Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akjjkjkjfkjfl

ile kosztuje miesięczny pobyt w domu spokojnej starości?

Polecane posty

Gość akjjkjkjfkjfl

jak wyżej

Gość nio nioniewiem ja mozna
dokładnie 2000 wzwyz a panstwowka tez sporo ok 1500, nam emerytury nie starczy napewno jak połowa ludzi ma najnizsza(napapierku

nie orientowalam sie dokladnie wiem tylko ze 25% zostawiaja na wlasne wydatki. zreszta i tak samo jest w prywatnych, na poczet oplaty wchodzi 75% emerytury czy renty, 25% zostaje na wydatki wlasne (czt. lekarstwa!!!!) a reszte doplaca rodzina.

Gość to zależy w jakim
z tą emeryturą to prawda. Po prostu ci, którzy mają wyższą dokładają do tych, których emerytura jest bardzo niska. Ale nie polecam nikomu. Zwiedziłam kilkanaście tych państwowych i największego wroga bym tam nie umieściła :(

Gość gość
Wszystko generalnie zależy od tego, jaki dom starców wybierzesz. Ja osobiśćie wybrałem domekipalac i muszę przyznać, że nie mają wcale takich wygórowanych cen.

Gość gość
ok. 2500 - 3000 tyś /mc częśc idzie z emerytury a resztę dokłada miasto

Gość gość
bardzo roznie... zadzwon najlepiej do jakiegos konkretnego i zapytaj np. www.domopiekinestor.pl - o tym kraza dobre opinie

Gość gość
podbijam.

75% emerytury pobierają od osoby, która ma tam mieszkać, reszte dopłaca rodzina jeśli ją na to stać jeśli nie ops. Najtaniej ok 3000zł zależy od miasta. Warszawa 3000-4000tys.

Gość gość
Wszystko zależy od tego jaki wybierzesz. Ja np. ulokowałem babcie w http://www.domnaddolina.pl/ i faktycznie niecała wypłata ale komfort za to jaki. Ładna okolica, przyroda, cisza spokój, jedzenie, opieka i inne osoby do rozmowy.

Gość ramona_
Oddanie bliskiej osoby do domu spokojnej starości to duża odpowiedzialność i bardzo ważna decyzja, dlatego warto dokładnie sprawdzić ośrodek. Jedna wizyta i rozmowa z personelem nie wystarczy, trzeba skontaktować się z samymi pensjonariuszami ich rodziną, poszukać opinii w sieci. I co najważniejsze sprawdzić jak w praktyce wygląda oferowana opieka całodobowa, czy jest dostępny lekarz, jak pracują pielęgniarki, jakie jest menu i przez kogo jest układane. Ważnym aspektem będzie również możliwość rehabilitacji, terapii zajęciowej itp. Według mnie na uwagę zasługują głównie małe ośrodki, które przyjmują nie więcej, niż 20 osób tego typu: http://www.domopiekigeravita.pl ,dzięki temu można mieć pewność, że senior nie będzie zostawiony samemu sobie i otrzyma odpowiednio dużo uwagi. Wybrany ośrodek warto sprawdzić nawet 4-5 razy zanim podejmiemy ostateczną decyzję.

Gość Ewa_Nowacka
Tylko nie dom spokojnej starości..to jest najgorsza opcja i masz najmniejszą kontrolę..ja zatrudniłam opiekunkę godzinowo z Gold Care, bo w większości dnia jestem w domu - czasami muszę tylko wyjść. Nie chciałam oddawać mamy do domu spokojnej starości niezależnie od kosztów, a te nie wyszły duże jak się okazało przy tej opcji, którą wybrałam

Gość gość
W prywatnym ok.3000,-

Gość gość
Dobrą opcją jest wybór dziennego pobytu w domu spokojnej starości. Koszty są wtedy dużo mniejsze niż opieka całodobowa, a osoba potrzebująca opieki nie jest zdana jedynie na towarzystwo opiekunki. W ramach takiego pobytu można liczyć na zajęcia integracyjne, całodzienne wyżywienie i towarzystwo innych pensjonariuszy i opiekunek. Z tego co się orientuję, to koszt takiej opcji to około 1800 zł. Na 100% jest oferowana przez dom opieki "Zielony kącik" w Częstochowie: http://www.zielonykacik.com.pl/ W ofercie mają też pobyty czasowe i stałe, dla osób, które nie mogą sobie pozwolić jedynie na pobyt dzienny.

