Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghghhg

Problem z wagą. Jak myślicie?

Polecane posty

Gość hghghhg

Nie jestem gruba, ale chciałabym schudnąć. Cwicze kilka razy w tygodniu, jem naprawde malo, w tygodniu nawet nie jem obiadu, bo studiuje i nie chce mi sie gotowac. Wiec gownie przez caly dzien zjem 2 miski musli z mlekiem 0,5%, jakies wafle ryzowe, owoc, marchweke czy cos takiego. Slodyczy prawie nie jem, nie raz przez 2 tygodnie. Jedynie w domu w weekend jem w miare normalnie, ale nie obzeram sie. I nie moge w ogole schudnac ;/ I zastanawiam mnie jak sa faktycznie chude bardzo osoby i ona mowia, ze w sumie posilkow nie jedza, tylko obzeraja sie slodyczami, budyniami, jakimis suchymi przekaskami i sa chude ;/ czy to mozliwe? Ja jem naprawde bardzo malo, to chyba musialabym nic nie jesc miesiac, zeby schudnac ;/ Moze faktycznie lepiej na tym wyjde, jak zamiast dzien od musli zaczynac(co mysle, ze jest zdrowe i wszedzie o tym pisze) bede jadla cos dopiero jak zglodnieje, tu batona, tu paluszki, tu bakalie, tu ksiel, eh';/

Gość A ile ważysz
i masz wzrostu?

Gość hghghhg
nawet w tym tygodniu zastosowalam 3 dniowa diete jablkowa jadlam po 4 jablka dziennie pilam wode i herbate zielona i czerwona. A dzis od godziny 7 rano zjadlam musli z mlekiem, jablko i musli z mlekiem. Dodam, ze codziennie pije ok. 1,5 l wody, kilka herbat zielonych i czerwonych. W ogole prawie nie pije sokow z kartonow, gazowanych napoi, sporadycznie jem fastfoody. A jak widze, moje kolezanki, ktroe sie tym obzeraja, slodyczami, pija cole nie cwicza i sa chude, a ja tyle wyzeczen mam.

Gość hghghhg
Z wagą to tak, że zazwyczaj ważę ok.57 kg (we wakacje trochę przytyłam tak do 63, ale starałam się to zrzucić, i teraz waże nie więcej niż 60, wazyłam się 2 tygodnie temu a od tamtej pory stosowalam te diete, duzo ciwczylam, wiec raczej cos schudlam, widze po ubraniach) A mam 170 cm wzrostu i nosze rozmiar typowe 36. Czasami 38, jesli jest zanizona rozmiarowka.

Gość A ile ważysz
wiec po prostu nie masz juz z czego chudnac - twoja waga jest idealna. dziewczyno, nie rob z siebie anorektyczki.

Gość hghghhg
STaram sie zdrowo dobrze odzywiac, cwiczyc. A widze, ze chyba lepiej nie patrzec na to tylko miec to w d**pie, a podjadac byle co jak sie jest naprawde glodnym ;/ i lepiej sie na tym wyjdzie. Nawet pieczywa nie jadam;/ jak juz to jakies zianiste, zytnie itp. a moje kolezanki codziennie bułki wpieprzaja ;/

Gość A ile ważysz
Niezdrowe odzywianie wychodzi po latach - problemy ze zdrowiem, skora itp.

Gość nie znasz się na racjonalnej
nie znasz się na racjonalnej diecie, a raczej odżywianiem chesz schudnąć ale żywisz się samymi węglowodanami wydaje się że jesz mało ale jesz nieregularnie i masz wiele niedoborów pokarmowych: gdzie w twojej diecie białko które wpływa na metabolizm i buduje mieśnie ? gdzie witaminy, minerały ? jesz sam chłam i się dziwisz ? musli to sam cukier i puste kalorie lepiej zjedz kromkę razowego chleba z chudą wędliną, białym serem i warzywami, najesz się i zapewnisz sobie zbilansowany posiłek jedz chude białka i surówki, warzywa, unikaj za to węglowodanów czyli kluch, pierogów, białego ryżu, nadmiaru ziemniaków, białego pieczywa i słodyczy jedz przynajmniej 5 małych posiłków, średnio co 3-4 godziny nie pij słodzonych soków czy sztucznych napoi

Gość nie znasz się na racjonalnej
wg ciebie jedzenie musli i jabłek to racjonalna dieta ?

Gość hghghhg
Ale ja napisalam, ze jem czesto co 4 - 5 godziny. Ale musli jem z otrebami, nabial tez jem, serki, kefiry, chleb razowy rowniez. I NAPOI SLODKICH NIE PIJE JAK JUZ PISALAM

Gość hghghhg
Ok wiem, ze to niereacjonalna dieta. Ale nawet zliczajac kalorie to ja zjadam z 500 kcal dziennie ;/ i co z tego? nic. A musli jem z wysoka zawartoscia blonnika. Warzywa tez jem, jajka. Urozmaicam posilki.

Gość hghghhg
A co z osobami, ktore jedza same slodycze i jakies przekaski a nic konkretnego przez caly dzien, a sa chude jak patyk?

Gość chinota
ja najwięcej schudłam jak jadłam co 3 godziny (to była taka dieta, ale nie dla schudnięcia tylko dla zdrowia) i myślałam z e właśnie pzytyję tak często jedząć, ale schudłam... widocznie organizm przestaje magazynować zapasy, jak dostaje regularnie dawkę jedzenia :)

Gość hghghhg
A musli to zdrowe weglowodany, szczegolnie ze jem je z otrebami, ktore sa bogate w blonnik. A o wlasiciwosciach i korzystynym wplywie blonnika nie musze pisac. A weglowdoany sa zrodlem energii, reguluja matabolizm. A ja zjadam je tylko wpostaci musli, wiec bardzo zdrowo.

Gość hghghhg
Ja wlasnie tak jadam co 3-5 h. Tylko to jest np. kefir, jablko, kanapka, musli, ser bialy, jajko, jakies warzywa, takie male posilki ;) A Ty co jadlas?

Gość hghghhg
Tylko dla mnie to jets dziwne, ze osoby, ktore jak juz pisalam ktore jedza same slodycze i inne duperele nie zwracajac uwagi na to co jedza, sa chude, a ja ograniczam, urozmaicam i nic z tego nie mam.

Gość hghghhg
up