Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SzYnQa

Jestem Biedny

Polecane posty

Witam mam 15 lat Rodzice pracują są po rozwodze mam siostre ktora ma 22 lata narobiła długów i wyjechała do Angli. Mama pracuje zarabia miesięcznie 1000zł . Tato pracuje w jakiejś firmie zarabia dobrze. Rodzice są juz długo po rozwodzie . Tato nie płaci alimentów na mnie. narobił długów za alimenty na 4000 tysiące . i zabiera mu teraz komornik miesięcznie około 400 zł.na mnie . Długi za mieszkanie to około 10000 zł ponieważ moja siostra za nic nie płaciła. W pko ma kredyt którego nie płaci. w AIG też i ciągle wydzwaniają... mama z takiej wypłaty nie ma jak tego wszystkiego opłacić. Często nie starcza nam na jedzenie . Dobrze ze mam ciocie Mamy Siostra Która mieszka w Niemczech i pomaga nam jakoś finansowo ile tylko może.. Gdyby nie ona to dosłownie nie miał bym w czym chodzić. Mało tego mieszkanie każą opłacić do 2 tygodni jeżeli nie to wiadomo :( . Yyhh do tego chciał bym mieć dziewczynę. Ale jakoś żadna mnie nie chce mama mówi ze jestem ładny i wGl. Ale ja Sądzę że jest innaczej.. Gdyby tak było jak mama mówi to chyba bym miał jakąś dziewczyne? DO tego słabo mi w szkole idzie naprawde słabo mam mówi ze chciała by mi załatwić korepetycje z matmy juz chciała tylko ze to kosztuje a wole mieć co jeść niż korepetycje.. Mama jak nie ma pieniędzy to pożycza od znajomych ale jak jest wypłata musi oddać no to znowu coraz mniej pieniążków i to sie tak kręci w kółko :( Ostatnio sprzedałem komputer monitor korki, bo nie było co jeść oczywiście z własnej woli i oddałem mamie. teraz od cioci dostałem laptopa ponieważ wujek sobie kupił nowego . Tak na prawwdę gdyby nie ciocia to dawno juz bym nie miał mieszkania. i Co mam z tym wszystkim zrobić ? :( Pozdrawiam

Co masz robic? ucz sie, duzo ucz i skończ szkołe. chyba do LO teraz chodzisz? nauka to twoja przyszłosc pamietaj. szkołe musisz miec. Póxniej do pracy, jeszcze 3lata musisz sie przemeczyc. w wakacje mozesz dorobic i odłozyc. na dziewczyny przyjdzie czas masz dopiero 15lat, co ty chcesz z ta dziewczyna robic? poczekaj, skończ 18 i wtedy pomysl o dziewczynach a teraz skup sie na nauce i by jakos matce pomóc. w domu porób, wyrecz matke by nie była taka zapracowana. kolegów masz? zawsze raźniej miec bratnią dusze. powodzenia

Dobrze że masz Ciocie...współczuje Ci tego w jakiej sytuacji jestes:( A nie masz żadnych kolegów ktorzy by mogli Tobie pomoc w nauce ?

a w wakacje moze do pracy do tej cioci bys pojechał, moze by cos pomogła ci załatwic-zarobiłbyś. i głowa do góry- bieda to nie wszytko- mozesz w zyciu wiele osiągnać, ale to zalezy tylko od ciebie.. jka zycie ułozysz, jak je pokierujesz-nie rób błedu, słuchaj dobrych rad, jestes jeszcze bardzo młody.

Skup się na nauce bo to najważniejsze abyś miał wykształcenie bo łatwiej będzie starać się o pracę i dzieki temu pomozesz Swojej Mamie, a jesli chodzi o dziewczyne to napewno jakas się znajdzie :) Powodzenia :)

Gość
po 1 sprawa o alimenty sadownie pus zalegle- mozna sie domagac nawet 3 lata wstecz!!! po drugie ja sie bym z siostra nie patyczkowala i nie splacala jej dlugow, niech sama splaca. dajesz komornikowi jej adres w anglii i niech kombinuje, zreszta mama nie ma obowiazku jej splacac o ile nie zyrowala jej kredytow po 2 wystapcie do administracji i rozlozenie zadluzenia na male raty powolujac sie na niski dochod mamy

Z rodziną to się tylko dobrze na zdjęciach dobrze wychodzi niestety w większości tak jest :(

Gość żetemsawła
Wzrost 177 cm, l.29 Było-grudzień 2009-70-71kg 08.01.10 - 69 kg 03.02.10 - 65 kg 11.04.10 62 kg 03.06 - 59 kg 19.09. - 58 kg 23.11. -57 kg - cel stabilne 56 kg do końca roku Schudłam na zasadach niełączenia i słuchając Mistrza Tombaka

Gość 89mnm,
mój mąż w wieku 14 lat sam na siebie zarabiał,bo bieda w domu była i jeszcze matce pomagał,zapytaj znajomych,może ktoś się buduje albo remontuje i potrzebna pomoc,na dżinsy bys zarobił na pewno

Gość do Aaautora
komornik najpierw sciagnie koszty komornicze, wiec zanim zobacza pieniadze to....

Nawet zwykłe roznoszenie ulotek nie jest złe, przynajmniej na początek jakieś pieniadze zawsze beda z tego :)

Ciocia stara się co Roku na wakacje mnie zabrać do siebie innaczej bym ciągle w domu siedział. I tak to co dostane od cicio u niej tzn chodzi mi o pieniądze to oddaje mamie a mówie ze sobie cos kupiłem. na szczęśćie mam paru kolegów nawet z klasy którzy mi czasem pomogą do sprawdzianu albo w zadaniu jak nie rozumiem

Gość a skad jestes?
Jesli jestes z Poznania, to moge pomoc Ci z matematyka.