Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szczęśliwa przyszła mama!

Ciąża w Irlandii termin lipiec 2011

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Jestem w 5 tygodniu upragnionej i długo wyczekiwanej ciąży, mieszkam w Irlandii od 3 miesięcy, zapraszam wszystkie dziewczyny które mają podobny termin porodu i nie tylko. To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak się odnaleźć w obcym kraju. Razem będzie raźniej.

hej ja tez mieszkam w IE i te mam termin na lipiec:)to jestesmy dwie,razem razniej! moge wiedziec w jakiej okolicy mieszkasz ? ja w srodkowej Irlandii,mieszkam tu 3,5 roku

Gość mama z irlandii
hej ja nie jestem w ciąży ale mieszkam w IE od 6 lat i tu też urodziłam 18 miesięcy temu synka.

ja dopiero jestem poczatkujaca jesli moge to tak nazwac:) termin na 21 lipca,8 tydzien aktualnie...w pon druga wizyta u lekarza,zobaczymy co dalej:)

tak to moja pierwsza ciaza,czuje sie bardzo dobrze,gdyby nie latanie do toalety co pol godziny i bolace piersi nie wiedzialabym ze jestem w ciazy:)pracuje jak narazie normalnie tyle ze ciezko mi bo ospala jestem ciagle.JA mieszkam blisko Cavan

dolacze i ja :) termin 16lipiec wg ostatniej miesiaczki :) Juz jestem po wizycie u GP , czekam na list ze szpitala na moje pierwsze usg. Pani w rejestracji poinformowala mnie ze standardem jest usg w 14tyg ciazy badz..pozniej...to zalezy od terminu... W Polsce spedzam swieta wiec usg 12tyg.i przeziernosc karkowa oraz badania krwi :toksoplazmoza, ogolna morfologia i tarczyca (mam problemy :( )w szpitalu w Dublinie powinni zrobic mi na tej pierwszej wizycie:HIV, grupa krwi, rozyczka,zoltaczka.

Witaj ValancyStirling! Termin masz liczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki tak? Ja jeszcze nie byłam u GP, najpierw sie wybieram do polskiego ginekologa na usg żeby zobaczyć jak serduszko bije, byłam u ginekologa w polsce 10 dni temu ale nie było jeszcze widać :( tu wybieram się pod koniec tygodnia mam nadzieje, że już będzie widać, nie moge się już doczekać. A potem dopiero się zacznie bieganie po tych lekarzach, szpitalach, aż strach pomyśleć,wiem tylko tyle że musze iśc do Gp, wybrać szpital do porodu a potem czekac na list za szpitala, a potem to już nie wiem jak to ma dalej wygladać. Strasznie się boję bo jestem w irlandii od nie dawna i nie znam za dobrze angielskiego, nie bedzie mi łatwo :( To Twoja pierwsza ciąża? W jakiej części irlandii mieszkasz?