Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrobcie cos ze soba!!

Prawiczki wyjdzice z domu ! Przestancie byc pesymistami !

Polecane posty

Skoro w krajach zachodnich muzułmanki rodzą na potęgę, a Europejkom funduje się aborcję, to dlaczego mamy się dziwić powstawania Nowej Turcji (Niemcy) czy Nowej Algierii (Francja)

Gość Marco Polo.
offerma nie będe kontynuował tej dyskusji z tobą, szkoda mi wysiłku który musiałbym włożyc w pisanie widziałem już na innych topikach że potrafisz produkowac się przez kilka stron - frustracja i agresja

Marco- moje zdanie na temat tego ,ze rozmnazaja sie tylko ci ładni/bogaci/ umiesnieni/ agresywni (niepotrzebne skreslic) juz chyba znasz. wyrazam je tu dosc czesto ;) Offerma- gdybyw czasie najazdów tureckich powiedzmy w XV lub XVII wieku europa przejelaby kulture islamu (czytaj zoatalaby zmuszona do jej przejecia) to mysle, ze mielibysmy teraz nie tylko meczety ale tez zwiazki poligyniczne. Staingrad- ja myslę, że oni by nie odpuscili nawet takiego skrawka.

Wypraszam sobie - czy poligamia jest w Albanii, BOśni czy Turcji? Raczej nie. Kwestia kultury, a nie religii.

Ojdajcie spokój- nie musicie sie zgadzać, ale nie musicie sie tez obrażać, prawda? Ja np. usmiecham się czytajac teorie Stalingrada o wpływie dostepności aborcji w europie zach na drastycznie zmniejszajaca sie dzietnosć rdzennych europejek.... No ale nie bede go wyzywac przeciez. Stalingrad- mysle, ze dostepnośc aborcji nie ma tu znaczenia wikeszego- kobiety nie maja warunkow do rodzenia i wychowywania dzieci. wiesz ktory kraj ma najwiekszy wspolczynnik dzietności w europie?

Gość Marco Polo.
maria izabela - umięśnieni, agresywni - to warunek podstawowy, bo taka jest spuścizna przodkow, gdyby nie socjalizacja i społeczeństwo to tylko tacy by wygrywali po prostu zabijali by innych kwestia kasy i innych pierdół to już po prostu wygoda kobiet i efekt wychowania

Kultura jest z religia w scislym zwiazku. Przywolane przez Ciebie Europejskie (czy turcja to jeszcze europa?) kraje sa jedynie wysepkami islamu dlatego poligamii tam nie ma. myslejednak, ze gdyby islam objal cala europe taki obrot sprawy bylby wiecej niz mozliwy...

Turcja dzięki panowi zwanemu Ataturk się ucywilizowała. Czy ja kłamie z tą aborcją? Jest dostępna w krajach zachodniej Europy. Europejki chętnie idą do rzeźnika-ginekologa, muzułmanki nie idą. Właśnie w krajach zachodniej Europy kobiety mają socjal. 2-3 miliony aborcji ... a muzułmanie rodzą się i rodzą. Będzie ciekawie. Zresztą jest zasada tak - jak się bzykasz, wiesz czym to grozi. Nie ma usprawiedliwienia na mord ...

Człowieku, wbrew pozorom aborcja ma wiele wspólnego z dzietnością. Gdyby się kobiety nie skrobały, byłoby 2-3 miliony Europejczyków więcej. Zabronić aborcji, zapewne byłoby więcej dzieci. Wpadki zawsze są. Muzułmanki chcą robić, bo wiedzą, że silna rodzina = spokojna przyszłość. Swojego rodzaju inwestycja.

Offerma- tak w wielu kulturach, ale w islami zostala usankcjonowana przez religię, dzieki czemu przetrwala do dzis. Przyczyna dla ktorej poligamia sie w europie nie upowszechnila byla religia katolicka, nie fakt, ze mezczyzni nie gineli na wojnach, bo gineli :) Marco- umięśniony mi nie przeszkadza, agresywny juz raczej odpada. wiadomo ze nie jakas dupa wolowa, ale raczej nie agresywny :) Stalingrad- to nie jest tak, ze jak zabronimy aborcji to bedzie wiecej dziec, bo aborcja legalna czy nie byla, jest i bedzie. W islamie kobieta ma inna role spoleczna- jest nia wlasnie rodzenie dzieci. Rola kobiet uropejskich zmienila sie w XIX wieku, jako znawca historii powinienes wiedziec dlaczego.... kobieta stala sie po czesci takze osoba pracujaca na dom 9zwlaszcza po II wojnie), co sprawilo ze macierzynsto musiala zaczac godzic z praca (kobieta muzulmanska nie musi, bo nie pracuje) ergo stworzenie kobietom warunkow (odpowiednie prawodawstwo socjalne i pracy) pozwala zwiekszyc dzietnosc. Krajem o najwyzszej dzietnosci jest szwecja, gdzie ponad 50 % dzieci rodzi sie poza formalnym zwiazkiem, a mimi to system stwarza kobiecie dogodne warunki do pracy i macierzynstwa, uffffffffffff

