Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina83

jak odnaleść rodzeństwo gdy zosałam adoptowana pomocy

Polecane posty

Gość nina83

mam takie pytanko zostałam adoptowana 25 lat temu. Znam swoje nazwisko przed adopcją ale nie wiem gdzie mam dalej szukać. Nie znam nr domu dziecka i nie wiem u kogo mam szukać dalszej informacji? Chciałabym dowiedzieć się czy mam jakieś rodzeństwo biologiczne. Czy ktoś szukał albo wiem gdzie szukać dalszej pomocy będę wdzięczna. Z góry dziękuje

zacznij na pewno od rodzinnego miasta kosciol ksiegi parafialne dom dziecka dowiedz sie na jakiej byl ulicy poggadaj z dyrekcja kucharkami opiekunkami

dom dziecka znajdziesz mysle bez problemow moze sprobuj szpitale ;(

Chociaz dam Ci rade Nie rozgrzebuj orzeszlosci czasem nasze marzenia o bliskich ktorzy nas oddali do adopcji pekaja jak banka mydlana...

no i najwazniejsze z rodzicami adopcyjnymi tylko bez emocji na spokojnie :)

Gość nina83
ja nie chcę szukać rodziców tylko ewentualnego rodzeństwa a nie wiem czy mnie chrzcili powiem tylko że wiem że jestem urodzona w środzie śląskiej i nie mogę znaleść który to był dom dziecka mam imie i nazwisko lekarza prowadzącego i kierowniczki działu opiekuńczego ale nic o nich nie znalazłam gdzie mam dalej szukać

jak nie wiesz czy bylas chrzczona to zapytaj kierowniczki lub w kosciele tam Ci powiedza a co do rodzenstwa t hmmm czasem dzieciaki sa rozdzielane czasem adoptowane wspolnie tu tylko pracownicy domu dziecka w ktorym bylas moga ci pomoc no nie wiem moze jeszcze jak ci sie uda znalezc adres gdzie mieszkali twoi rodzice popytaj sasiadow np

Gość nina83
a gdzie mam pójść do urzędu miasta czy gdzie i ewentualnie jaki dział mam szukać

nawet goglujesz sobie wszystkie domy dziecka jakie sa tam gdzie cie interesuje jak masz nazwisko lekarza to do niego uderzasz' a dom dziecka nawet jesli go nie ma to wystarczy troche wysilku no ok duzego wysilku aby zdobyc nazwiska osob ktore tam pracowaly na poczatek zacznij od kosciola z tego nie robia tajemnicy

Gość nina83
to gdzie skąd mogę wiedzieć pierwszy raz szukam może nie jestem taka bystra jak ty

predzej mopry mopsy i te inne dobrze by bylo gdybys miala nazwisko i adres biologicznych rodzicow dowiedxialabys sie czy korzystaja z opieki czy maja jakies zasilki zapomogi i ile osb na utrzymaniu

bez tej agresji prosze zaczac musisz od wyjazdu i przeszukania internetu kolejny raz ci pisze masz nazwisko lekarza dowiedz sie kiedy orzyjmuje w jakich godzinach idz pogadaj tylko nie oczekuj ze ci wszystko wyspiewa ochrona danych osobowych i inne lamance ustawowo-papierowe

zrob sobue w punktach plan co wiesz na 1000000000000% zrob z tych informacji uzytek i pogadaj z adopcyjnymi rodzicami

Gość nina83
nazwisko mam ale jak nie koprzystali z mopsu to co

to i tak masz duzo wiedzy an swoj temat a skad zansz swoje nazwisko i te inne dane

najpierw idz do mopsu i sprawdz dotrzyj do sorodka adopcyjnego zw ktorym adoptowali cie rodzice

kocia w moprze nie powiedza jej tak od bo przyszła i twierdziz ejest biologiczna córka i myslisz ze od razu udziela o zasiłkach informacje co ty jest ochrona danych i nie moga tak wszystkim udzielac takich informacji moga jedynie jesli zna nazwisko rodizców moga jej pomoc ich odmaleźc jesli zamieszkuja na ich terenie i ona powie o co chodzi

Gość nina83
to wszystko pisze na papierze adopcyjnym twoi rodzice mają taki jak cię zaadoptowali każdy taki dostaje

e nigdy takiego papieru nie widziałam w domu a szperałam duzo

Gość nina83
moja mama miała schowany w segregatorze miedzy papierami musisz poszukać a jak nie to zapytaj się mamy może ona coś ci powie a gdzie zostałaś adoptowana w jakim mieście

Gość nina83
ja wroclaw

Gość nina83
no nie powodzenia w szukaniu

a wiesz ja nie szukam chyab ze samo jakos przyjdzie

Gość to wszystko zależy...
Jedyne wyjście to sprawdzenie wszystkich domów dziecka po kolei. idź do każdego z nich i dowiedz się, czy tam przebywałaś.

Gość NaTaLeCzKa...!!!
No i co, udało Ci sie cos ustalic? Ja tez byłam adoptowana ze Stalowej Woli i mam rodzenstwo, ale jakos sie boje szukac.

Gość nataleczka.spider@wp.pl
Ja też zostałam adoptowana ze Stalowej Woli. Mam 21 lat. Chcę szukać rodżenstwa ale sie boje bo podobno jestem najmłodsza i reszta może o mnie nie wiedzieć. Jesli ktoś wie coś na temat rodziny Elżbieta i Andrzej Żarow proszę o email....