Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samama mamam martynkiii

jak pogodzic obowiazki(praca, dom, dziecko).

Polecane posty

Mala daje mi ogromna sile.Wszystko co robie to dla niej. Pracuje i staram sie zeby malej niczego nie zabraklo. Owszem brakuje mi kasy ale jakos daje rade. Najwazniejsze ze mam prace i wiem ze z miesiaca na miesiac bedzie lepiej i wkoncu wyjde na prosta. Corcia wychasala sie, zjadla obiadek i zrobila sobie drzemke a ja siedze sobie pije kawke i zajadam ciacho. Dzieki temu ze amm tyle na glwowie nie mysle tak o ty ze jestem sama. cchcoiaz fajnie bylo by miec obok siebie bliska osobe.Ale mysle ze i na to przyjdzie czas.

Gość błekit nieba
rozejrzyj sie dobrze, na pewno wokół ciebie znajdzie sie jakaś dobra i życzliwa duszyczka, która chętnie z tobą pomilczy i pośmieje sie i obetrze łzę:)

Ja cche ale przyzzjaciela- faceta.Kobiet mam juz dosc.

Gość błekit nieba
to przykro mi , ja nie jestem facetem :((

Gość gość
Też mieszkam w kamienicy i ogrzewam mieszkanie elektrycznie. Jeśli w Twojej kamienicy są ocieplone ściany, podwieszony sufit, a pokój nie jest zbyt duży spokojnie możesz ogrzewać mieszkanie elektrycznym piecem akumulacyjnym na nocnej taryfie. Kiedy nie miałam ocieplonej głównej ściany, taki piec nie dawał rady, ale po ociepleniu jest w miarę ciepło. Mam 46 m.: w jednym pokoju piec akumulacyjny (ten pokój jest naprawdę ciepły) w kuchni i przedpokoju małe kaloryferki elektryczne, a w łazience (malutka) elektryczna olejowa suszarka do ręczników włączona do kontaktu przez całą dobę i ustawiona na maksa. Przy dużych mrozach jest trochę chłodno wszędzie poza pokojem z piecem, ale przy standardowej zimowej pogodzie jest ok. Koszt pieca 2000 zł, miesięcznie za ogrzanie mieszkania 500 - 600 zł mi wychodzi (jest ciepło przez cały dzień, nie tylko po powrocie z pracy). Koleżanka ogrzewała węglem mieszkanie w kamienicy i nie wychodziło jej miesięcznie wcale mniej, bo musiała kupić i węgiel i drewno. Ogrzewanie węglowe jest tańsze od elektrycznego dla tych, którzy np. pracują na budowach i mogą sobie brać przez cały rok drewno, które jest do wyrzucenia. Jeśli trzeba kupić i drewno i węgiel, to ogrzewanie węglowe nie jest dużo tańsze od elektrycznego.

Gość gość
są różne powody bycia samym z dzieckiem, np. męża służbowo wysłali na kontrakt na 10 miesięcy do Japonii. To nie jest Szwecja czy Anglia by sobie latać co weekend, więc praktycznie zostałyśmy z dzieckiem same. Ja mam w weekendy co drugi tydzień studia podyplomowe. Zawsze myślałam, ze jka go wyslą to spakuję dzieciaka i pojedziemy razem, ale w pracy akurat zaoferowali awans z podniesieniem pensji o ładną kwotę. Po co to robimy? Bo dzięki temu spłacimy kredyt nie w 30 lat, a w 3. Od początku był plan by zrobić to w 5 lat, a teraz ten czas się skróci. Ja zawsze ciężko pracowałam i byłam zorganizowana. Oczywiście są takie dni, kiedy masz ochotę siąść i płakać, ale nie ma co się załamywać. Dziecko podrośnie za rok-dwa i będzie samodzielniejsze, więc ono się będzie bawić, a Ty ogarniesz mieszkanie czy poczytasz ksiazkę.

