Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama niewiedzaca.

ile zabawek maja wasze 2 latki i jakie?

Polecane posty

Gość mama niewiedzaca.

pytam bo nie wiem czy moja moze ma za duzo i moze powinnam polowe schowac ? a wiec ma 20 lalek róznych duze male pluszaki 30 klocki ;sensoryczne ,zwylke plastkiowe ,drewniane zwierzatka z seri little people 25 zwykle zwierzatka 25 kon z ksztaltami kuchnie zabawkowa wozek dl;a lal gleboko spacerowy i zwykły 10 piłek mate do tanczenia miski wydajace dzwiek ok.10 aha rowerek oraz autko na akumulator czy nie jest tego przypadkiem za duzo?nie napisalam i tak jeszcze wszystkiego bo zwyczajnie mi sie nie chce.A ile wasze dzieci maja zabawek ?Podobna ilosc? ksiazeczki ok.50 sztuk

Gość nie chce mi sie liczyć
a poza tym ma ich baardo dużooo i różnych :D

Gość xxxxxxyyy
Z tego co wiem to psychologowie dzieciecy zalecaja by dziecko mialo okolo 10 zabawek na raz , przy wiekszej ilosci sie gubi i w efekcie niczym nie bawi. Nie wiem jak to sie ma do klockow , ale ja bym je potraktowala jako 1 zabawke, podobnie puzzle i innego typu ukladanki - ale to jest wyjatek od reguly. Jesli zas chodzi i ilosc zabawek mojego dziecka to: ma ok 5 pluszakow - 2 ulubione do zasypiania - duza welurowa swinka oraz grajacy konic morski Fisher Price - reszta pelni funkcje dekoracyjne - zero zainteresowania nimi, 4 lalki - dwie typu dzidziu - miekki tulow, gumowa glowa rece i nogi - b. je lubi i sie czesto bawi, jedna mini-laleczka i jedna szmacianka - bawi sie, ale bez przesady, grajacy czajniczek Fiher Price - tanczy razem z nim slimak -sorter FP - z rzadka uzywany wozek dla lalek typu parasolka - kocha bardzo drewniny pchacz - czasem zabiera na spacery wiaderko z wakcji - wrzucam jej tam rozne monety i sobie je przeklada , grzechocze, uklada itp. 1 pilke (lezy gdzies zapomniana) drewniany rowerek trzykolowy - obecnie schowany , gdzy sluzyl jako podnozek do wspinania sie do kontaktow 6 ksiazeczek plus nieogranizcony dostep do moich magazynow :) kolekcje hot wheelsow starszych braci domek dla lalek plastikowy za mieszkancow robia rycerze lego duplo braci zadnych innych zabawek nie posiada - wiek 20 miesiecy.

Gość ,,,,,,,,,,,nie rozumiem
klocki drewniane lego duplo wieze drewniana cymbalki drewniane marakasy drewniane sztuczne materialowe jedzenie wozek pchacz lalke szmacianke klocki materialowe kulodrom drewniany przeplatanke drewniana przebijanke drewniana baka metalowego 6 pluszowych zwierzakow duzych i malych jezdzik foremki plastikowe do sniegu duze puzzle dzieciece 2 gry planszowe dla malych z 10 ksiazeczek i ksiazek z bajkami krede chodnikowa farby do malowania rekami w wannie 4 pacynki grube kredki kartonowe pudelka chowane jedno w drugie hustawke domowa billibo trampoline podworkowa losia na biegunach z drewna bujak plastikowy zjezdzalnie pokojowa z drewna rower biegowy z drewna drewniany zestaw do nawlekania korali drewniana zabawke ktora sie pcha na kiju drewniana zabawke ktora sie ciagnie na sznurku drewniane domino obrazkowe plastikowy zestaw do lowienia ryb w wannie 2 ksiazeczki interaktywne pilke dmuchana pilke pluszowa nakrecana plastikowa zabawke plywajaca w wannie i jeszcze kupe innych ale nie wiem jak je fachowo nazwac

Gość uppupppup
up

Gość oczywiście**
ja pierdziele wam to się chyba nudzi że chce sie wypisywac jakie zabawki ma dziecko. a co za różnica?? im więcej tym gorzej bo w efekcie nie bawi sie niczym.

mój ma: 2 traktory z przyczepami 2 samochody duże ok 5 małych samochodzików kredki, mazaki 2 ludziki pociąg ok 5 książeczek znikopis 1 książkę z naklejkami blok rysunkowy, albo dużą kartkę papieru dom z kartonu :P żabę i misia z którymi śpi. mamy dużo więcej innych zabawek ale są pochowane i co miesiąc robię mu wymianę i ma "nowe" zabawki :D

