Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość furaginum w ciąży

FURAGINUM w 12tc!! Dziewczynki brała któraś z Was??

Polecane posty

Gość furaginum w ciąży

Przepisał mi to mój lekarz ginekolog przez bakterie w moczu. No ale nie wiem czy jest to aż tak bezpieczny lek.

Gość zalecenie lekarza??
dziewczyno jeśli ważniejsze jest dla ciebie zdanie internautów niż lekarza to brawo! Zapalenie pęcherza może być groźne dla dziecka i powinno się je leczyć! Tak, brałam

Gość b1eata
tak tylko ze w 10 przez tydzien pozniej po 20 bodaj ze 2 opakowania.szczerze nie pomogly pozniej zmienione na ziolowe i analizy moczu w 3roznych laboratoriach. szczerze to nie potrzebnie je bralam jak sie pozniej okazalo ale dziecku nic sie nie stalo

Gość sfvf
tez bralam, plus antybiotyk amoksycyline, w sumie 3 x przez okres calej ciazy,

furaginum nie można brać w pierwszym trymestrze, ale skoro zapisał ci lekarz to chyba wie co robi. Ja brałam tabletki ziołowe na zapalenie pęcherza w ciąży.

Gość brałam ale w późniejszej ciąży
dziecku nic się nie stało

Gość furaginum w ciąży
No właśnie brałyście furaginum w późniejszych tygodniach.

ja też radzę wziąć, skoro lekarz zapisał. Zapalenie pęcherza w najlepszym wypadku może spowodować zapalenie nerek, a w najgorszym przedwczesny poród, czy urodzenie dziecka o małej masie. W 12tc takie dziecko nie ma szans na przeżycie i jest to, niestety poronienie- czego nie życzę. W tak ważnych sprawach radź się tylko lekarza, a nie na forum. Skoro do tego nie masz zaufania, idź do innego. ja brałam w 8 czy 9tc, bo naturalne sposoby nie pomagały. Możesz spróbować: dużo wody, żurawina, czarna porzeczka, dużo wit. C