Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

tippy

W co sie ubrac na narty zeby bylo cieplo?

Polecane posty

jade w tym roku 1 raz na narty. nie wiem zupelnie jak sie ubrac. nie za bardzo umiem jezdzic wiec bede dlugo trenowala zeby cos zalapac. nie chce tez wydawac za duzo kasy bo w koncu to 1 raz...w co sie ubrac zeby mi bylo cieplo ale zeby nie wyrzucac mnostwa pieniedzy na drogie sportowe ciuchy ?????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 moodylady
jakkolwiek sie nazywasz..bo ci sie chyba temat dodal 2 razy :))) jak chcesz zeby bylo cieplo i wygodnie a nie masz kasy na porzadne narciarskie ciuchy to kup bielizne termoaktywn膮. Buty tak czy siak musisz miec w miare pozrz膮dne. Bielizna sprawi ze bedzie ci cieplo i nie ochlodzisz sie od potu. mozesz na to nalozyc normalna zimow膮 kurtke i spodnie nieprzemakalne. I przyda ci sie tez do innych sportow. to tak wyglada: http://www.sport-shop.pl/sprzet-turystyczny-odziez-termoaktywna-c-193_280.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 urszula kochanowska
jak pierwszy raz jecha艂am na narty to z "profesjonalnego" ubioru mia艂am tylko spodnie narciarskie i r臋kawice na narty (buty,narty i kije te偶-no ale to nie ubi贸r) kurtk臋 mia艂am normaln膮,bielizn臋 te偶 zwyk艂膮,bawe艂nian膮-tzn.podkoszulk臋 z d艂ugim r臋kawem i rajstopy z bawe艂ny z lycr膮 jestem strasznym zmar藕luchem i si臋 ba艂am czy nie zmarzn臋,ale emocje s膮 tak du偶e,偶e si臋 nie marznie,ca艂e dnie sp臋dza艂am na stoku i ani razu nie by艂o mi zimno,nie nosi艂am czapki,chyba nawet zdj臋艂am szalik (mia艂am golf),bo by艂o za ciep艂o :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 og贸lnie to specjalny kombinezo
a jesli ma byc to tylko 1 jazda przez 1 dzien czyli max pare pogodzin to polecam spodnie sk贸rzane lub sk贸ropodobne (i jesli mroz to np. rajstopy pod spod), dlaczego sk贸ra ? bo nie przepuszcza wilgoci - sprawdzilam - idealnie sie sprawdza na stoku !

Udost臋pnij ten post

Bardzo wa偶na jest bielizna termoaktywna. Stosuje si臋 j膮 jako pierwsz膮 warstw臋 odzie偶y, i ma ona za zadanie przepuszcza膰 powietrze, a trzyma膰 temperatur臋. Tak wi臋c nie pocimy si臋 w niej, a jest nam ciep艂o. Wygl膮da to tak http://www.fa-pol.pl/under-armour-coldgear-compression-subzero-mock-black-womens-p-2086.html - i jest coraz popularniejsze w Polsce :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 conis
Wed艂ug mnie najwa偶niejsze w艂a艣nie s膮 spodnie narciarskie, kt贸re nie przemokn膮 po pierwszych upadkach, kurtka, r臋kawice i gogle - to podstawa ubioru by na stoku czu膰 si臋 dobrze, wygodnie i by by艂o ciep艂o. Reszta to dodatki, kt贸re warto kupi膰 gdy ma si臋 dodatkow膮 got贸wk臋 :) Z tego co si臋 orientuj臋 na tanisport.pl s膮 dobrej jako艣ci rzeczy. Zobacz, mo偶e akurat co艣 znajdziesz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale na jeden raz jesli ich
wiecej nie uzyje to nie oplaca si臋 kupowac! a takie sk贸ropodobne spodnie mo偶nba kupic juz w terranova pza 59 zl (uszyte w kroju jeans) i prztdadza sie na wyjscie i do klubu czy nawet na co dzien!

