Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

POTRZEBUJĘ DOBREJ ŚCIEMY!!!

Polecane posty

Gość Bardzo Madry Stary Dziad
Powiedz wprost klamstwo do niczego nie prowadzi.

Kurcze chyba macie rację... no ale boję się, bo na początku miesiąca dała mi 300 euro no i teraz też bym chciała ze 300... masakra... wydatki i opłaty mnie przerażają, a tu zaraz święta...

Gość
a pomyslalas ze mama tez chce za cos swieta zrobic? 300 euro to kolo 1000 zl na twoje durne zachcianki :/

no nie wiem, czy wyprawienie skromnego roczku z torcikiem dla dziecka, to moja durna zachcianka, może i durną zachcianką jest również to, ze chciałabym kupić dzieciom prezenty pod choinkę, chciałabym zrobić kolację wigilijną, chciałabym mieć popłacone rachunki za prąd, żebym się nie martwiła, że mi prąd wyłączą i dzieci będą się przy świecy bawiły... wypłata męża idzie na większą połowę opłat, a gdzie reszta... jedyną osobą która może mi pomóc jej moja mama, tylko głupio mi ją ciągle prosić o pieniądze... ale wiem, że ma... święta w tym roku spędza ze swoim "przyjacielem" na Majorce...

Gość Facet idealny1
BAzienka a moze jej matke stac na to?? Nie traktuj kazdego ta sama miarka... DLa ciebie to duzo dla nie nie , proste. Pieniadze sa po to by je wydawac a nie kisic w sloikach

Gość Facet idealny1
To ze ty jestes samodzielna bo zarabiasz 900 zl nie znaczy ze inni nie moga zyc lepiej.

Gość Hmm, zdecydowałaś się na
dzieci nie mając pieniędzy? I w związku z tym mama ma Cie utrzymywac do końca życia, bo ja stać? :O Bez jaj. Byłaś wystarczająco dorosła, żeby założyć rodzinę, to teraz sami z mężem ją utrzymujcie :O

oto ściema: "Mamo, mamo potrzebuje szybko kase bo dostałam wścieku macicy i mi wypadła i muszą ją włożyć!!! Ratuj" Po tym Twoja mama napewno nie omieszka ci nie dać pieniędzy na poradę u psychologa :)

Gość Facet idealny1
MoniaMonte smieszne Ma matka pieniadze to na co ma je wydawac?? Matka i Corka to najblizsza rodzina , wiec nie eim czemu matka nie moze wspomagac swoich dzieci jesli ma pianiedza. To tylko pieniadze a wy je traktujecie jak nie wiem co. Jakby to jakas hanba byla. To ze pochodzicie z rodzin biednych , nie znaczy ze kazdy musi miec tak jak wy.

Gość mamie byłoby przykro
że ją okłamujesz, jeśli sytuacja twojej mamy na to pozwala to powiedz prawde i poproś o wiecej kasy, urodzin dla dziecka wyprawiać nie musisz, zwłaszcza dla rocznego, któremu jest wsio ryba byle tylko dostac ciepłego cyca ;-) mama napewno tez by chiała aby jej córka i wnuki były szczęśliwe i bezpieczne, jeśli jest w stanie to napewno pomoże, ale nie kłam bo to nie ładnie, zwłaszcza oszukiwać memę, która ci pomaga {kwiat]

Gość owca z kawowca
otulona snem-dziękuję Ci za link.Wpłacę cegiełkę na Jaska.Szkoda futrzaka:(

Gość Facet idealny1
Smieje sie i pluje wam w twarz zawistni Polacy!!!! Jesli wasze matki nie byly na tyle obrotne by sie dorobic to nie przlewajacie teraz zlosci na kolezanke.

Gość
facet a moze autorka powinna pomyslec o samodzielnosci zamiast ciagnac od matki ? moze nie powinna sie na dziecko decydowac kiedy jeszcze nie zarabia na siebie albo zarabia niewystarczajaco? i kurde mysle ze ona ma na deklu bo jaki problem powiedziec mamie np. ze brakuje mi na rachunki ( jesli juz ma taki uklad ze ja mama sponsoruje)? po cholere wymyslac jakakolwiek scieme?

Gość Hmm, zdecydowałaś się na
FAcet idealny-nick powinieneś zmienić, bo ideał jednak powinien myśleć logicznie :O Osoby pochodzące z domów zamożnych wchodzą w zycie z odpowiednim uposarzeniem. Mnożenie się na potęgę pomimo braku środków do życia jest raczej domeną biedaków 🖐️

bazienka... ty to nigdy tych durnot swoich nie odpuscisz??? a do autorki... to ja w sumie nie rozumie dlaczego ty chcesz kalamc matce jak potrzebujesz na prad??? to gdziez ty przesrala te poprzednie 300??

