Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat...

Pomóżcie wybrać kierunek studiów

Polecane posty

Gość mam dylemat...

Witam w tym roku piszę maturę. I nadszedł czas by zastanowić się nad tym co dalej. Co sądzicie o filologii polskiej? Nie wiem na jaki kierunek się wybrać. Jestem typową humanistką. Ale nie chcę iść na żadną pedagogikę ani psychologię. Więc sama nie wiem co robić ze swoim życiem w przyszłości..

Gość krowa w paski
idź na medycyne

Gość mam dylemat
No niestety medycyna mnie nie pociąga. Nie dałabym sobie na niej rady. Mimo, że chemia i biologia stoją u mnie na dobrym poziomie to na maturę się nie zdecyduję z tych przedmiotów. Wolę humanistyczne przedmioty i na medycynę się nie nadaję nie lubię krwi i wnętrza człowieka. Br tzn nie lubię na to patrzeć

Gość nic nie sądze
i co Ty bedziesz robic po tej filologii plolskiej ? uczyc w szkole ?

Gość mam dylemat
Nie trzeba koniecznie wybierać specjalizacji pedagogicznej. Są inne warianty, ale język polski mnie pasjonuje. A nic innego mi do głowy nie przyszło..

Gość nic nie sądze
no wiec pytam jakie to są te " inne warianty "?

Gość mam dylemat
specjalizacja pedagogiczna, translatorska, edytorska, teatrologiczna są rożne możliwości :) Hm, ale logopedia jest również interesująca i też ma coś wspólnego z filologią.

moja koleżanka , kierując sie podobnymi motywami i argumentacją jak Ty, teże wybrała filologie polską... w połowie studiow zoreintowała sie , ze ma tak ogromne pole manewru po tym kierunku, że własnie teraz konczy prawo :P także, lepiej sie jeszcze zastanow

Gość mam dylemat
No właśnie sama nie wiem. Biorę pod uwagę wszystko, ale ja nie jestem wszechstronnie uzdolniona i niewiele mam do wyboru :/ Niestety z naukami ścisłymi u mnie na bakier. W szkole sobie radzę mam te 4, ale studia to jednak wyższa szkoła jazdy. Więc wolałabym coś na czym nie polegnę. Ale trudny wybór. Masakra muszę się zdecydować, bo do lutego muszę określić się na ostatecznej deklaracji jakie przedmioty zdaję więc chciałabym mieć już wybór.

Gość biedna_
ja nie pójde na studia bo nawet się nie dostane.

Gość biedna_
JESTEM BEZNADZIEJNA.

Gość mam dylemat..
No cóż nie koniecznie każdy musi być mózgiem do nauk ścisłych. I się nie przekwalifikuję niestety. Nie moja głowa do matematyki, fizyki czy chemii. Nie ma tu żadnej studentki filologii polskiej? W sumie to i prawo jest kuszące WOS, historia to nie problem na maturze.

Gość mam dylemat..
biedna czemu masz się nie dostać? największe głąby studiują:) a Ty takim na pewno nie jesteś. Głowa do góry