Udost臋pnij ten post

taaa sk贸rzane spodnie na narty do tego nie sk贸rzane tylko poliuretanowe gratuluje pomys艂u. nie do艣膰 ze nie wygodnie to jeszcze zamarzn膮膰 mo偶na. Sk贸ra na mrozy jest do kitu dlatego nosimy j膮 jesieni膮 a zim膮 futra. Na jednorazowy wypad gdzie nie wiadomo czy b臋dzie kolejny nie ma sensu inwestowa膰. Je艣li nie mo偶esz po偶yczy膰 spodni na narty i kurtki z pasem 艣niegowym. Wtedy naj艂atwiej ubra膰 grube dresy lub rajstopy i cienkie dresy. Na wierzch ortalionowe nie przemakalne spodnie. A skarpetki grube. Podkoszulek z d艂ugim r臋kawem bluz臋 z kapturem i kurtk臋. Koniecznie r臋kawiczki, czapk臋 i szalik. Na nartach cz艂owiek pracuje cia艂em mi zazwyczaj podczas jazdy jest gor膮co a nie zimno wywia膰 mo偶e ci臋 na wyci膮gu. Jak na pierwszy raz to nie poje藕dzisz d艂ugo i szybko si臋 zm臋czysz. Gdy zmarzniesz warto i艣膰 si臋 ogrza膰 herbatk膮. Je艣li ci si臋 spodoba kupisz sobie odpowiednie ciuchy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przeciez mowila wczesniej
aby nie zmarznac nakladasz pod spod rajtuzy / legginsy czy co cokolwiek cieplego - natomiast sk贸ra / sk贸ropodobny material ma chron膰 przed WILGOCI膭 !!! i potwieredzam skora rzeczywiscie NIE PRZEMAKA !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja te偶 polecam bielizn臋
termoaktywn膮! I lekk膮 kurtk臋!

Udost臋pnij ten post

przeciez mowila wczesniej -> wiem 偶e z kafeteriowymi maniakami sk贸ry nie da si臋 rozmawia膰 jednak spr贸buje. sk贸ra owszem nie przemaka dlatego jest idealna na jesienn膮 pluch臋. 艢wietnie chroni przed wiatrem ale nie chroni przed mrozem. Zw艂aszcza poliuretanowe co艣. Ka偶dy kto ma i chodzi w sk贸rzanych lub sk贸ropodobnych spodniach (ja takie mam) wie 偶e przy mrozie robi膮 si臋 sztywne i nieprzyjemne. o ile jesieni膮 i wiosn膮 jest w nich ciep艂o tak zim膮 marznie gorzej ni偶 d偶insy. Sk贸ra jest 艣wietna do oko艂o 0 stopni poni偶ej si臋 nie sprawdza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlatego pod sk贸rzane spodnie
zakladasz cieple bawelniane rajtuzy :) ja tak zrobilam i zdalo egzamin ! (na 1 dzien ale na tygodniowe ferie w gorach jesli zdecyduje sie jechac to kupe sobie komlet narciarski na wyprzedazy za 99 zl)

Udost臋pnij ten post

Na narty zawsze warto si臋 ubra膰 na cebulk臋. Kilka warstw - na pewno b臋dzie Ci ciep艂o. Warto mie膰 ciep艂a nieprzewiewn膮 kurtk臋 i nieprzemakalne spodnie - to podstawa. Bielizna termoaktywna by si臋 na pewno przyda艂a - odprowadza pot. Jak b臋dziesz si臋 nosi膰 z zakupem takiej bielizny to mo偶esz poszuka膰 sobie under armour - dobrej jako艣ci odzie偶 tego typu.

