Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

janekrys

Prosze aby Polska wschodnia nie wypowiadala sie za wszystkich twierdzac ze

Polecane posty

w calym kraju jest bieda. Ja tej biedy nie widze i zbiera mi sie na wymioty jak kolejny raz czytam jakie to w naszym kraju ubostwo i wszedzie dookola jest zasobnie tylko nie w Polsce.

Gość w Polsce jest bieda!!!
i nie mieszkam w Polsce wschodniej a na Śląsku, POLSKA TO BIEDNY KRAJ!

Gość E.pl
Bieda nie jest na wschodzie, choć statystyki niby tak pokazują. Tutaj ludzie utrzymują się z pracy w gospodarstwach i może nie mają zawrotnych dochodów, ale nie chodzą głodni obdarci. Bieda jest tam, gdzie były PGR czyli na Pomorzu, w Lubuskiem, na Mazurach.

I tam gdzie kiedyś były świetnie prosperujące kopalnie czyli na Śląsku! Ale Warszafka wszystko rozkradła i teraz jest bieda!

Gość E.pl
A Ty janekrys skąd jesteś i jakiej płci?

po prostu rzygac mi sie chce jak tego slucham. poczytajcie sobie niemieckie fora tam tez ludzie jecza jaka to u nich jest bieda ale czy to znaczy ze Niemcy sa biedne? To ze wy klepiecie bide nie znaczy ze wszyscy inni tez :o

Gość E.pl
A jesteś dziewczynką czy chłopczykiem? Z Wrocławia jest za daleko do Lublina albo Rzeszowa (nie wspominająć Białegostoku), więc co możesz wiedzieć o nas?

masz rację że Śląsk to nie Polska, Śląsk to odwieczne ziemie Niemieckie i mam nadzieję że kiedyś wrócą do Niemiec, jeśli ja tego nie doczekam to przynajmniej moje dzieci będą żyć na normalnym poziomie w bogatych Niemczech a nie klepać biedę jak dziś

Gość E.pl
A przecież Breslau aka Wrocław to zbieranina ludzi z całej przedwojennej Polski. Więc to zachód tylko geograficznie.

Gość kgjertioje
Jak mozna porownywa Wrocław z Lublinem :o

A przecież Breslau aka Wrocław to zbieranina ludzi z całej przedwojennej Polski. Więc to zachód tylko geograficznie. - - - - - - - - - - A co powiesz o Glogowie??!!! : D

Gość vgfvgbv hb
artefakt akurat na twojej jednej fotce było widać biedę - ubrana jak wsioka w jakieś ciuchy z lumpa :O

Gość E.pl
"Jak mozna porownywa Wrocław z Lublinem" - pytanie: jak można porównywać jabłko z gruszką? Gdzie tu logika?

Gość E.pl
Nie wiem, co Wy tam na tzw. "Zachodzie Polski" wiecie? W Lublinie jest 100 tys. studentów, dwa prawdziwe uniwersytety, nie wpominając już o historii.

Gość
Wiedzą tyle, co zjedzą. :D

Gość kgjertioje
mylisz sie... Lublin moze i ma klimat, historie, studentow (!), ale stopa bezrobocia w jednym i drugim miescie mowi sama za siebie :)

Gość
A jaka jest ta stopa?

Gość
Zacytuj dane: nie będę pobierał XLS. WRO v LBN

Gość kgjertioje
5.5 v 9.3

Gość
Z szacunków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej wynika, że stopa bezrobocia nieznacznie spadła. W marcu bez pracy w Polsce było 2 miliony 80 tysięcy 300 osób. -> Spadek stopy bezrobocia od 0,5 0,1 punktu procentowego odnotowano w 11 województwach - także w lubelskim. Nasze województwo może się pochwalić najwyższym w skali całego kraju wzrostem liczby wolnych miejsc pracy i miejsc aktywizacji zawodowej. W marcu odnotowano blisko 4 tysiące wolnych miejsc pracy i miejsc aktywizacji zawodowej, co oznacza prawie 80-cio procentowy przyrost. -> Liczba bezrobotnych wzrosła tylko w dwóch województwach - śląskim i dolnośląskim. Nadal najniższa stopa bezrobocia (na poziomie 9,8%) występuje w województwie mazowieckim, najwyższa w województwie warmińsko-mazurskim (21,1%).