadkowie Jehowy opieraja sie wyłacznie na Biblii .... Bóg wyraznie pzredstwił jaka ma byc rodzina , role ojca , role matki i role dzieci w domu by była szczesliwa ...

Gość hieeeenaaaaaaaa
wy przekrecacie pismo sw. i manipulujecie ludzmi

.. i tak wlasnie świadkowie przekrecja słowa Boga .. abys był dobrym człowiekim . kochajacym rodzine ... abyc trzymal sie zasad Bozych etc ... to uwazasz za klamstwa Swiadków ? czyli kłamia abys był dobry abys mógł zyc wiecznie ? jesli ktos zostaje swiadkiem staje sie innym człowiekim - zmienia swoja osobowosc do czego zachecał Bog , by zmienic osobowosc i pzryodziac sie w nowa , nowa czyli taka bys trzymał sie zasad Bozych jesli ktos taki dokonuje zmian - staje sie w oczach wielu osób " dziwny " , nie potraficie zauwazyc dobra , widzicie zlo .... bo odchodzi od ludzi grzesznych , unika ich , nie chce z nimi przebywac by ponownie nie nabrac ich cech ...

Gość Eli__
pieknie to ujelas az mi was szkoda sekto w dupe jebana: "jesli ktos taki dokonuje zmian - staje sie w oczach wielu osób " dziwny " , nie potraficie zauwazyc dobra , widzicie zlo .... bo odchodzi od ludzi grzesznych , unika ich , nie chce z nimi przebywac by ponownie nie nabrac ich cech ... taaa wlasnie widac jaka z niej mamusia pewnie jej dzieci i maz sa juz grzeszne i niech spadaja, jak Bog dla was jest taki jedyny to sie nie kotlujcie i nie zakladajcie rodzin...4 letnie dziecko musialo umrzec bo kociuchy zabonily przytoczyc krew. Tfu z wami sekciarsto pierdolone, nic dziwnego ze moja babcia gnala was za kazdym razem miotla z podworka!

Gość jagadowiesie
czyli to jest dla was nic zlego kiedy rozbijacie rodzine,zona odsuwa sie przez was od meza i dzieci tak? jestescie potworami.

Gość jagadowiesie
Eli masz swieta racje,zgadzam sie z tym co napisalas

Gość lokijuty
cichutenkoo nie potraficie zauwazyc dobra , widzicie zlo .... bo odchodzi od ludzi grzesznych , unika ich , nie chce z nimi przebywac by ponownie nie nabrac ich cech ... A wy uwazacie sie za swietych? Bo z tego co wiem to kazdy z nas jest grzesznikiem!

Gość jesteście tacy sami
ale fajnie się czyta te wasze bzdety,dwie sekty sie nawzajem naparzają,nie myślcie sobie katole ,ze jesteście lepsi,jedni i drudzy macie tego samego joba i pierdolca,hahaha

Gość bytomoli
jesteście tacy sami Katolikow uwazasz za sekte? Pieknie.Pewnie w nic nie wierzysz ateisto.

Gość asterdamki
❤️ wspolczuje autorowi

Mój tata ma kolege z Jehowych i był czas że pomagał tacie przy budowie domu więc widzieli się przez 8 miesięcy codziennie oprócz niedziel,on zawsze w wolnej chwili czytał tą swoją biblię ale jak chciał zaczynać wiadomy temat to tata mówił żeby dał sobie spokój i nie zawracał gitary , za bardzo nachalny nie był ogólnie to bardzo fajny facet sypał kawałami i przede wszystkim zawsze z uśmiechem na twarzy.....

Gość jesteście tacy sami
bytomoli jesteście tacy sami Katolikow uwazasz za sekte? Pieknie.Pewnie w nic nie wierzysz ateisto. dla was każdy inny kosciół czy wyznanie ,to sekta,tak wam juz wyprało te resztki mózgu,widać indoktrynacja katolska dobrze działa. Przeczytaj sobie parafialny kmiocie o historii twojej wiary,to będziesz wiedzał matole,że to wy właśnie zaczynaliście od sekty,ale skad taki przygłup może o tym wiedzieć,prawda? A jak skończysz wieczorny paciorek,to zobacz do encyklopedii,kto to jest parafianin,tak was przecież barany nazywaja wasi pasterze,hahaha

oczywiscie , ze wszyscy są grzesznikami ... nie znamy dokladnych relacji autora i jego zony .. ale Swiadkowie Jehowy napewno nie zachecja by porzucic czy zaniedbywac rodzine dla Boga , wrecz przeciwnie Bóg wymaga bysmy były dobrymi zonami i matkami ... jestem pewna , ze znacie Swiadków tylko z relacji innych osób ...