Udost臋pnij ten post

"Na narty zawsze warto si臋 ubra膰 na cebulk臋. Kilka warstw - na pewno b臋dzie Ci ciep艂o." Te偶 tak my艣la艂am do czasu a偶 nie spr贸bowa艂am w zesz艂ym sezonie bielizny termoaktywnej. Kupowa艂am now膮 kurtk臋 i sprzedawca poleci艂 mi fajny model marki Hi-Tec. Musz臋 przyzna膰, 偶e by艂am w lekkim szoku. Mniej warstw na sobie = wi臋ksza swoboda ruch贸w, a koszulka termoaktywna bardzo fajnie si臋 sprawdza. Nie jest za zimno i cz艂owiek si臋 nie gotuje, co mo偶e si臋 zdarzy膰 jak si臋 w艂o偶y na siebie za du偶o warstw normalnych ciuch贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pani Koza
Karolinka, kt贸ry model kupi艂a艣? Widzia艂am 偶e w sklepie Martes u mnie w mie艣cie maj膮 tak膮 bielizn臋, ale nie wiem na kt贸r膮 si臋 zdecydowa膰 :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia780
Najlepiej spodnie narciarskie i kurtk臋 ciep艂a, narciarsk膮 lub puchow膮, r臋kawice i czapk臋. D艂ugie, ciep艂e skarpety. Pod spodnie legginsy bawe艂niane, rajstopy lub legginsy termoaktywne. Spodnie s膮 na tyle grube na og贸艂, 偶e chroni膮 przed upadkami, a o nie nietrudno przy pierwszej je藕dzie. Nie trzeba od razu wydawa膰 na nie strasznie du偶o, za ok. 200 pln tez si臋 ju偶 kupi takie spodnie: http://www.asport.pl/p/15952,474/spodnie-damskie--narciarskie--snowboardowe-adiene-hannah/ Te s膮 dwa w jednym czyli na snowboard te偶 si臋 przydadz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 silna 135
Przede wszystkim kup sobie dobrej jako艣ci bielizn臋 termoaktywn膮 nie b臋dzie CI wtedy zimno i nie zapocisz si臋 jak pod innymi sztuczno艣ciami. Ja kupowa艂am sobie i ch艂opakowi na allegro u u偶ytkownika FH_ESPO i jestem bardzo zadowolona zar贸wno z ceny jak i jako艣ci materia艂u.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 point of view
Karolinka13, fajna ta koszulka Hi-Tec, kt贸r膮 podlinkowa艂a艣. Ogl膮da艂am j膮 w sklepie i jest ca艂kiem przyjemna w dotyku. Sprzedawca te偶 poleca艂 bielizn臋 tej firmy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 greenteaaa
nie wiem jak jest z wami, ale mnie najbardziej marzn膮 stopy, wi臋c dla mnie najwa偶niejsze s膮 skarpety, bo jak mi jest zimno w stopki to mam po zabawie i nie mam ju偶 takiej rado艣ci z jazdy. Poza tym na pewno te偶 bluza jest wa偶na. A co do tego co ubra膰 moj膮 uwag臋 przyku艂a ostatnio oferta tego sklepu http://woolpowerpl.pl/?Do=categories

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxzzlll
,No naprawde super ta koszulka hi tech,100 % poliestru,kuzwa badsiew nie z tej ziemi,ludzie nie.dajcie.sie naciagac,porzadna bielizna termoakthwna troche kosztuje i kezy jak najdalej pooiestru

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jablova
takie skarpety z owczej we艂ny jak te z woolpower jak najbardziej wskazane. zreszt膮, zamiast kupowa膰 co艣 taniego niby-termoaktywnego to chyba lepiej zainwestowa膰 w komplet ciuch贸w z takiej we艂ny, to te偶 oddycha a 艣wietnie grzeje przy okazji, no i przydaje si臋 nie tylko na stoku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Basienka 8111
Tutaj podobnie jak na deske snowboardowa podstaw膮 b臋d膮 dobre spodnie jak chocia偶by kt贸re艣 z tych http://www.epicentrum.co/kategoria-spodnie,25.html to do bry i uczciwy sklep.

Udost臋pnij ten post

Ja polecam odzie偶 sportow膮, aby nie by艂o za ciep艂o tak偶e, poniewa偶 na nartach troch臋 wygody powinna艣 mie膰 a do tego rozgrzejesz si臋 szybko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja ubieram sie 3 warstwowo- bieliza, cienki polar i softshell - najlepiej firmowy, z dobrego sklepu, np tu http://www.barna.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwiatuszdek8127
Jedziemy na narty w Alpy Austriackie - www.kochamwakacje.com/austria-narty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ooleska33
Najlepiej na cebulk臋 si臋 ubiera膰, ja zwykle mam 3 warstwy, bielizna termoaktywna polar i kurtka, ostatnio kupi艂am fajn膮 polsk膮 bielizn臋 tutaj http://skimarket.pl/ w dobrych cenach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukasMAN
podstawa to wiadomo ciep艂a bielzna termoaktywna aby nie oddawa膰 ciep艂a na zewnatrz i dobrej jakosci spodnie z kurtk膮. Fajne spodnie i dobrej jakosci masz tutaj ( aukcje tego uzytkonika na allegro 12926796) , ja kupi艂em i jestem mega zadowolony, maja pas snie偶ny przez co nie naleci ci za spodnie sniegu a jak jedziesz pierwszy raz to szansa jest duza

Udost臋pnij ten post