Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6latka

Do mam które mają 6letnie dzieci. POMOCY!

Polecane posty

Moje dzieci np. są wyjątkowo wysokie bo syn nie mieści się w siatkach centylowych ale w tych górnych granicach. Jak miał 6 lat to na bilansie miał 130 cm i 30kg wagi. Teraz ma prawie 8 lat i 137cm wzrostu. Trochę przyhamował z rośnięciem ale dalej jest najwyższy w klasie. Córka też jest wysoka ale na szczęście nie aż tak. Tyle że u nas to raczej kwestia genów-sama mam 180cm wzrostu, a mąż blisko 190.

Gość marrtta
Mój syn też ma 6lat- wzrost 120cm

Gość 6letnia Julka
ma 116cm wzrostu

Gość jaki wzrost
podnoszę

Gość mama 6latka
czekam na dalsze wpisy

Gość moj synek ma
ma 129 i wazy 25 kg ... w sumie to chyba jest najwyzszy w klasie :)

Gość bukaa
Autorko, z moim synem na tenis chodzi ośmiolatek, który ma ok. 115 cm (jest od syna o głowę niższy). Ale chodza razem juz kilka lat i cały czas właśnie ta różnica "głowy" między nim a pozostałymi chłopcami sie utrzymuje. Wy jesteście niscy, więc wasz dziecko raczej tez do wysokich należeć nie będzie. Ale dobijacie mnie wagą waszych dzieci, zwłaszcza asia-k, która pisała, że jej syn przy 130 cm ważył 30kg. :( Mój ma 137 cm i waży 25 kg. :(

Gość fiffkka
moja córka teraz w grudniu skończyła 6lat i ma 119 cm

Gość jaki wzrost
jestem zmartwiona i chcę wiedzieć czy ktoś ma dziecko o podobnym wzroście do mojego-czyli niskie.

Gość bzika
Mój 6 letni syn ma 110 cm wzrostu, my nie jesteśmy niscy, ja mam 170 wzrostu a mąż 190. Martwię się ogromnie, idziemy na badania, myślę, że nie ma co czekać. Porady rodziców ( szczególnie tych, którzy chwalą się wysokimi dziećmi) typu, że może potem urośnie mnie nie uspokajają. Pozdrawiam

Gość Ja nie bede sie
Ja nie bede sie chwalic wzrostem corki - bo ma 4.5 roku i jest wyzsza od niektorych tutaj 6 latkow. Ale na przyklad moj mlodszy syn jest juz sredniego wzrostu na tle swojej grupy wiekowej. I jesli chodzi o wzrost to dziewczynki rosna az do wieku dojrzewania dosc intensywnie. Natomiast chlopcy maja ten intesywny wzrost w okresie dojrzewania - tak wiec chlopcy w podstawowce sa dosc niscy w stosunku do kolezanek, ale w gimnazjum dziewczynki przestaja tak rosnac, a chlopcy zaczynaja... Wniosek z tego, ze jesli Twoj syn jest dosc niski (ale oczywiscie nie odstaje zbytnio od innych chlopcow) to nie ma sie co teraz martwic, bo przyjdzie i jego czas ;)

Gość marysia84
Mój synek jest z września 2004 ma 126cm i 26kg ale w przedszkolu ma najlepszego kolegę który ma 107cm i 16kg a jest z marca wiec nie ma się czym martwić... Pozdrawiam

Gość mamuniaaaaaaaa:)
mój 6 latek sierpniowy ma 115cm i 20kg

Gość babelka
Juz mamy 2015. czy nadal martwisz sie wzrostem swojego dziecka. Moj syn bedzie mial 8 lat jesienia tego roku i jest najnizszy w klasie. Ma 119 cm, waga proporcjonalna do wzrosu. jaki duzy byl twoj syn jak sie urodzil i jak mial 2 lata?