Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgtuyguyg

Kilka pytań - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość może zupka jarzynowa
makaron z serem takim na słodko pogniec widelcem i napewno zje :) na deser jabłuszko starte zje ,banana mozesz mu dac .

Gość nie wszystkie dzieci lubia na
slodko... Ja uwielbiam i uwielbnialam makaron z serem ale zwykly twarog, nie slodzony. Moja mala tez jemakaron z serem ale jakby mu to ktos poslodzil to bedzie plula po scianach :P Lepiej sprobuj nie slodzone podac. Poslodzic w razie czego zawsze mozna ;)

Gość takie dzieci to juz duzo jedza
budyn mozesz zrobic ;) marchewke zetrzec, jablko pierogi, kluski itp ;)

Gość może zupka jarzynowa
praktycznie wszystko co wmiare miekkie i nie ostre :) dasz rade jak cos pytaj tu jest dużo mam:)

Gość hgtuyguyg
No ja mam pytanie... Jest np słoik "jarzynki z delikatnym schabem" (190g). Czy ten cały słoiczek dziecko może zjeść? Czy tylko np. połowę dać? Czy dac tyle ile dziecko będzie chciało? Bo wczoraj dałam "puree jarzynowe z kurczakiem" (130g) i widac było że dziecko chciało jeszcze ale ja nie wiedziałam czy można więcej dac czy nie wiec dałam 2 biszkopty takie dla dzieci. A te mleko to jak często podawać?

Gość czarne legginsy
mleko wystarczy dwa razy na dzien, rano i wieczorem, a do tego owoce, zupki, biszkopty ja daję pół takiego słoiczka 190 g bo moje dziecko więcej nie chce ale myslę, ze jak jeszcze Adas chce to mozesz dawac więcej - jak juz nie będzie głodny to przestanie otwierac buzię i tyle

Gość blekit nieba
dokładnie, dwaj tyle ile chce dziecko zjeść, a jak pluje to nic na siłe. Czasem ci zje cały słoiczek, czasem kilka łyżeczek - nie ma reguły. Ale czy nie lepiej mleko podawać ze 3 razy?

Gość czarne legginsy
ja daję w sumie mleko dwa razy, bo w ciągu dnia podaję jeszcze tak zawany misiowy jogurcik - ale chyba to nie ma duzej roznicy czy poda się mleko 2 czy 3 razy :)

Gość hgtuyguyg
Ok, to juz będe wiedzieć a jeszcze odnoście śniadań i kolacji. czy na śniadanie np,. może być marchewka a na kolację np. mus z owocami leśnymi i jogurtem?

Gość czarne legginsy
marchewka to tak raczej obiadowa a ten mus w formie deseru kup kaszkę błyskawiczną, na której opakowaniu jest czajnik z wodą - do nich wystarczy dodac ciepłej wody, bez gotowania i masz sniadanie dla malucha

Gość blekit nieba
al;e jak będzie ci chciało jeść, to marchewka też mu nie zaszkodzi - możesz dawac A jak nocka minęła? nie płakał? i w ogóle jak Ty się czujesz w roli "zastępczej mamy"????

Gość blekit nieba
a ten makaron z serem co dajecie dziecku - to taki normalny ROSOŁOWY Z BIAŁYM SEREM? bo nie próbowałam, i nie bardzo wiem jak ???

Gość czarne legginsy
rosołowy z serem byłby niedobry - lepiej jakis grubszy, typu świderki albo wstązki tylko potem go podziabac widelcem

Gość blekit nieba
i taki normalny ser twarogowy dodać? a może jakąś smietane, jogurt do niego? cukier nie, bo mój mały woli nie słodkie rzeczy

Gość hgtuyguyg
No to spokojne dziecko, nie wiem może wystraszone trochę. Płakał jedynie wczoraj wieczorem, nie wiem może za późno spać go połozyłam. Spał całą noc w przeciwieństwie do mnie bo ja się co raz budziłam i chodziłam sprawdzać czy żyję w ogóle bo byłam przekonana że tańcowania będzie cała noc. Pobudka była przed 6. Ja jestem przerażona, to mój pierwszy kontakt z dzieckiem i to do tego taki na całego. Wczoraj pierwszy raz w życiu miałam dziecko na rekach.

Gość blekit nieba
rzucili cię od razu na wielką wodę. Może i lepiej że nie miałas czasu sie zastanawiac, bo egzamin zdałas na 6 z plusem! i uspokój się1 wszystko będzie dobrze, a ciebie nikt na koniec nie przepyta:)) dziecko wyczuwa emocje swojego opiekuna, wiec staraj sie być spokojna, i pewna tego co robisz:) a jak troche popłacze - cóż ja też bym płakała oderwana od mamy:)) jesteś FANTASTYCZNA

Gość czarne legginsy
co do tego sera to mozna dac twaróg albo jakis homogenizowany smietany nie bo jest cięzkostrawna a poza tym dziecko do roczku w ogóle nie powinno jesc duzo takiego nabiału autorko, jestes super dzielna :)

Gość hgtuyguyg
Normalnie ze zmęczenia padam na pysk...Nie wiem jak to można się dzieckiem zajmować całymi dniami, toż to męczarnia! Szacunek dla matek. Idę spać zaraz.

Gość czarne legginsy
dasz radę tylko na początku cięzko się przestawic sprawdź czy mały potrafi sam pić z butelki ze smoczkiem - tylko smoczek ma miec małą dziurkę, zeby się nie zadławił jak sam pije - wtedy jak się np w nocy albo wczesnie rano budzi to mozesz mu dac butlę z mlekiem i drzemac spokojnie dalej - dzieci w tym wieku juz sobie często swietnie radzą jak w ciągu dnia dasz mu do łózeczka zabawki i np. chrupka kukurydzianego albo biszkopt to tez jakis czas zajmie się sam sobą masz jakies nowe wiesci ze szpitala? i jak Wam minął cały dzien?

Gość hgtuyguyg
Już wczoraj pogadałam trochę z dziewczyną bo przenieśli ją na normalną salę. Adam jest zapisany do żłobka także będę go tam wozić. No ale uprzednio ona musi zadzwonić do żłobka i przedstawić sytuację bo przyprowadzenie dziecka przez zupełnie obcą babę raczej wzbudzi pewne wątpliwości w personelu... Więc jeśli to przejdzie to sądzę że będzie mi lżej i łatwiej. Biorąc szczególnie pod uwagę to, że od 2 dni nie byłam w pracy ;)

Gość czarne legginsy
wszystko się ułoży, zobaczysz :)

Gość hgtuyguyg
A czy to normalne ze dziecko nie je tych kaszek/kleików?Kupiłam kaszkę tak jak radziłyście ale jak chciałam mu dać to narobił takiego rabanu że z godzinę wył i nie można było go uspokoić. Rozmawiałam z matką co dawać dziecku na śnaidania i kolację i zapytałam czy może kaszkę, tak jak radziłyście, to powiedziała, że on nie je kaszek. No i potwierdziuła, że tak on reaguję na wszelkie kaszki, kleiki i inne takie.