Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoccccc domowaaaaa

Idę jutro sprzątac do ludzi i czy wypada wziąśc kapcie z sobą

Polecane posty

jak wyzej idę jutro pierwszy raz sprzątac do ludzi..pogoda jest jaka jest wieęc zdejme buty i czy wypada wziąśc z sobą jakies klapki czy kapcie...nie chcę tak na boso tam łazic zwsłaszcza w łazience

Gość maturks4
No chyba w ogóle musisz wziąć jakiś pełny roboczy strój

no jasne, ze weź ciapy na wszelki wypadek też coś do jedzenia (kanapkę) i do picia powinni sami cos zaproponować, ale są ludzie i ludziska, a pewnie kilka godzin tam spędzisz

Gość to oczywiste chyba jest
ale ze nie ma glupich pytan to odpowiem: jak najbardziej wypada ;)

Gość nie w kazdym domu buszowanie
w lodowce jest wliczone w cenie... Sprzatanie to praca. Czlowiek bierze do pracy swoje pozywienie. To dlaczego sprzataczki mialyby miec inaczej? Pracuja za pieniadze, nie za wikt ;)

jak chodziłam swego czasu sprzątać do ludzi, to jadłam z nimi obiad, a nie buszowałam w lodówce, droga panno

Gość kalosze lepiej weź
i słownik ortograficzny do poczytania

ja kiedyś za granicą sprzatałam cudze mieszkania, zawcze buty na zmianę, lekkie ciuchy do przebrania, woda, kanapka. I gumowe rekawice weź koniecznie.

Gość orzeszkiw modzie
czeszki by byly najlepsze, bo takie z materialowym spodem ci sie pobrudzic moga

Ewa---> To Ty jadlas. Ale to nie jest regula. I nie jest tez zaden wymog. oza tym z reguly wlasciciele wybywaja podczas tej procedury z domu, wiec to by bylo buszowanie.

dobra biere kierpce i gumofilce w kierpcach bede popylac po salonie a do lazienki zaloża gumofilca

a poza tym ja Cie nie dyskretyzuje, skad wiec ten ironiczny ton? Kzywde Ci jakas zrobilam, czy co? Myslisz, ze wszystkie rozumy pozjadalas?:O

dlatego napisałam, żeby wzięła kanapkę i coś do picia umiesz czytać ze zrozumieniem, czy nie za bardzo?

dyskredytuje - mialo byc

Gość a u mnie wiekszosc pan
sprzatajacych jadlo i to bez pozwolenia, a mialam 3 panie, teraz mam 4 i jest jak najbardziej w porzadku. Pierwszej powiedzialam ze moze pic wode, zawsz i sobie butelke jej zostawialam, o jedzeniu mowy nie bylo. To i tak mi siedziala w lodowce. Druga to samo, na dodatek podkradala kosmetyki i srodki czyszczace. Trzeciej pozwolilam robic sobie kanapki, bo myslalam a ile ona tam zje. Niestety nie jadla chleba i wedliny ale wszystko, wyzerala mi rybe, ktora mialam przygotowana na obiad na przyklad, jogurty, slodycze. Do 4 pani podeszlam z rezerwa i zaznaczylam ze nie zgadzam sie na jedzenie i zawsze po sprzataniu sprawdzam dom. Musialam sie wydac okropna, ale jak zobaczylam, ze pani super sprzata, prawie w ogole nie robi przerw to pozwolilam jej jesc. Malo je, a jak jestem w domu i robi sobie kanapki to i mi podrzuci;) w ogole sie zakumplowalysmy i ostatnio czesto razem kawke pijemy i sobie dyskutujemy

napisalas tez "ale są ludzie i ludziska". A to jest ocena osob, ktore zatrudniaja sprzataczki... Z tego tekstu winika, ze Ci co nie dadza jedzenia sprzataczce sa gorsi od tych co dadza.

wynika - mialo byc

ok dzieki za info.....to wyzej to poszyw z tymi gumofilcami rekawiczki wemę ale sprzątac nie umiem w nich a jesce nie bede napewno bo ma dietke:D a i sprzątam za granica wiec wiadomo zadnych ploteczek

napisałam tak, jak napisałam, bo uważam, że jak mi ktoś robi porządek w domu przez cały dzień, zagląda mi do wszystkich szaf i zakamarków, to w jakiś sposób jest mi to osoba bliska, więc rozmowa i posiłek z nią jest sprawą naturalną tak też byłam traktowana, wychodziłam np. przy okazji na spacer z psem tej pani, uczyłam go różnych rzeczy dostawałam zawsze więcej niz wynikało ze stawki godzinowej plus solidny zapas słodyczy dlatego wspominam tą pracę, ten dom i tych ludzi bardzo dobrze myślę, że oni mnie też, o czym świadczy fakt, że na pożegnanie dostałam od właścicielki dość kosztowną srebrną bransoletę myślę, że takie podejście do ludzi jest właściwe i tacy są "ludzie" a reszta to "ludziska"

oksprzątam juz u tego pana na zakładzie i w sklepie a jutro 1 raz w domu wiec zobaczymy...narazie nie ma z nim prpblemow zadnych

Gość a u mnie wiekszosc pan
nie wiem Ewo jak ty sprzatalas, ale ja nie chcialam i nie chce by mi ktos zagladal do szaf. Jest wyznaczony rejon na sprzatanie w ktory nasza sypialnia, pokoj dziecka oraz gabinet meza nie wchodzi. Poza tym ja posilki jadam z rodzina w momencie kiedy nikt obcy mi sie nie paleta po domu. Pani sprzatac przychodzi nie codziennie wiec nie musze z nia zasiadac do obiadu. Mnie duzo nie ma w domu i jesli ma ochote niech zje, ale jak na poczatku zatrudnialam pierwsza pania do sprzatania to mi wszyscy radzili by nie pozwalac na posilki. Potem sie rozczarowalam bo bezczelnosc 3 poprzednich pan nie miala granic. Widocznie zle trafialam. Mam szacunek do osob sprzatajacych, ale mimo wszystko to ktos kto dla mnie pracuje wiec nie musze tej osoby traktowasc po krolewsku, wystarczy normalnie.

mam pytanie bo to pierwszy raz jak sprzatacier kuchnie - wszystko myjecie naczyn ia czy jak moze do spilmaszyny dajecie a salon kurze cofacie rzeczy czy co?? i łazienka wiadomo tez cofacie rzeczy czy omijacie

podnoszę!!!