Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita66

polozenie plodu

Polecane posty

Gość anita66

Witam. Jestem w 36 tygodniu ciąży. Mój mały od miesiąca jest w złym położeniu i najwyraźniej nie chce mu się obrócić. Leży główka w dół ale po skosie. Położna powiedziała ze jest dosyć duży. Czuje że się rusza ale ani na centymetr nie zmienia położenia na dół. Czy może któraś z was miała podobna sytuację? Tyle się naczytałam, że może to być spowodowane jakąś wadą, ale byliśmy na USG w 21 tygodniu i nic nie wykazało. Wiele mam pisze, że dzidzius przekręcił się przed samym porodem, ale mój nie chce się ruszyć w żadna stronę już od dłuższego czasu.

Gość aniaaa19238138
ja mam tak ze dziecko jest glowka do gory i tez nie chce sie przekrecic a niedlugo porod a jest tak ulozone od polowy ciazy ;/ rusza sie bardzo intensywnie kopie az czuje bol ale nie odwraca sie jednak i chyba tak zostanie wiec bede miala cesarke

Gość anita66
Martwię się też, bo do najbliższego szpitala mam 2,5 godziny drogi. Nie wiem co będzie jeżeli zacznę rodzić a dzidziuś dalej będzie w tej skośnej pozycji. Czy nic mu się nie stanie w związku z tym i co zrobią lekarze jeżeli dotrę do szpitala już z bólami.

Gość aniaaa19238138
cesarke ci zrobia..