Gość gość
Ja bym się nie zdecydowała. Napradę mocno kocham rodziców i robię wszystko, żeby móc z Nimi być. Nie mam rodzeństwa, nikt nie będzie mógł mi pomóc, ale rodzice też mi tego nie utrudniają. Korzystam tylko od czasu do czasu z usług GoldCare - takie usługi opiekuńcze. Dodam, że jestem z Wawy. Co do domu spokojnej starości - i rodzice się nie zgodzili i ja więc sprawa stoi jasno :)

Gość gość
To był na pewno trudny wybór, ale uzgodniłam z mamą, że tak będzie dla niej najlepiej i wybrałyśmy uroczy dom koło warszawy www.domopiekinestor.pl w pięknym miejscu blisko natury.

Gość czsdz
Warto byłoby zadzwonić do domu Na Cyrhli ( www.domopiekikorbielow.pl). Jeśli chodzi o opiekę dla osób starszych to tutaj warunki są pierwszorzędne. Wysoka kultura osobista opiekunów, przystępna cena, dobre, dopasowane jedzenie, winda, masaże, dobry górski klimat w okolicy.

Gość EdytaW
Ja wolę opiekunkę do domu niż posłać mamę do takiego domu. Jak widziałam w innych postach to ludzie polecają GoldCare, u nas pani była dopiero 3 razy, ale widać, że już złapała kontakt z mamą. Jest wyszkoloną osobą, miłą, ciągle się uśmiecha i ma poczucie humoru. Bardzo jesteśmy zadowoleni

Gość gość
z tego co wiem to miesięczny pobyt w domu opieki U Stępniów http://ustepniow.pl kosztuje 2100zł. Ośrodek znajduje się w Koziej Woli koło Końskich . Pełna oferta na stronie ośrodka.

Gość margolcia91
To zależy od wielu czynników. Od zakresu opieki, warunków bytowych, żywieniowych, lokalizacji itp. Podpytaj tutaj http://domseniora24.pl/ - to dom seniora w okolicach Warszawy. Standard wysoki, opieka na dobrym poziomie więc będziesz miała odniesienie ile to kosztuje.

Gość wiktoria741
Koszty są rózne w zależności od tego jaki jest to dom spokojnej starości. Ja jakiś czas temu trafiłam na http://seniormed.com.pl/ Oferta jest bardzo rozbudowana, personel miły. Zastanawiam się nad oddaniem tam moich dziadków :( Opiekuję się nimi od lat i szczerze już nie mam sił.

Gość gość
Dużo zależy od standardu i ilości osób w pokoju. Jest to koszt od kilkuset do kilku tysięcy zł. Moja babcia jest w domu opieki www.domopiekipodbrzoza.pl i z tego co nam mówi jak ją odwiedzamy jest szczęśliwa. Musiałabym zapytać mamy jak to wygląda cenowo.

Gość gość
Tutaj masz cennik jednego z moim zdaniem takich lepszych http://domopiekivvv.pl/cennik sprawdzonych, mojej sąsiadki mama jets tam już od roku i bardzo dobrze sobie radzi, jets zadowolona.

Gość hanka_1
Wszystko zależy gdzie, czy prywatnie czy na NFZ. Moja babcia jest w tym domu w Nowym Dworze Mazowieckim http://domrodzinny.pl/ prywatnie płacimy 2500 zł miesięcznie za miejsce w pokoju dwuosobowym. Widać za co płacimy, bo opiekę ma rewelacyjną, atmosfera miejsca naprawdę jak w domu, ciepło, serdecznie, pielęgniarki są bardzo życzliwe i pomocne.