Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaplątana...

Oryginalny prezent z okazji narodzin maluszka???

Polecane posty

Gość Zaplątana...

Witam proszę wszystkie mamy o pomoc moja koleżanka właśnie urodziła synka i chciałabym jej coś podarować z tej okazji... z tym że ona wszystko ma...nie myślałam o ubrankach czy zabawkach chciałabym coś innego ciekawego żeby było inaczej...może same mi napiszecie co nadprogramowego byście chciały dostać dla dziecka nie chciałam kupować rzeczy które i tak się kupuje dla maluszka standardowo...acha i chciałabym to kupić na allegro lub w sklepie internetowym bo niemam za dużo czasu by chodzić po normalnych sklepach:)

Gość tuhir67i
mata edukacyjna. bujaczek, zestaw płyt z kołysankami, karuzela taka porządna, komplet dobrej pościeli do łóżeczka, niania elektroniczna.

Gość Zaplątana...
hmmm dziekuje z tego wszystkiego to chyba tylko ten komplet poscieli bo resztę ma... ma straszą córeczkę 1,5 roku i dużo rzeczy ma po niej bardzo ciężko coś znaleść myślałam może album na zdjecia maluszka sa takie z odciskiem raczki lub stopy...

Gość Zaplątana...
niestety ma ten leżaczek bujaczek swoją drogą bardzo fajny...

Gość otrivinn
kup tort pampersowy i kocyk z imieniem dziecka Jak wszystko ma to takie rzeczy wystarczą. Mnie się jeszcze te otulaczyki niesamowicie podobają, ale sa drogie. http://allegro.pl/sterntaler-otulacz-becik-okrycie-nowe-wzory-i1359813300.html i pluszaki z tej serii z bijącymi serduszkami http://allegro.pl/listing.php/search?category=11818&from_showcat=1&string=sterntaler

Gość serniczkowadziewczyna
ja dostałam na chrzciny dziecka (mial 4mce) od przyjaciolki bardzo fajny, oryginalny a w miare tani prezent. to jest taki album, w ktory zapisuje się od poczatku ciąży jak wyglądała mama z brzuchem, co lubiła jesć itd, a potem zdjęcie dziecka po narodzinach, ile wtedy mleko, bilet do kina itp kosztowalo, kto był prezydentem, jaka muzyka była wtedy, no i kiedy dziecko co powiedzialo, kiedy pierwszy ząb wyszedł, co lubiło jesć, co pierwsze powiedziało i tak do chyba dwóch latek dziecka można zapisywać ważne wydarzenia w życiu dziecka, fajna sprawa dla mamy, no i dla dziecka jak bedzie duże bo zobaczy co to się z nim działo

Gość mamamaa25
popieram - oryginalna rzecz to tort pampersowy - na allego znajdziesz i one dodatkowo mają np. misia albo smoczek itd

Gość błekit nieba
potwierdzam - te albumiki - pamiętniki to świetny porezent

Gość Zaplątana...
Pięknie dziękuje super pomysły napewno coś wybiorę:)

Gość kijevna
kiedyś widziałam taki zestaw - ramka i jakaś masa - generalnie można było zrobić i zachować odcisk stopy/ręki dziecka - bardzo fajny drobiazg:)

Gość powiem coś od siebie
taki album z odciskami stopy, itp. to dla mnie najgorszy prezent jaki dostałam. Ze wszystkiego sie cieszyłam, ale to było akurat bez sensu. Leży w koncie i czekam aż komuś sie urodzi dziecko żeby się tego pozbyć. Nie mam ochoty prowadzić takiego czegoś a pamiątką dla mnie i dziecka jest masa zdjec. Jak dla mnie to każdy prezent byle nie ten album. No chyba że to jakaś nawiedzona mamuśka to ok...

Gość do otrivin
super ten otulacz i ta maskotka z bijacym serduszkiem.nie mialam pojecia ze cos takiego jest:)

Gość Kraina wyobrazni by katrzynka
Jak dla mnie ekstra pomysłem są ręcznie robione prezenty dla maluszków i takimi głównie obdarowuje rodziny i znajomych jeśli mama okazje np albumy na pierwszy rok życia, sama robiłam taki dla znajomej z pracy i była bardzo zadowolona gdyż akurat sama nosiła się z zamiarem zakupu albumu bo zdjęć małego w ciągu kilku tygodni narosła jej cała masa. Taki własnoręcznie zrobiony album może być od razu dostosowany pod maleństwo ze wszystkimi jego danymi typu waga wzrost imiona itp a rodzice obdarowanego cieszą się zawsze ze specjalnie dla ich maleństwa ktoś się tak postarał i że od razu tak indywidualnie, i oryginalnie było to zrobione z jego imieniem nazwiskiem itp.

Gość jeszcze troszkę ale blisko
Dziwią mnie tu propozycje na leżaczek, karuzelę, pościel - przecież to drogie rzeczy i takie coś kupuje się raczej jako prezent na chrzest a dla koleżanki dziecka na upominek to tak chyba za 50-60 zł się kupuje albo się mylę? Mnie podobałaby się taka ramka na odciski albo album na pierwszy rok życia :)

Gość Tez-mamaaaa
a moze coś, na co sami rodzice się zastanawiaja wydawac pieniądze? http://akpolbaby.pl/laktatory/1720-zestaw-tomee-tippee-niania-z-czujnikiem-ruchu-laktator-gratis-2000000172897.html Ja pamietam, ze dlugo sie zastanawialam nad laktatorem, bo nie było kasy bo to bo tamto, a potem sie okazało, że jest bardzo przydatny i trzeba bylo się tyle nie zastanawiać.

Gość archie
Kup zestaw dziecięcy na www.sklep.camphora.pl Zdrowy i oryginalny :)