Gość
coralick odkolezankuj ty sie ode nie nie musisz mnie lubic to zupelnie normalne ze najpierw trzeba miec srodki a potem sie rozmnazac, nie tylko "moje glupoty" a jesli ktos nie potrafi tak gospodarowac pieniedzmi ze co chwila ciagnie od rodzicow w notabene dojrzalym juz wieku to jak dla mnie to zwyczajnie zalosne tak samo jak szukanie "dobrej sciemy" przy prosbie o pomoc jakby naprawde na rachunki brakowalo to powiedzialabys bez problemu to raz, a ze mame strac na takie rzeczy? pracowala czy ustawila sie w zyciu to ja stac a ty wes sie za siebie zamiast bezustannie zebrac

no mnie chyba zaraz szlak trafi, ktos tu napisal ze ma matka kase to powinna ja wydawac na dzieci, ja pierdole, co za podejscie, to co kobieta juz nie moze miec na wlasne zachcianki ??? jej corka jest dorosla, niech bierze odpowiedzxialnosc za sama siebie, jej matka to nie sponsor ale indywidualna jednostka majaca swoje potrzeby i prawo!!!do wydawania pieniedzy na SIEBIE!!!!jesli tylko ma na to ochote, nie ma zadnego obowiazku wydawac na corke ktorra jak widac trwonbi kase, bo wie ze mamusia ma to da...a co jakby matka nie miala pieniedzy!!!!???jakos musizalabys zrobic te urodzinki z tym ze wczesniej rozgospodarowalabys 300 euro rozsadnie i z glowa..brzydze sie takimi pasozytami

Bazienka zgadzam się z Tobą w 100% :o Moi rodzice mi pomagali na początku tzn w urządzeniu domu i koniec. Jestem dorosła to staram się zapewnić sobie życie.. Rozumiem raz poporosć o pomoc bo mamy problem , dwa razy.. Ale nie żerować na niej.. No ale cóż jak to się mowi już po ptakach. Dziecko jest, autorka musi siedzieć w domu, a mąż zarabia niewystarczająco Mniejsza z tym, skoro mama ma tyyyle pieniedzy ze może Ci tak po prostu dać, to po co jakakolwiek sciema? Mamo potrzebuje pieniedzy, bo nie wyrobilismy się a teraz swieta, roczek itd... Czy to nie jest lepsze niż wymyslanie?

Gość nie obrazaj starych lisow
Germaine zgadzam sie w 100%!!!!

padlam. myslalam ze jestes jakas studentka albo licealistka... i potrzebujesz kasy na zycie, na szkole... a tu czytam dalej a ty masz dzieci. meza i jeszcze ma cie matka utrzymywac ???

Gość
germaine, wenus 🌼 kurde niech ruszy baba dupe i zarobi jak jej brakuje. a ojciec dziecka? do smierci ma cie matka utrzymywac? ja nie dostalam od rodzicow nic, no moze poza zresalizowana ksiazeczka mieszkaniowa ktorej oni sami nie mogliby zawlaszczyc bo byla juz pelnoletnia. 5 tysiecy, majatek mieszkam z facetem mamy kredyt na mieszkanie i wiem ze rodzice mi nie pomoga stary jest tepym chujem mama jest altruistka, ale ma rzs i wiem ze to jej nalezy sie pomoc, nie mi. ja sobie poradze. nigdy nie pzyszlo mi do glowy o cokolwiek ich prosic zwlaszcza odkad sie usamodzielnilam

Gość nie obrazaj starych lisow
w zyciu bym nie wyciagnala reki po kase do Rodzicow w takiej sytuacji i w ten sposob. Poprosic to co innego, ale sciemniac?? Jak sie poszlo na swoje i ma sie meza i dzieci to sorry, ale trzeba bylo myslec wczesniej, a nie teraz z matki sciagac i wypominac, bo ona na Majorke leci. I bardzo dobrze, niech sobie leci skoro ja stac.

chodzę do liceum i potrzebuję na imprezowanie!!! ostatnie 300 eu straciłam na fryzjerów, kosmetyczki, solarkę, fajki i driniacze... no a sylwek się zbliża, trza gdzies iść... chyba, ze trafię jakigoś pustaka, co mi zasponsoruje ;P

aaa no to teraz rozumiemy :D no to na imprezowanie i solarke pewnie ze ci musi mama dac, nie ma bata, toz to inwestycja w corke :D

Gość dodam ze...
BAZIENKA zaczynam Cie lubiec ;) popieram na 100% dzieci bawia sie w rodzicielstwo!! wez sie za zycie, idz do pracy i zacznij pieniadze zarabiac... skoro sie na dzieci decydujesz to trzeba spowazniec i sie wziasc za zycie, a nie caly czas liczyc na pomoc rodziny czy wyslugujac sie mezem... dzieci do przedszkola a Ty jazda do pracy... live is brutal :D

Gość ehhhhhe
matka ci nie pomoze bo 300 zostawila ....gdzie?