Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halyyyyna

słabsze ruchy dziecka w 32 tyg ciąży

Polecane posty

Gość halyyyyna

Witam was. Otóż jestem w 32 tyg ciąży a moja córcia jest od wczoraj jakaś leniwsza. Niby się wierci ale jakoś nie tak mocno jak zazwyczaj ... tak to miałam różne górki i pagórki ... no niby teraz też są ale jakieś takie mniejsze i słabsze. Wizytę mam w poniedziałek. Jak sądzicie jest się czym przejmować?

Nie ma się czym przejmować bo jak ja byłam w ciąży i przekroczyłam 30 tydzień to też mi się zdawało ze moje maleństwo się już tak nie kręci jak do tej pory.... Jednak lekarz uświadomił mi że dzidzia rośnie i ma coraz mniej miejsca do zabaw....a gdy już będziesz coraz bliżej terminu to możesz w ogóle nie czuć już ruchów maleństwa! To normalne....i nie zamartwiaj się :)

Nie ma się czym przejmować bo jak ja byłam w ciąży i przekroczyłam 30 tydzień to też mi się zdawało ze moje maleństwo się już tak nie kręci jak do tej pory.... Jednak lekarz uświadomił mi że dzidzia rośnie i ma coraz mniej miejsca do zabaw....a gdy już będziesz coraz bliżej terminu to możesz w ogóle nie czuć już ruchów maleństwa! To normalne....i nie zamartwiaj się :)

Gość halyyyyna
no to mnie uspokoiłyście troszkę ;)) dziękuję bardzo :)

Gość powiadam
A ja bym Ci radziła obserwować ruchy córci - moja mała też w pewnym momencie zaczęła słabiej się ruszać - myślałam że tak ma być, bo rośnie. Urodziłam przez cc w 37 tygodniu - powód - spadające tętno. Okazało się że miałam zakażenie wewnątrzmaciczne i małą uratowali dosłownie w ostatniej chwili. Obserwuj i jeśli coś Cię zaniepokoi, lepiej skonsultuj się z lekarzem.