Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMaiiKuby

uporczywe wymioty i ból brzucha

Polecane posty

Gość mamaMaiiKuby

witam, 8-letnia córka przez 7 godzin wymiotowała samoistnie oraz po wypiciu czegokolwiek. Nie miała goraczki. potem piła troche i zatrzymała te płyny, ale zaczęła skarżyć się na ból brzucha i głowy. nic nie mogła jeść. zmierzyłam jej teraz temperaturę podskoczyła do 38,2. dalej nic nie może jeść i płacze, że boli brzuch tak jakby ktoś ją tam upychał. dałam 250 mg paracetamolu, choć boję się o jej żoładek. proszę o wasze rady, dodam, że mieszkam za granicą i niestety nie ma dostępu do polskich leków.

Gość strzyka mnie w kolabie
powiem, ci jedno wsadz jej ryj do wora

Gość strzyka mnie w kolabie
tutaj pomozetylko wlozenie jej ryja do wora

Gość a czy przechodzilyscie juz
jelitowke ? mozliwe ze to to wiec daj jej wegiel i elektrolity nic wiecej sie nie da zrobic przy tej grypie jelitowej dieta duzo musi pic wody ale po lyczku nie na raz bo moze znow zwracac jakby sama zglodniala to daj jej kleik ryzowy na wodzie chrupki kukurydziane musi sie troszke przemeczyc taka grypa trwa od 1-3 dni i zero nabialu nic z nabialu bo wywoluje wymioty pozdrawiam

Gość a czy przechodzilyscie juz
ale dziewczyna powyzej chyba ma racje tu pomoze tylko ryj do wora

Gość a jezeli to zapalenie wyrostka
robaczkowego? Bierz dzieciaka i na pogotowie. Nawet jesli bedziesz musiala zaplacic to chyba zdrowie dziecka wazniejsze.

Gość mamaMaiiKuby
wyrostek to nie był, poza tym objawy są trochę inne: kłujacy ból brzucha z prawej strony, zwiększający się przy dociągnięciu kolan do piersi. Moja córka niczego takiego nie przechodziła. W zasadzie było kiepsko, ale po tym paracetamolu zasnęła na godzinę i obudziła się jak nowo narodzona. Napiła się, zjadła parę krakersów i jest ok, jak ręka odjął. Moim zdaniem była to jednak jelitówka 9 godzin rzygania, mdłości i bólu.

A gdzie mieszkasz moja chrześnica też tak miała kilka dni temu dostała smektę czy jakoś tak ,ale to z PL jej mama przywiozła dużo piła wody nie mleka bo nie za bardzo można i miała gorączkę to była grypa żołądkowa

Gość farmaceutkaw2
uwaga bo grypy jelsitowe to teraz norma