Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZaciekawionaOnaOna

Prywatny GINEKOLOG a tabletki...

Polecane posty

Gość ZaciekawionaOnaOna

Mam pytanie - wiekszosc z Was sie zna ... :) Chcialam zaczac stosowac tabletki antykoncepcyjne , jednak wstyd sie przyznac nigdy nie bylam jeszcze u ginekologa... Niechce isc do ginekologa w osrodku zdrowia tylko do prywatnego, czy prywatny ginekolog bez problemu przepisze mi tabletki? Czy bedzie mnie badal czy tylko przeprowadzi wywiad?

Gość moss
Prywatnie ginekolog przepisze Ci tabletki anty, przeprowadzi wywiad i oczywiście będzie Cię badał. Jeśli masz ponad 20 lat zrobi i cytologię.

Gość ZaciekawionaOnaOna
Mam ponad 20 :) Czyloi musze sie nastawic ze 200 zl bedzie mnie kosztowala ta przyjemnosc? Wizyta + cytologia? Moge sie nie zgodzic na cytologie?? Czy lekarze pobieraja dodatkowe oplaty za RECEPTE? Wlsnie czytam o ginekologach w Krakowie, moze ktos moze polecic jakiegos dobrego ktory przyjmuje blizej centrum ? :)

Gość sytuacja wygląda tak
w zasadzie na wszystko możesz się nie zgodzić,ale po co jesli lekarz i tak Cię będzie badał to Ci szkodzi zrobić cytologię?Najczęściej jest dodatkowo płatna,recepty nie słyszałam żeby były dodatkowo płatne.A o lekarza poczytaj na portalu www.znanylekarz.pl

Gość moss
Kobitko przyzwyczaj się- takie wizyty powinnaś odbywać raz na rok. Ja na początku też się bałam i byłam skrępowana,a teraz chodzę jak do internisty ;) Jeśli chcesz się na coś nie godzić, to po co chcesz iść do lekarza? Cytologia jest bardzo ważną rzeczą!!! To nic nie boli- jest to wymaz z szyjki macicy- koszt 30- 40 zł prywatnie ( jeśli mowa o Krakowie). Powiem Ci jak MOŻE wyglądać taka wizyta. Najpierw lekarz przeprowadza wywiad- przypomnij sobie ostatnią i pierwszą miesiączkę w życiu, powiedz że chcesz tabsy, zbada Cię "ręcznie", zrobi ewentualnie cytologię, oraz powinien zrobić usg przezpochwowe, aby sprawdzić czy macica i jajniki są ok, potem przepisuje Ci recepty. Recepty nic nie kosztują. Ja płacę za "ręczne" badanie+ usg+ cytologia 180 zł, a mieszkam koło Krakowa, z tym że chodzę do drogiego lekarza. Ceny w Krakowie podejrzewam są podobne. Nie ma się czego bać!!!!!!