Gość asterdamki
cichutenkoo bredzisz,kilka osob tutaj juz sie wypowiedzialo ze dla was rodzina to sprawa drugorzedna

Gość poczytałam trochę i...
jestescie tacy sami - brawooooo...!!! dobrze napisane!! katolicy nie maja podstawowej znajomosci swojej wiary,mimo ze ta opiera sie na poganskich wierzeniach i totalnym balwochwalstwie. studiowalam filologie polska i tam omawialismy rowniez biblie. pani doktor od analizy kontekstualnej dziel literackich przytaczala nam takie fragmenty,ktore czytalismy z naszych biblii i wlos stawal deba!!! takiego zaklamania i nieporozumienia, jak w religii katolickiej nie ma chyba w zadnej religii :-0 :-0 :-0 a i znam definicje parafianina. wedlug slownikow jezyka polskiego PARAFIANIN to CIEMNIAK I ZACOFANIEC. dobre, co??? :-D :-D ale wy,katolicy,oczywiscie o tym nie wiecie,bo nie obchodzi was sie dowiedziec czegokolwiek i poczytac 🖐️

Gość polonistykigor
poczytałam trochę i... zal mi ciebie kobieto

O kurde, jak dobrze ,że jestem ateistką :D Tak naprawdę dla człowieka racjonalnie myślącego każda religia to sekta. Tak czy siak z dwojga złego już lepszy katolik niż jehowy. Jak ostatnio do nas jehowi zadzwonili do drzwi a akurat świętowałam i byłam po kilku lampkach wina to tak im wyperswadowałam swój brak zainteresowania ,że po schodach to zbiegali :D No cóż może jestem przewrażliwiona.

Poczytaj sobie coś na temat innych denominacji chrześcijańskich, bo widzę że oprócz wiedzy o KK nie masz się czym pochwalić. Parafianin, poszukaj sobie w google co to słowo znaczy.Bo wstyd żeby kobieta która niby studiowała takie bzdety pisała :O

Gość sopelikow
a_ja_mam_kota hahaha doobre:D

21:07 [zgłoś do usunięcia] asterdamki cichutenkoo bredzisz,kilka osob tutaj juz sie wypowiedzialo ze dla was rodzina to sprawa drugorzedna .. powtarzam swiadkowie Jehowy opieraja sie wylacznie na Biblii . Biblia jest jak mapa , która wskazuje własciwa droge . Żeby małżeństwo dobrze funkcjonowało, należy: trzymać się zasad biblijnych, które cementują więzi małżeńskie; poświęcać czas swemu małżonkowi i małżeństwu; współtworzyć serdeczną atmosferę świadczącą o miłości i przywiązaniu; być oddanym partnerowi i godnym zaufania; okazywać życzliwość i szacunek; dzielić się obowiązkami domowymi; dbać o wymianę myśli satysfakcjonującą obie strony; razem się śmiać i razem wypoczywać; wciąż zacieśniać więzi małżeńskie.

Chyba najbardziej spoko religią jest buddyzm , chociaż to bardziej filozofia życiowa. To religia dobra, spokojna, moralna, która nikomu nie wadzi. Radze poczytać : http://amitaba.republika.pl/12_zasad.html Katolicyzm się chowa. W ogóle po co komu religia? Nie można żyć po prostu moralnie? Zgodnie ze sobą, tak by nie wadzić innym?

21:23 [zgłoś do usunięcia] a_ja_mam_kota O kurde, jak dobrze ,że jestem ateistką Tak naprawdę dla człowieka racjonalnie myślącego każda religia to sekta. Tak czy siak z dwojga złego już lepszy katolik niż jehowy. Jak ostatnio do nas jehowi zadzwonili do drzwi a akurat świętowałam i byłam po kilku lampkach wina to tak im wyperswadowałam swój brak zainteresowania ,że po schodach to zbiegali No cóż może jestem przewrażliwiona. BRAWO !!!!! A DLACZEGO LEPSZY " KATOLIK NIZ JEHOWY " ?

A JA MAM KOTA ---myslisz ze takie zycie wystarczy ? myslisz , ze istniej zycie " pózniejsze " ? czyz nie byłoby warto zyc w doskonalym świecie ? chcialabys bez chorób śmierci zyc wiecznie i byc szczesliwa ?

cichutenko, a czy to ważne która religia? Wierzy się w kościół, organizację czy w Boga? Pismo Św powinno być wyznacznikiem u człowieka wierzącego.

Gość poczytałam trochę i...
"poczytaj sobie na temat innych denominacji chrzescijanskich", hahaha...!! no prosze, jak mnie oswiecilas /-eś/ :-0 :-0 :-0 nie ucz mnie, bo z pewnoscia wiem wiecej na temat biblii niz ty, skoro z ciebie typowy, przecietny katolik /katoliczka/, ktorego nie obchodzi dowiedzenie sie tego i owego o wlasnej religii! parafianin wedlug slownika jezyka polskiego to: człowiek zacofany i ograniczony 🖐️

witaj Klaudio .. nie wiem skad taki pomysł .. dzisiaj ktos podał mi link i czytałam te wpisy szydercze mniej lub wiecej ... pewnie ktos mnie bardzo nie lubi ... ale uznalam to jako zart ... owszem byłam w szpitalu ale mialam artroskopie kolana i jestem juz od poniedziałku w domu ... no i mam sie bardzo dobrze .. pozdrawiam