Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Trzeba dokarmiać?

Polecane posty

Witam, mój synek skończył dziś miesiąc. Od samego początku karmię go tylko piersią, myślę, że nie brakuje mi pokarmu. Gdy się urodził ważył 3200g, tydzien temu gdy wazyła go położna ważył 3650g. Ogólnie jestem za naturalnymi sposobami, tzn. poród siłami natury, karmienie piersią a nie mlekiem modyfikowanym. Oczywiście gdy tylko jest taka możliwość. Ale moje teściowa twierdzi, że dziecko powinno się dokarmiać, bo mleko matki jest za mało treściwe. Kto ma racje?

nie ma czegos takiego jak 'malo tresciwe' czy malo sycace mleko matki. Tesciowa powtarza schematy sprzed 50 lat

No właśnie... I zaczyna mnie to naprawde wkurzać. Szczególnie dziś gdy wykrzyczała to w gniewie do mojego męża. A ja tak się staram karmić go piersią, chodź nie zawsze jest to tak miłe. No i mam zamiar to robić jak najdłużej. Ona sama karmiła od początku butelką.

Gość jesli dziecko dobrze przybier
a na wadze to nie musisz dokarmiac. Twoje dziecko i ty o nim decydujesz a nie tesciowa. Słuchaj jej rad, przytakuj a i tak rob swoje, unikniesz niepotrzebnych klutni. A jesli juz strasznie bedzie sie czepiac to podsun jej pare poradnikow albo jakas ksiazke niech poczyta jak sie teraz karmi dzieci