Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorolowooo

jelitówka czy co

Polecane posty

Gość kolorolowooo

synek od 3 dni wymiotuje po obiadkach i robi dziwne kupki, takie luźne, ma prawie 20 miesiecy, mysle ze to od zabkow ale dzisiaj mi kumpela powiedziala ze to jelitowka panuje, co mam robic jak mu pomoc?

Gość kolorolowooo
jutro rano mam umowiona wizyte u pediatry

Gość dobra spacerówka1
a ma temperaturę, a jak z apetytem? czy pije?

Gość kolorolowooo
temperatury nie ma, pije ładnie mleko i zupy mleczne tylko po reszcie wymiotuje, a dokladniej zjada moze ze 2-3 lyzeczki i wymiotuje

Gość pieprzyk na dupie
Podajesz mu cos ???? Smecte albo Nifuroksazyd , to taki syrop, albo borówki zaparz!!!!!

Gość bo przy jelitowce nie wolno po
dawac nabialu ale tu tylko lekarz pomoze

Gość kolorolowooo
tylko ze on nic nie chce przyjmowac a jak podalam na sile smecte wymiotowal jeszcze bardziej, probowalam mu elektrolit podac ale nie chce

Gość bo przy jelitowce nie wolno po
to daj mu wode niech pije sobie przez slomke jak potrafi tak po lyczku

przy jelitowce mozna podawac nabial, wlasciwie to powinno sie jak najszybciej wprowadzac normalne jedzenie pod warunkiem ze dziecko dobrze to toleruje, tzn nie wymiotuje; obecnie odchodzi sie od diety ryzowo - marchewkowo - sucharkowej jesli ci dziecko nie goraczkuje, nie jest osowiale i jestes w stanie je regularnie poic to nie ma powodu do wiekszego zmartwienia, infekcja sama ustapi; co do smecty - przy lekkich biegunkach wirusowych obecnie nie zaleca sie

do picia, jesli dziecko nie chce gastrolitu czy wody, mozna podac normalna czarna herbate ( taki napar o kolorze slomkowym ), pediatra mowila mi tez ze mozna zrobic kompot ze SWIEZYCH jablek, ewentualnie odgazowana cola; unikac sokow owocowych

Gość pieprzyk na dupie
Napar z suszonych borówek jest doskonały!!!!! ja mam w apteczce od zawsze, tylko sprawdzam czy termin wazności jest ;-), jest smaczny, mozesz dodac troche cukru,odrobinke, bo cukier nie jest zdrowy,ale do smau mozesz dodac, nabiału sie nie podaje!!!!!!!