Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

janekrys

Prosze aby Polska wschodnia nie wypowiadala sie za wszystkich twierdzac ze

Polecane posty

Gość tu jest wroclaw
miasto wyje­bane w kosmos :D prawie jak Berlin-Pankow

Gość tu jest wroclaw
na pewno nie umieją wklejać linków :O

Gość nie no lublin to kraina
mlekiem i miodem plynaca...

Gość taaak...lublin stolicą
kultury europiejskiej...hahaha wolne zarty, lublin to dziura, to najbiedniejsze miasto na wschodzie a ktos tu mowi o kulturze, smiech na sali

Gość lublin to dziura
chyba w twojej głowie :O

a Polska wschodnia to co?:D nie Polska?:D jestem z Bialegostoku i przy kazdej wizycie dziwie sie skad ludzie biora pieniadze na zakupy, ubrania itp bo ceny jak dla mnie tragedia, a nie znam nikogo komu by sie nie powodzilo, wiem ile zarabiaja moje kolezanki, moj brat i moj ojciec..i na biede to nie wyglada..

Gość
Tępota i brak wiedzy, czują się lepsi bo mieszkają na zachód od Wisly.

Gość kulka kitu
Artefuck Djabuła - tatuś za komuny handlował waluta, za schyłku PRL był w układach władzy a teraz to tzw czerwona swinia ustawiona na kradzionym - to ty biedy nie widzisz. a kuwa zwykła część ludzi tego kraju, co jak ma prace u jakiegoś kapitalisty albo w moluchu typu "Tesko", to musi zapierrdalac za 1200 zł miesiącznie, za czynsz bulić 400, media w sumie drugie tyle, i potem może szaleć za 400 zł (czyli jeśc pic i popuszczać pasa do woli) i to może tak zrobic jak ma kurrwa prace u tego kapitalisty. Bo jak nie to kurrwa musi zapierrdalać przy zbiorze wiśni, jabłek i innego rodzaju owoców zeby miec na podstawowe potrzeby egzystencjonalne... Degeneruch to ty Artefuck!

janekrys, weź Ty se lepiej zamknij pryszczaty dzieciaku. To że twoi rodzice to biznesmany i rozpieścili świętą krowe -janeczka, nie znaczy że dali ci przyzwolenie na obrażanie innych ludzi i szczyczenie sie jaki to jesteś bogaty. Ja wiem wiem, jak to przeczytasz, na otarcie łez zaraz ci tatuś kupi nową bm-ke i bedziesz tępe blachary podrywał. Bieda cie nei dosięgnie, nie martw się, nie bedziesz jak ta większość zwykłych szarych polaków ze wschodu - podludzi, zarabiał 1500 zł brutto, nie nie, bo gdyby zdarzyło się a niedaj boże (w zyciu różnie się zdarza) Ze bogaci rodzice ci nie pomogą w życiu, to ty nawet se dup* nie bedziesz umiał podetrzeć bo ci sie odciski zrobia i ziazia gu gu będzie płacz i na benzyne do bmki nie będzie i lachony już nie będą chciały się z tobą zadawać. No chyba, że sam jesteś biznesman po 30-tce, to zwracam honor - jesteś głupszy niż wcześniej sądziłem. Obyś zaznał biedy choć raz, to wtedy nie będziesz taki cwaniak. Nie cierpie takich ludzi jak ty, takich prostaków wywyższających się, a tak na prawde polegających głownie na układach, bogatych rodzicach itp bo człowiek który dorobiłby się cięzką, uczciwą pracą na pewno by się tak nie wywyższał, nowobogacki matole. Druga sprawa kur* bo ciśnienie mi się podniosło, byłem w Lublinie i to na prawe fajne miasto, wygląda czysto, ładnie, a dworzec autobusowy mają lepszy niż np w warszawskim dworcu stadionowym, gdzie nawet klopów nie ma, tylko rząd toi-toi. na dworcu zachodnim też nie ma rewelacji choć już tam na szczęście srako-budek nie ma. A do czego zmierzam? Nie do tego, żeby obrażać Warszawskie dworce pks, tylko żeby uświadomić ci janku i tobie podobnym, że w każdym mieście jest bieda, w jednych mniejsza lub większa, nie wszędzie są luksusy, ale co ty mozesz wiedzieć. Dlatego najezdzanie na inne polskie miasta któe nie są w czołówce najpopularniejszych i największych (wawa, wrocek, poznan, krakow) to troche nie na miejscu, tak jakbyśmy na wschodzie byli 100 lat za murzynami, serio tak myślisz? Jeśli tak, to już znalazłem brakujące ogniwo pomiędzy małpą a człowiekiem, możesz czuć się wyróżniony. Trzecia sprawa, nawet jeśli widzisz na ulicach swojego miasta fajnie, modnie wyglądających ludzi, nie znaczy odrazu że są bogaci. Co ty człowieku możesz wiedzieć ile kto zarabia? W polsce rządzi kult wizerunku, nikt ci nie pójdzie do kościoła w gorszych ubraniach, do galerii, czy innych miejsc też ludzie muszą pokazać jacy to są zamożni, nawet jeśli tak bardzo nei są, no ale co powiedzą sąsiedzi? Znam ludzi, którzy charują na zmywaku w anglii, tylko po to by kupić sobie nowy samochód i nim szpanować, wow ale bogacz z niego! Ilu z nas nie słyszało nigdy ''mamo, tato daj mi na spodnie czy nowe buty'' bo przecież nie pójdzie jeden z drugim w byle czym, no i to czy rodzice mają czy też nie jest nieistotne, buty muszą być bo ten pier*** wyścig szczurów trwa, rewia mody, bo ludzie patrzą i oceniają a nikt z nas nie chce dostać ujemnych punktów za imejdz. Gallerianki nie wzieły się z kapusty, są efektem tego wykreowanego przez media a później społeczeństwo, pseudouwielbienia wyglądem, chęcią posiadania, pokazania że nie jest sie gorszym, a że nie mogą (najczęściej) nei stać ich rodzicow na wszelakie zachcianki, to się dzieci biorą za ''biznes'' byle tylko być cool i wyglądać na bogacza. I po następne kur* a będzie tego jeszcze kilka punktów, ale na razie to be continued, idę napić się coli, coli gorszej od tej na zachodzie oczywiście.