Aborcja jest dla mnie zbrodnią. Powinni się w Polsce wziąść za ginekologów. Jest coś takiego jak policyjna prowokacja i powinni tego używać. Niech ginekolodzy skrobią swoje córki.

Hmmm dlaczego nie? Prowokacja stosowana jest w razie podejrzenia korupcji, dlaczego nie może być z powodu aborcji?

Wynika to z tego, że Chrześcijaństwo ukształtowało się tam, gdzie był w miarę spokój (Cesarstwo Rzymskie). A Arabowie musieli prać się ze sobą na pustynii. Czyli spokojny europejski wieśniak i beduin walczący na pustynii.

Nie ma takiej kategorii normalna czy nienormalna. Powiem Ci tak; ja nie zrobilabym tego gdybym wpadla (gwalt to inna sprawa) ale rozumiem, że kobety maja inny poglad na te sprawy a to co robia ze swoim cialem to jest ich sprawa i ja krytykowac ich nie bede. Nie jestem natomiast za wprowadzeniem aborcji na zadanie. Chcialabym tylko, aby w polsce przestrzegano obowiazujacego prawa pozwalajacego na przerwanie ciazy w 3 przypadkach. jest to niestety fikcja a najwiecej do powiedzenia maja jak zwylke ksieza. Chcialabym natomiast wprowadzenia w polsce refundacji antykoncepcji i szeroko zakrojenej reformy edukcji wprowazdaajacej wychowanie seksualane jako przedmiot oboawiazkowy, nauczany przez kompetentne osoby.

A ja "pluję" w twarzy kobietom, które poddały się aborcji na życzenie. Ich ciało, ich własność. Dlaczego więc są takie głupie, że dopuszczają do powstania nowego życia. Polska ma dobre prawo, ale jest hipokryzja. Ginekolog boi się dokonać aborcji z powodu, że ciąża zagraża kobiecie, ale nie boi się na czarno wyskrobać kobiety, która ma dla niego 2000 zł.

Offerma- sluszna uwaga ale jedynie w odniesieniu do starego testamentu. to jezus byl osoba ktora wprowadzila jednozenstwo. Z rzesta u zydow w owych czasch poligamia wlasciwie juz nie istaniala.

Stalingrad- ja nie pluje, ale nie uwazam ze zrobily dobrze. Dlatego tak potrzeban jest edukacja seksualna, zeby to zyje jednak nie poswtawalo jesli sie tego nie chce. Jak już wyzej napisalam jestem za przestrzeganiem obowiazujacego prawa- czyli tak jak Ty. Nigdy jednak nie zgodze sie aby zakazc kobiecie aborcji w monencie gdy ciaza zagraza jej zyciu, zdrowiu czy jest wynikiem gwaltu. A no i kwestia wplywu dostepnosci aborcji na dzietnosc zostala przegadana juz- Ty uwazasz ze ma wplym, Offerma i ja- ze nie.

Moim zdaniem powinno się wbić do głowy schemat "chcesz się bzykać - idź do ginekologa". A nie rozdawać w szkole prezerwatywy.

No tu wchodzimy w kwestie swiadopogladowe i niestety, zeby uzyskac wspolne zdanie szans nie ma. Moge jedynie powiedziec jak ja to widze. - dla mnie zarodek czlowiekiem jeszcez nie jest, co innego płód - humanisci duzo mowia niestety w katolickim kraju kler ma wieksza sile przebicia - czytajac chocby posty na kafe pod tytulem "dzis chlopak sie we mnie spuscil ale potem sie umylam czy moge byc w ciazy?" stwierdzam, ze edukacja potrzebna jednak jest. edukacja madra i przemyslana. nie taka zachecajaca do seksu, ale mowiaca o zagrozeniach i sposobach ich unikania.