Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrobcie cos ze soba!!

Prawiczki wyjdzice z domu ! Przestancie byc pesymistami !

Polecane posty

Stalingrad- ok moze nie rozdawac w szkole, ale uczyc, ze tak trezba. Z tym ginekologiem to jest mrzonka- mam kolezanki lat 25, ktore ida dopiero jak zajda w ciaze, bo mamusia nie uswiadomila, pani katechetka nie mowila, a pani na biologii powiedziala, ze prezerwatywy maja mikropory i i tak nic nie daja. Z reszta pomysl. Taka laska co daje w kiblu na imprezie to predzej pojdzie do ginz czy do kiosku po gumki? Oczywiscie jesli bedzie swiadomo nie tylko ryzyka ciazy ale tez chorob wenerycznych.

W sumie femnistki promują aborcję jako "nic nie znaczący zabieg", więc taka laska z Zachodniej Europy może świetnie się bawić bez zabezpieczeń. Moim zdaniem nie powinno być propagowania - "Korzystaj z zabezpieczeń i się baw", tylko "Jak musisz, zabezpiecz się porządnie".

Ok źle sie wyrazilam. jest potencjalna istota ludzka, nie jest natomiast ostatecznie uksztaltowanym czlowiekiem. To nie jest kwestia biologii, wiem jak dzialaja kwasy itd. to jest kwestia swiatopogladu... Dla mnie zarodek jest tylko potencjalnym czlowiekim dla Ciebie istota pelnoprawna. Ja to rozumiem i szanuje twój poglad. Jak mowilam tu nie ma sensu sie sprzeczac, bo nie przekonamy sie nawzajem.

Podobno w Stanach kobieta może dokonać aborcji w dowolnym momencie ciąży. W Wielkiej Brytanii piąty-szósty miesiąc, w Szwecji czwarty miesiąc.

"jak już musisz zabezpiecz sie pozadnie" dokladnie tak! Jak juz zauwazyleś do feministek nie tylko z europy zachodniej jest mi jeszcez daleko. Dla mnie aborcja nigdy nie bedzie blahostka. Kiedy dowiedzialam sie, ze moja kolezanka usunela ciaze to sie tak poplakalam, ze ona nie wiedziala o co mi własciwie chodzi i myslala, ze ja kiedys tez, przypomnialo mi sie i dlatego placze.

Stany, szwecja i inne kraje, gdzie aborcja jest doswolona do dowolnego miesiaca to nie sa dobre przyklady, bo ja za czyms takim nie optuje i nigdy nie bede. nie moge sobie wyobrazic kobiety, ktora w 6 miesiacu, kiedy czuje juz ruchy dziecka....

Taka osoba przestałaby być moją koleżanką ... dosłownie. I jak jeszcze dla kogoś to coś normalnego.

W Europie tylko Irlandia, Polska i Malta jeszcze mają jakieś zasady (chociaż Malta przegina w drugą stronę). Reszta Europy podobnie jak hitlerowcy bawi się w przyznawania tytułu człowieczeństwa. Tylko zamiast "podludzie" są "przedludzie".

Nie wiem dlaczego sa to akurat 3 miesiace. tak ustalili biolodzy ze plod jest od 3 miasiaca. to granica jest umowna. Masz racje moze po to zeby bezkarnie zabic podludzia. Dla kobiety usuwajacej ciaze to nie jest czlowiek tylko zbior jakis komorek. nie pytaj mnie jak ona sie z tym czuje bo ja nie umialabym. Moge natomiast zrozumiec usuniecie ciazy w wymienionych przeze mnie 3 przypadkach o ktorych mowi tez polskie prawo.

Polskie prawo dobrze określa kiedy można a kiedy nie. Graniczną sytuacja jest dla mnie tylko sprawa gwałtu ... ale niech będzie to podciągnięte pod zdrowie psychiczne matki. I jako jedyna forma dialogu z potencjalnymi mordercami. Jedyne ustępstwo.

