Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Safari

szpital :(

Polecane posty

Mam kamień w śliniance o średnicy 1,5 mm. dostałam skierowanie do szpitala. jadę po nowym roku. bardzo się boję co oni mi będą tam robić. nie chcę mieć usuwanej slinianki .. czy ktoś wie skąd w ogole się bierze tam kamień ? może nie powinnam jeść jakiś produktow ?

Gość mateo_znaffca
kup odkamieniacz do czajników widziałem taki w rtv euro agd...

Myślę, że nie wytną Ci całej ślinianki! Niektórzy poprostu mają takie predyspozycje do tworzenia kamieni i tyle, spytaj lekarza prowadzącego czy dieta może zapobiec kolejnym kamieniom.

zdrową czyli jaką ? myśle że i tak zdrowo się odżywiam, bo jestem wegetarianką

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkknnnnnnnnnn
Leczenie polega na usunięciu kamienia z przewodu ślinianki. Powoduje to natychmiastowe ustąpienie dolegliwości bólowych. W przypadkach, gdzie złogi są liczne wykonuje się całkowite usunięcie (resekcja) gruczołu ślinowego.Przyczyny powstawania nie zostały jeszcze do końca poznane. Prawdopodobnie są one związane z poziomem elektrolitów w organizmie oraz z dietą. Nie istnieją szczególne sposoby zapobiegania kamieniom ślinowym.

głupio ;/ bo teraz nie wiadomo co mam robić, tzn . co jeść a czego nie, żeby mi się tego więcej nie nagromadziło ..

Gość Pałólina Papięrska
nie martw się na zapas

próbuję o tym nie myśleć, ale czym bliżej, tym bardziej się denerwuję. postaram się chociaż do owego roku jakoś nie przejmować się tym, ale nie wiem czy mi sięuda, bo naprawdę się boję