Gość gość
A ja Cię rozumiem.Te madre,radzące sobie mamusie to majątdo pomocy tatusiów,rodzine .Ja mam taką sytuacje jak ty,że do dziecka nikogo,a na nianie mnie nie stać,wynajmuje mieszkanie .Współczuje tobie,bo twoje życie to same obowiązki,a gdzie przyjemności.ŻYCIE BYWA OKRUTNE

Gość to ja autorkaaaa
oj widze ktos wyciagnal moj temat sprzed 3 lat. przez ten czas duzo sie zmienilo. corcia ma juz 5 lat. od 2,5 roku jestem w nowym zwiazku. udalo mi sie zminiec mieszkanie na lepsze. teraz mam nowe mieszkanko w bloku.

Gość gość
Super jesteś silną kobietą. Gratuluje.

Gość gość
Moje dziecko chodzi spać ok 22, wcześniej nie chce. Ja na 7 wstają do pracy. W nocy budzi na pierś około 3 razy od kilkunastu miesięcy. Ale zawsze mam wszystko zrobione. Nie piszę, by dokopać. Jakoś tak mam, ze sobie radzę. Maż często w delegacjach, nikt mi nie pomaga z rodziny. Prawie codziennie gotuję, sprzątam na bieżąco, prasuję, piorę. Mam czas na znajomych, dziecko chodzi ze mną wszędzie. Dużo nam chorowało, ale dawałam sobie radę sama. Był z dzieckiem pobyt w szpitalu, mąż w delegacji, a nam nie miał kto czegokolwiek podać. Ale życie mnie nie rozpieszczało i daję radę. Nigdy nie narzekam na brak czasu. Każda minuta jest dobrze rozplanowana. Teraz dziecko ma drzemkę, dlatego siedzę na kafe, to są chwile dla mnie. Życzymy wam wytrwałości, cierpliwości, szczęścia.

Gość Maryśka_bebiko_32
Już kiedyś tu pisałam - żadne ankiety, mlm, klikanie w reklamy i inne śmieci. Na MLM dorobić się można tylko będąc na samej górze i kilka osób z średniego szczebla - piramida, proste. Ankiety i klikanie w reklamy ? Jak chcecie "zarobić" astronomiczne 5-10 dolarów miesięcznie siedząc 4 godziny dziennie przed ekranem - gratuluje straty czasu ! Ja kiedyś wpadłam tutaj : http://www.jakzarabiambezetatu.pl/ I cieszę się z tego strasznie. Po porodzie nie musiałam wrócić do pracy - bo "pracuje" w domu (około godzinki dziennie :P). Nie namawiam ! Tfu tfu tfu - ale być może komuś to pomoże tak jak mi. Wszystko poparte dowodami - kontakt z autorem, dla mnie rewelacja. Tyle co Autor nie zarabiam (było by super :P) ale starczy na życie + jakaś przyjemność, a to mi w zupełności wystarczy. Tym bardziej że mam wolne i nie muszę tyrać na etacie. Pozdrawiam świeże mamy :)

Gość gość
Kurcze dziewczyny, ja dopiero staram się o dziecko i aż się boję po tym, co przeczytałam... Mam ofertę nowej pracy, ale obawiam się czy podołam jak już będę w ciąży... Natrafiłam na fajny blog http://babskasprawa.pl/praca/dzieckoipraca/, autorka ma te same dylematy, co ja...

Gość zośkaktośka
Mi pomogło przede wszystkim uświadomienie sobie, że nie muszę być idealna, że nie ma idealnych matek i tyle ;) sporo w tym pomocy mojego partnera. oprócz tego mam różnych pomocników typu robot sprzątający electrolux pure i9 :) koniec z narzekaniem na odkurzanie, a ja w tym czasie mam czas dla dziecka

teraz corka ma 9 lat.Dalej jestem zmoim partnerem.Za pol roku minie nam 7 lat razem.Uklada nam sie dobrze. Z perpektywy czasu zastanawiam sie jak ja sobie dalam rade.