Matko offerma czepiasz sie pojedynczych slow! Nie dojdziemy do jednego zdania w tym wzgledzie wiec odpusc prosze. I prosze nie stawiaj mnie w jednym rzedzie z rasitami, bo to mnie obraza.

Wiem , ze trudno wam to sobie wyobrazic, ale... Gdybyscie byli zgwalconymi kobietami w 6 tygodniowej ciazy powiedzmy to co byscie zrobili? Urodzili? Allbo inaczej. Wasza zona jest w ciazy niestety okazalo sie, że jej kontynuowanie zagraża jej zyciu, co robicie? Rtujecie zycie zony czy godzicie sie na aborcje w 6 tygodniu?

Logicznym dla mnie jest to, że jeśli ciąża zagraża kobiecie, ma prawo do aborcji. Ciężka sytuacja, ale zgodziłbym się.

Jeśli mają być dwie ofiary, nie będzie już ta jedna. Zapytam tak, czy jest różnica między żołnierzem zabijającym w walce a kimś, kto otruwa kogoś? Moim zdaniem jest. Tak samo jest z aborcją.

Ok wiec nazwij mnie morderczynia nienarodzonych dzieci (choc jak juz kilka razy tu pisalam nie zrobilabym tego ale ok powiedzmy) czy jak sobie chcesz tylko nie nazywaj mnie rasistka. Rasizm, faszyzm, nazim to sa ideologie pod ktorymi nigdy bym sie nie podpisala, zwlaszacza jako osoba majaca jakies pojecie na ten temat. Poza tym czesc mojej rodziny zginela w obozach koncentracyjnych- nie porównuj mnie do ludzi, ktorzy byli tego przyczyna.

Ja faszyzmu nie uznaję za coś złego, porównywalnego z komunizmem czy nazizmem. Osobiście gdyby w Polsce była sytuacja jak w wojnie domowej w Hiszpanii, zapewne byłbym po stronie polskiego Franco.

Na tym forum zarzucają mi chore podejście do aborcji. Jestem za tym, żeby ścigać lekarzy i inne osoby, które tego dokonuja. Ale wtedy, jak ktoś łamie obowiązujące prawo.

Mówię tylko, że w hiszpańskiej wojnie domowej walczyłbym przeciwko Republice, ramię w ramię z generałem Franco. Tak samo jak popierałbym przed wojną Narodową Demokrację.

Stalingrad-To wyjaśnij im dokładnie o co Ci chodzi, to moze przestana. Offerma ja nie jestem feministka tyle razy juz mowilam! Ja mysle tylko ze kazdy ma swoje sumienie. Wszystkich i tak nie przekonasz. Dla Ciebie zarodek to czlowiek, dla kobiety robiacej skrobanke nie. no i co pojdziesz ja zwyzywasz od nazistek i czy to cos zmienia? Nic nie zmieni. Jescze raz podkreslam jestem za przestrzeganiem obowiazujacego w polsce prawa.

Gość maria costam ROR
SPRAWDZONE UND POTWIERDZONE :classic_cool: POZDRAIWAMY WSZYSTKIE ZARODKI

Musisz sie z tym pogodzic, taki yten swiat juz jest. a moim zdaniem nadal mnie obrazasz. prosze moge byc morderczynia ale nie nazistka.

dlaczego nie można być uczciwym, prawym człowiekiem jeżeli własny interes nas do tego nie popycha? wierz mi, ze sie staram. a interesu w legalnosci lub nie aborcji nie mam.

Wiele spraw na tym świecie jest względnych! Rego nie zmienisz! Relatywizm moralny byl i zawsze juz bedzie i ty tego nie zmienisz, chocbys nazwal nazistami wszystkich po kolei! Pomyśl ile czasu zajeło jasnie oswieconym stanom ameryki uznanie, ze murzyn to tez czlowiek? To jest taka dyskusja jak wierzacego z niewierzacym. jeden twoerdz ze bog jest drugi ze nie i nie dogadaja sie. choc prawda pewnie jest jedna. dla ciebie prawda jest to co ty mowisz, ale dla kogos innego prawda jest jego zdanie. tak juz jest.