Gość jhbgvfcaszxdf
szok po co tak dużo zabawek?? Nie lepiej obdarować nimi inne idne dzieci które lalki robią sobie z kredek - każda inny kolor? Boze nie mogę patrzeć na biedę, a tu jedno dziecko ma tyle zabawek co w przedszkolu. Ja mojej małej co jakiś czas robię czystkę. Nie chowam jej zabawek, na początku sprzedawałam na Allegro te którymi się nie bawi. Teraz jak znam jakąś osobę, która ma małe dziecko a jej się nie przelewa to zwyczajnie jej daję kilka zabawek. Mam dużo znjomych i obdarowuję nimi nawet znajomych moich znajomych. Bo i tak wiem, że mała niedługo dostanie od kogoś jakąś nową zabawkę. Dodam że oddaję zabawki nie brudne i nie zużyte tylko w dobrym stanie, dziecku które na pewno się z nich ucieszy.

Gość mama niewiedzaca.
Wiecie co ja sama nie kupilam nic oprocz wózka dla lalki...Więc prosze nie najeżdzajcie na mnie ona te wszystkie zabawki dostala .Wiec moze poradzie co mam z nimi zrobic?Jezeli naprawde jest ich za duzo ...Sama jestem mloda wiec nie wiem ile taki mały Bajtel powinnien ich miec.

Gość xxxxxxyyy
Czesc zabawek pochowaj i wyjmuj na zmiane jak juz te ktorymi sie bawi jej sie znudza. Czesc sprzedaj lub zwyczajnie oddaj, albo zamien sie np. z kolezanka na ubranka czy cos. Ida swieta moze dobrym pomyslem byloby poprosic bacie , ciocie , wujkow i inne osoby, ktore dziecku kupuja zabawki, ze wolalabys jakies ubrania -0 z tego tez sie dzieci ciesza, moja ma 20 mies. i np. nowe buty to wielka radosc dla niej - a jeszcze pudelko:) - rewelacja! Albo np. popros by wykupili wam lekcje plywania badz angielski dla maluchow - cokolwiek tylko nie zabawki , bo z tego co napisalas to byscie mogly swobodnie otorzyc sklep i to niezle zaopatrzony:)

Gość jhbgvfcaszxdf
nikt na Ciebie nie najeżdza, poprostu napisałam że przykro mi patrzeć na biedę. Jeden dzieciak ma zabawek że mógłby obdarować nimi 5 dzieci, a inne biedne np. stoją w kącie i nie mają się czym bawić. Jak zobaczyłam w domu znajomych córeczkę, która bawiła się "lalkami" zrobionymi z kredek to mi się aż płakac chciało. Mamę nie było stać nawet na wiaderko i foremki chociaż to kosztuje grosze więc jej mała bawiła się jakimś wiaderkiem po kapuście kiszonej i foremkami po jogurtach itp. Ja wiem, ze tym też mozna się bawić - moja córka tez lubi jakieś garnki, itp. Ale tam bieda aż piszała, a to dziecko nie było niczemu winne, że inne dzieci krzywo na nią patrzyły, było też gorzej ubrane. Serce mi się krajało. Od tamtej pory pomagam tamtej dziewzynie, bo wiem że nie zawsze bieda lączy się z niezaradnością życiową - ona sama chciałaby dla dziecka jak najlepiej a ma to co ma. Dziewczynka jej jest naprawdę grzecznym i mądrym dzieckiem, ale biednym. Do dziś np. bawi się lalką typu "barbie" taka byle jaka plastikowa za 5 zł z pękniętymi w pól nogami, bo szkoda jej wyrzucić. Mama jest wdzięczna za każdą rzecz. Normalnie płakac się chce. A tu jedno dziecko ma tyle co w przedskzolu. Dałam Ci przykład co mozesz z nimi robić - zrób to samo. Idą święta na pewno bedą zbiórki zabawek i innych rzeczy w różnych sklepach, instytucjach, placówkach czy zakładach pracy.

Gość mama niewiedzaca.
a moze mogłabyś mi napisać ile lat ma ta dziewczynka? Z chęcia bym oddała jej jakies a moze zrobiła paczke pod choinkę?Jeżeli bys sie oczywiscie zgodziła...Ja osobiscie nie znam takiej mamy ktora chcialaby sie na cos zamienic ...Ubranek tez ma jak w sklepie... a moze jakies ubranko bym jej podesłała?

Gość tu mozesz pomoc
Damian w wieku szkolnym 1 gimnazjum i Zuzia latek 2 potrzebuje wszystkiego co dzieciom potrzebne ciuchy zabawki itp. proszę ludzi dobrej woli o kontakt mailowy kubala2411@o2.pl Baza domów dziecka w Warszawie: http://www.dzieci.warszawa.pl/baza-teleadresowa-podkategoria-domy_dziecka-123 Można też poszukać ogłoszeń innych placówek na stronie www.google.pl Pozdrawiam!