Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniecha1985

Jaki jadłospis gdy sie ma 400zł?

Polecane posty

Gość Agniecha1985

Czy ktoś by mógł wymyślić mi jadłospis dla 2 osobowej rodziny na cały miesiąc (chodzi głownie o obiady) jeśli mam do dyspozycji tylko max 400zl? Dodam że zup raczej nie jadamy, mąż nie może jeść niczego w czym jest mleko lub śmietana . Będę bardzo wdzięczna, nie wiem jak mam sobie w tej kwocie poradzić :(

Gość eeeweeelinaaa
400zł na 2 osoby na miesiac to całkiem niezła kwoata. bigos gotujesz wkładasz do słoików i jedzenia na pare dni, mozesz jesc z chlebem z ziemniakami z makaronem. placki ziemniaczane, naleśniki, pyzy, kluski ślaskie do tego jakis kawałek mieska i sos ugotowac w słoiki i tak samo jedzenia na pare dni.

Gość zaszalejmy i już
o.. bigos niezła rzecz - wszystkiego pichcisz po 3-4 obiady i mrozisz na póxniej gołąbki grochówka i fasolówka 2 kilo mięsa z marketowej promocji po 10 zł/kg upiec w piekarniku - do obiadu, do bigosu, na kanapki wszelkiej maści zapiekanki - ziemniaczane, makaronowe w marketach masz na wagę warzywa mrozone np. chińszczyzna, kalafior czy marchewka z groszkiem, nie wychodzi drogo pierogi ruskie własnej roboty, kopytka, leniwe

Gość zaszalejmy i już
o -paczka jabłek 3 kg w auchan kosztuje 6 zł. ja kupuję paczkę i pieke wielka blachę pełna szarlotki. Niedrogo i smacznie

Gość zaszalejmy i już
w marketach ryba mrozona jest po 6-10 zł. Kilo filetów z ryby, włoszczyzna i ryby po grecku masz na 2-3 dni

Gość co to może być za ryba
za ok 10 zł za kilogram ? :( To już lepiej robić domowe mączne potrawy niż faszerowac się śmieciami

Gość ehhhhhe
1.watrobianka z przeceny 2-obiad-watrabianka z przeceny smazona 3-kolacja-watrobianka z przeceny nie smazona

Gość zaszalejmy i już
panga, mintaj, morszczuk - te gatunki sa w marketach na kilogramy za tę cenę. Minus - sporo tzw. glazury czyli sa mocno oblodzone... ale rybka po grecku wychodzi niezła.. o wiele lepsze niz ciągłe nalesniki

Gość zaszalejmy i już
o - wątróbka z cebulka i jabłkiem

Gość cvfv
Duży gar rosołu?

Gość zaszalejmy i już
jeśli rosół - to polecam wołowy. Szponder 10-12 zł/kg da dobry rosolek, a z mięsa możesz zrobic farsz do pierogów lub nalesników

Gość zaszalejmy i już
i moje ostatnie odkrycie - soczewica Zupka z soczewicy, farsz z soczewicy do nalesnikóe i pierogów bardzo zdrowe i bardzo syte danie

Gość mantyna
o matko, fajne pomysły dajecie ale to byłoby dla mnie wyzwanie wyżyć za 400zł przez miesiąc wymaga to raczej kupowania tańszych produktów, czyli niższej jakości, ja też gotuję tanie rzeczy bo bardzo lubię: makarony, zapiekanki, naleśniki, kluski leniwe i zupy, które są wegetariańskie

Gość zaqazaqaz
ja na studiach zylam za 200 zl miesiecznie - tyle tylko na żarcie i jakos przezylam. nawet przytylam hahah - jadlospis - zupki w proszku, kanapki, bułki i jakis kotlecik od czasu do czasu. moze i niezbyt zdrowe wiec nikomu nie polecam ale da sie radę w pojedynkę. no i od czasu do czasu obiadek w stolowce studenckiej ..

Gość zaqazaqaz
o ale wlasnie - tanie obiady to spagetti lub ryż np z warzywami

Gość zupki w proszku są do luftu
gar zupy ziemniaczanej jest w tej samej cenie za porcję a nie zawiera E-szajsu

Gość zaqazaqaz
zdecydowanie tak - wlasnie napisalam ze jadlam niby malo a przytylam - wiec ta chemia nie jest dobra ale jako studentka nie mialam ani czasu anie miejsca by cos gotowac samemu - jednak odradzam chemiczne żarcie ..

Gość eeeweeelinaaa
a na kolacje hot dogi włąsnej roboty : D tanio a wyzerka jaka, potrzebna parówka kawałeczek serka, liść sałaty pare plasterków ogorka i pomidora i bagietka, ja wydaje 5 zł a hot dogów robie na 4 osoby ; D jak smieci zostaja w lodówce to pizza i tez za niewielkie pieniadze.