Cola byłą dobra, gorsza od zachodniej ale dobra. Kolejny punkt, tak na prawdę ludzie w Polsce nie mają aż tak dobrze i nie wazne czy to wschód czy zachód, wystarczy porównać średnie minimalne zarobki w Polsce i np w Norwegii, tam ktoś po zawodówce, bez stażu pracy, zwykły pomocnik na budowie może zarabiać nawet 7-8 tysięcy złotych na ręke, po przeliczeniu. Tutaj tacy nauczyciele dostają marne grosze. Więc nie powiedziałbym, że Polska to taki super bogaty kraj. Jak ktoś mówi, że nie ma u nas biedy to chyba jest niedorozwinięty, a jeśli ktoś mówi że na wschodzie jest większa to jest tylko nieco bardziej ''rozwinięty'' ale też nei do końca. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał, nie zapominajmy że na wschodzie wielu ludzi utrzymuje się z rolnicta i powiem wam jedno, przejezdzając przez takie mniejsze wioski, często widze domy, któych nie jeden mieszkaniec ''zachodu'' nie będzie miał nigdy. Kolejna sprawa, czy wy sobie zdajecie sprawe że im większe miasto, koszty utrzymania w nim wzrastają? Zycie w dużych znanych miastach jest ogólnie większe, co za tym idzie % biednych ludzi, ludzi bezdomnych jest teoretycznie większy. Kolejny punkt bo ciśnienie się podnośi coraz bardziej... Oglądałem dziś UWAGĘ, było tam o rodzinach dotknętych przez powódz, o biednych, prostych ludziach, którzy stracili wszystko. Łza się w oku kręci z dwóch powodów, jedno że ludzi dotykają takie tragedie, a dwa że są jednostki, które służą pomocą, potrafią się podzielić, dać coś od siebie, potrafią zrozumieć, współczuć. Nie wydaję mi się, że tacy ludzie dzielą rodaków na lepszych i gorszych. Dobrze, że tacy istnieją.. po już całkiem bym się załamał. W jakim ja kur* kraju żyje? Najlepiej do zróbcie sobie państwa-miasta i siędzcie w nich, wychwalając i pusząc się. Aż wam się znudzi i się z tej nudy posr*cie w gacie! Wdech i wydech, wdech i wydech.. ufff.. już mi lepiej, jeszcze się tej coli wschodniej napiję, niech zyje Polska! :)

podoba mi sie to co napisales. rozumiem twoj punkt widzenia. Szkoda tylko ze tyle razy obrzuciles mnie inwektywami no i ze stoimy na dwoch zupelnie roznych rozbieznych biegunach swiata bo pewnie w prawdziwym zyciu (innym zyciu :D ) w innych okolicznosciach moglibysmy byc kumplami

Gość do jana vel krysa
czym ty w ogóle się interesujesz (oprócz robienia kasy)? masz jakieś hobby, pasję, emocje?

janekrys, moglibyśmy być kumplami jak to mówisz ( w innym życiu) i w zasadzie nawet mogę Cię przeprosić za te inwektywy, bo z reguły nie obrzucam ludzi błotem, chyba że mi się włączy outrage. Myśle też, że się opamiętasz w tej swojej dumie i kiedyś z większą pokorą spojrzysz na inne miasta, bo czy to wschód czy zachód, północ czy południe i czy ci się to podoba czy nie, żyjemy w jednym, pięknym aczkolwiek niedoskonałym kraju, peace.

Gość spragniona jola
jestem z Polski wschodniej (Białystok) i biedy tu nie dostrzegam

Gość lublin ładny ale biedny
w Lublinie upadł przemysł , przez 20 lat niezrobiono nic aby poprawic infrastrukture - nie ma autostrady i drogi szybkiego ruchu, dopiero teraz buduje sie lotnisko!! smieszy mnie ten clown z Wrocławia- człowiaku twój dziadek przyjachał do maista które przez kilka wiakó byłow Niemczech.. Prawdziwa Polska to jest Łódz, LUblin czyy Radom!!!- czyli syf i mogiła , sąłbe perspektyw. cały nasz kraj nie wyglada jak Wraszawka, Sopot czy Wrocłąw. Jedynie moze Na slasku i wielkopolsce jest lepiej a tak to generalnie przecietnemu Polakowi blizej do Rumuna czy BUłgara anizeli do Niemca , Franzuza czy Holendra- takie sa fakty a propos Lublina- pomomo ze biedny to zakosała wieksze i bogatsze msiata w swej kandysaturze do ESK!! :) brawo :)