Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężaaarnaa

CIĄŻA , NERWY BÓLE PODBRZUSZA !!!!! POMOCY

Polecane posty

Gość ciężaaarnaa

Kobiety pomóżcie mi bo nie wiem co robic , miałam dzisiaj straszny stres kłócilam sie przez telefon z partnerem bardzo .Strasznie mam nerwy , ciężkie decyzje do podjęcia i okropnie sie denerwuje. Denerwowałąm sie tak wczoraj wieczorem i dzisiaj jeszcze bardziej .... przez jakies 3 godz. a teraz od jakies 15 minut pobolewa mnie brzuch dołem jak sie ruszam i jak leze . .. nie wiem czy to przeczekać czy zgłosic sie jeszcze dzis na pogotowie ,,Jestem w 16 tyg ciązy !! odpiszcie prosze

Gość ciężaaarnaa
Prosze poradzcie

Gość Eleeene
nawet sie nie zastanawiaj .Dzwon po pogotowie. Zbadaja Cie, zostaniesz w razie czego na obserwacji, podadza rozkurczowe srodki i i wysla da domku. Jesli cos powazniejszego, beda mieli mozliwosc szybkiego zareagowania. ,

Gość ciężaaarnaa
a jak nic nie będzie i sie zbłaznie ? może połozyc sie spac i przejdzie samo? :( to moja pierwsza ciaza i naprawde nie wiem jak sie zachowac a nie mam sie kogo poradzic

Gość ciężaaarnaa
szczesliwa22 - dziękuje Ci bardzo.a w szpitalu powiedziec ze mam stres nerwy czy co?:( i co moga zrobic w troznych przypadkach i jakie badania?

Gość jesli faktycznie cię
boli a wcześniej nie miałaś zadnych bóli to zgłoś sie jak najszybciej. Ja tez jestem w 16 tc ale mnie podbrzusze pobolewa cały czaod poczatku ciąży ( rozciąganie wiązadeł)

Gość Eleeene
jestem z zawodu medykiem i radze Ci bez zadnych skrupulow dzwonic. Jesli okaze sie niepotrzebna interwencja ,to tylko szzczescie bedze. Po pomoc dzwon.

Gość kochana moja
nie zbłaźnisz się w żaden sposób. Powiedz,że miałaś dzisiaj dzień pełen stresu i niepokoisz się bo odczuwasz ból. Nikt cię nie wyśmieje za to,że basz o zdrowie swojego maleństwa i siebie. Powodzenia:)

zrobią Ci USG i jeśli wszystko będzie oki to pewnie dostaniesz tabletki rozkurczowe albo powiedza że masz sobie nospę wziac. i na przyszłość nie denerwuj się bo to szkodzi dzidzi!!! ja wiem ze niektóre wybory zyciowe są trudne i nie zawsze sie zgadzamy druga stroną ale on też powinien zrozumieć ze jestes w ciazy i nie moze cie teraz denerwowac. jak pojedziesz na IP to poweidz że sie bardzo zdenerwowałaś i że masz bóle podbrzusza i boisz sie czy wszystko jest oki. Powodzenia i trzymam kciuki!!!!!!!!!!

tak , dokladnie, powiedz ze mialas dzien pelny stesow i ze Cie boli tu i tam... nie wysmieja Cie,bardzo dobrze ze dbasz o swoja dzidzie i o siebie rowniez...

Gość ciężaaarnaa
od poczatku ciazy jeszcze tak mnie nie bolało .. może przeczekam i naj wyzej jutro do lekarza pojde ...

Gość kochana moja
Ty chyba niepoważna jesteś. Reaguj natychmiast!

Gość ciężaaarnaa
Jezu piersza moja ciąża a ja zachowuje sie jak idiotka.Moze to faktycznie wiezadła sie rozciagaja

ej mamuśka nie denerwuj nas tylko zajmij sie swoja dzidzią!!!!! nie czekaj tylko do razu reaguj!! tu liczy sei każda minuta!!!!

Gość kochana moja
A może warto byłoby usłyszeć opinię specjalisty? Nie rozumiem cię. Sama mam dzieci i nie wyobrażam sobie zachować się tak jak ty.

ja poprzednim razem tez nie zareagowałąm w porę i źle sie to skończyło :(

Gość kochana moja
Odpukać!!! Gdyby coś poważnego to było rano możesz już dzidzi nie mieć. Weź się dziewczyno ogarnij!

Gość kochana moja
Jeśli faktycznie cię Współczuję 🌼

Gość ciężaaarnaa
ok kobiety pakuje sie ubieram i jadę !! dzięuje wam bardzo !! nie chce stracic dzidzi mimo iz z jego ojcem sie rozstane :((((((( bede sama :(

Gość weeesssskkkkaaaa
Po pierwsze jak wszystkie dziewczyny radzę LEKARZA. Jeśli jednak się nie zdecydujesz co wg mnie będzie błędem no ale zakładając taki scenariusz to nie kładź się bez niczego może masz nospe albo buscopan, one są bezpieczne, sama je muszę brać z polecenia lekarza. Ewentualnie jak ich nie masz to chociaż magnez ale mowie to jak sie uprzesz że sie nie zgłaszasz do lekarza jednak radze wizyte naprawdę nie warto ryzykować.

ciężaaarnaa po co się pytasz co masz robić jak i tak nie "słuchasz" tego co wszyscy piszą, jedz na IP, zbadają cię i będziesz wiedziała co i jak, a nie będziesz czekała do rana czy przejdzie:)

Gość weeesssskkkkaaaa
odpowiednia decyzja :) powodzenia :)

właśnie jak wrócisz napisz co z dzidzią :) ale ja sądze że bedzie ok :D Trzymam kciuki :*

Gość gość
co z dzidzia?

Gość Szczesliwa przyszla mamusia
Lepiej chuchać na zimne. Mnie tak brzuch bolał do 8 tc. Od gina wydebilam skierowanie na badania do szpitala. Sama i z kolka nerkowa bym lazila do roboty, ale teraz jest jeszcze gówniaczek w środku. Porobili badania, sprawdzili na usg czy u kolegi wszystko oki, dawali przez 4 dni nospe i luteine dopochwowo. W tabletkach nospa nie pomogla wiec poszła w zastrzykach. Bóle przeszly i puscili mnie do domu. Teraz sie okazuje ze te bole byly spowodowane stresem w pracy. Wnioskuje po tym ze juz nie boli, chyba ze ide zaniesc l4 i narazam sie na fochy kolezanki z pracy, ktora w ciagu 5 min potrafi zajsc za skore(bo klientow uwielbiam z wzajemnascia)- wtedy mam gwarantowane lezenie do wieczora i cala noc z bolami jak miesiaczkowe. Wiec jak boli lec sprawdzic czy z dzieciakiem wszystko oki. Lepiej zapobiegac noz leczyc.

Gość gość
No wlasnie ja jestem cztery dni po domniemanej owulce i boli podbrzusze raz mniej raz bardziej identyko jak na okres i teraz nie wiem czy sie udalo czy nie ale jesli tak to czy takie bole tez powinny byc.....najgorsze ze u jednych bol powodowal poronienie u innych nie i badz tu madry moze jeszcze ktoras sie wypowie?