Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimentówa

Podwyższenie alimentów

Polecane posty

Gość alimentówa

Ktoś się na tym zna?Nie stać mnie na poradę prawnika niestety. 6 lat temu rodzice się rozwiedli. Ojca "wywiało" w świat i tyle go widzieliśmy. Sąd przyznał nam po 350 zł alimentów z funduszu. Jednak teraz te pieniądze ledwo wystarczają na nasze potrzeby, gdyż uczymy się wszyscy poza miejscem zamieszkania a wiadomo,że to kosztuje. Chcemy złożyć wniosek o podwyższenie do 500 zł ale nie wiemy jakie dokumenty należy złożyć w sądzie. Pomoże ktoś?

Gość adelajda23
składasz wniosek w którym piszesz kiedy były zasądzone ostatnie alimenty i dlaczego chcesz podwyższyć.dobrze zebyś miała ze soba mniej więcej koszty jakie ponosisz na swoje utrzymanie.

Gość alimentówa
hmm...a jezeli najwiekszy koszt to stancja ale nie mam umowy z wlascicielami?jak to przedstawic?

Gość nie masz doradcow prawnych
w okolicy ? w kazdej gminie maja dyzury, idz i on ci wszytsko powie.

Gość adelajda23
a nie mogą Ci napisać umowy tak na potrzeby sądu? uwierz mi ,że nikt tego nie bedzie sprawdzał.To co wykazujesz w sądzie to tylko koszta przez ciebie liczone a wiadomo ze nie bedzieszmiec rachunków na kazda bułke ze sklepu. Na gazeta.pl jest forum samodzielna mama i tam dziewczyny sa naprawde obstukane w temacie.napewno ci pomoga.

Gość adelajda23
wiem ze w osrodkach pomocy społecznej sa radcy którzy udzielają porad darmowo.Moze warto poszukać

Gość alimentówa
poszukam tych darmowych prawnikow:) ja nie jestem mama tylko jednym z dzieci i chce sobie choc troszke polepszyc zycie.

Gość adelajda23
to akurat nie ma znaczenia :) na tym forum rózne są sytuacje odnośnie alimentów:)