Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pokrewienstwo

Jak sa spokrewnieni?

Polecane posty

Gość Pokrewienstwo

Mam jeden problem jest ciotka danka marysia i janek ciotka danka i wojek maja spólna siostre rodzona marysie.czyli ciotka danka i marysia po jednej matce.a wojek janek i ciocia marysia po jednym ojcu.jaka sa spokrewnieni wojek janek z ciocia danka jak maja wspolna siostre rodzona?prosze o odpowiedz to dla mnie wazne

Gość Pokrewienstwo
Nikt mi nie odpowie?

Gość anette11111
sa rodzenstwem przyrodnim chyba

Gość Pokrewienstwo
Chyba by byli przyrodnim rodzenstwem gdyby ciotka danka i janek byli po spolnych ojcach lub matkach a nie sa. Przerodnim rodzestwem sa ciotka marysia dla wojka janka i danki.niewiem

Gość Pokrewienstwo
1. Danka to córka ,matki ,nazwijmy ją Agata i ojca o imieniu Andrzej i to jest jedna rodzina . 2. Janek to syn matki , nazwijmy ją Barbara i ojca o imieniu Bogdan i to jest druga rodzina . 3. Danka i Janek są dla siebie obcymi ludźmi ,nie są w żaden sposób spokrewnieni i na dobrą sprawę legalnie mogą ze sobą zawrzeć związek małżeński . 4.Matka Danki i ojciec Janka spłodzili córkę Marysię . 5.W tej sytuacji Marysia dla Danki i Janka jest (staje się) siostrą przyrodnią i tu już jest pokrewieństwo i nie można mieszać krwi .

Gość Pokrewienstwo
Jeśli Danka i Janek noszą różne nazwiska ,to są dziećmi nie uznanymi przez macochę i ojczyma . Wtedy któreś z nich tak naprawdę nie jest dla Ciebie ciocią lub wujkiem .

Gość Pokrewiestwo
Wojek janek jest moim wojkiem bo to brat po jednej matce. A wojek matka ciotki danki wziela slob z ojcem wujka janka .ciotka danka ma swego rodnego ojca nazwisko a wojek rodnego ojca w tym malozestwie urodzila sie marysia.

Gość Pokrewiestwo
Wojek janek jest bratem mojego taty sa po jednej matce.

Gość Pokrewiestwo
Bo dziadek ozenil sie z moja babcia bronia.ale umarla. a prawdziwego ojca taty nie znam mój tata tez.a jeszcze przed malozestwem z moja babcia bronia byl w malozestwie z jadzia maja syna mietka .a wojek mietek i wojek janek to bracia po jedym ojcu

Gość Pokrewiestwo
Pierwsze malozestwo syn mietek jadzia i hendryk.2 malozestwo bronia i hendryk syn janek syn hendryka .broni syn wacek ojciec zygmunt .3 malozestwo Hendryk krystyna corka krystyny danka ojciec marek z pierwszego malozestwa i marysia corka krystyny i hendryka.

Gość Pokrewiestwo
Gdzie mieszkamy?

Gość Sylwia7741
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.