Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mag da gesler

sa tu jacys eksperci ds. samochodow??

Polecane posty

Gość mag da gesler

dzis rano wsiadlam do samochodu, odpalilam, przypadkiem wlaczylam wycieraczki (byly troche przymarzniete), wylaczylam jei wysiadlam co by odsniezyc bryke. po chwili wsiadlam juz gotowa do drogi, a tu dupa - wycieraczki zepsute - nic zero reakcji (a przy odsniezaniu podnosilam je, zeskrobalam lod) jakby sie cos rozlaczylo... co sie moglo stac?

Gość niech rozum ziemi tej ziemi
a to nowy samochód?

a to nowy samochód?

Gość mag da gesler
ma 11 lat

Moze podczas wlaczania wycieraczek jak byly przymarzniete mogl strzelic bezpiecznik , moglo sie poluzowac sruby , ktorymi sa przykrecona wycieraczki znajduja sie one pod takim klapkami zobacz czy sie nie slizgaja. W najgorszym przypadku mogly silniczki wycieraczek pasc , ale mysle ze tak zle nie bedzie :)

Gość mag da gesler
o dzieki, a jak myslicie- ile moze kosztowac naprawa?

Jesli to bezpiecznik lub dokrecenie tych srub to sa groszowe sprawy , popros jakiegos goscia to Ci to sprawdzi na miejscu .Gorzej jesli te silniczki padly lub jeden z nich to juz bardziej kosztowna sprawa.Moj kolega ma mercedesa c-klasa i tam jest jedna wycieraczka i sam silniczek kosztowal cos kolo 300zl . ale nie panikuj ;) , moze to bedzie pierdola.

Gość mag da gesler
chcialabym wiedziec ile to moze kosztowac, bo jak pojade do mechanika to nie dam sie naciagnac...

jaki to samochód?

Gość mag da gesler
dzeki, nie panikuje, ale juz mam dosc- co jakis czas cos sie psuje, akumulator ostatnio, teraz wycieraczki... co wsiade do samochodu to cos musi pierdolnac ;)

Gość mag da gesler
seiczento :)

Gość mag da gesler
hophop

Sprawdź bezpieczniki. To po pierwsze. Jeśli padł silniczek to zorientuj się na allegro ile może kosztować.

Gość mag da gesler
a w jaki sposob sprawdza sie bezpieczniki? ile moze kosztowac ich wymiana u mechanika ?:)

Gość mag da gesler
sie samemu :) no super, ale ja jestem kobieta i nie wiem jak to zrobic, ba - nie wiem nawet jak sie do tego zabrac bez mechanika sie nie obejdzie :(

W srodku bezpiecznika jest taki cieniutki drucik , jesli jest przewany to jest spalony.Bezpiecznik wymiana jak wezmie 10zl to duzo mechanik , popros sasiada za fre Ci wymieni.

Na obudowie od bezpiecznikow powinien byc ktore bezpiecznik jest od czego , tylko jak wymieniac bedziesz Ty lub sasiad musicie pamietac aby wlozyc odpowiedni amperarz bezpiecznika.

Gość mag da gesler
jak ja nawet nie wiem gdzie sa te bezpieczniki dla kazdego faceta to banal, dla mnie powazna sprawa :)

Gość mag da gesler
no, ja nie kumam, niestety, wiec oddam samochod w rece mechanika, mam nadzieje, ze mnie nie naciagnie :) dzieki, rus :)