Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka 2010

--- CZY WASZ GINEKOLOG POMYLIŁ PŁEC ?

Polecane posty

Gość ja mojemu nie dalam okazji do
pomylki. Nie chce znac plci ;) Wkurza mnie tylko, ze jego tak korci, zeby powiedziec :O Juz mi prawie powiedzial ostatnim razem. Co oni sie tak wczuwaja, ja nie chce wiedziec :O

Gość blekit nieba
nie wiem co znaczy to pytanie! płeć płodu można określić dopiero w końcowych miesiącach, praktycznie tuż przed porodem i to na jakieś 60%. A określanie wcześniej przez lekarzy to jest loteria : trafi nie trafi, bardziej na zasadzie praktyki długoletniej i obserwacji, bo ponoć inaczej się układa płód męski i żeński. Więc cóż! tak jak ginekolog to i ja jako matka mogłam określić, że mam syna, bo po pierwsze bardzo go chciałam, a po drugie miałam gorącą nadzieję że tak będzie:)) a na sali porodowej się okazuje co jest, dopiero jak się urodzi:)) wien ginekolog prawdziwy z powołania raczej ci na sto procent nie poda co będzie, Tylko domysły, jak w pogodynce:))

co prawda dowiem się dopiero za około 2tyg, ale tak chłopak wyszedł na 4d w 24tc i potem w 30tc dziewczyna w 20, 38tc stawiam na chłopaka, ale kto wie :)

Gość blekit nieba
wystarczy, że sie zakręci pępowina - jest siusiek i chłopak:) lub dziewczynka własnie sika - jest chłopak :P

w pierwszej ciązy w 24 tyg na usg lekarz się nie pomylił, teraz mam nadzieję że przy porodzie okarze się co innego niż mówi:)))

Gość blekit nieba
jedni sie cieszą, ze sie pomylił, drudzy sie cieszą że sie nie pomylił.... samo życie!!!!!!

Minia w 4d wyszedł chłopak? przecież to wyraźnie widać już na takim sprzęcie więc jak potem dziewczynka? ale takie wiadomości napawają mnie optymizmem być może ja na zwykłym usg też nie do końca mogę być pewna płci??? szczerze mówiąc czuję inaczej niż to co lekarz powiedział

u mnie lekarz w 12 tyg stwierdził ze na 70% chłopiec, w 20 to potwierdził i od tej pory co usg to wiadomość że na 100% chłopiec (2 róznych lekarzy tak mówiło) i faktycznie jest chłopiec :D

Gość blekit nieba
sprawdźcie sobie w chinskim kalendarzu płci - podobno sie sprawdza:) :P :P :P

Aga 789 no widzisz cuda na kiju :) dla mnie nie jest to takie ważne, bo nie nastawiałam się konkretnie. Wydaje mi się, że to 4d jest wiarygodniejsze, ale z usg w 38tc też mam filmik i już nic nie wystaje ;)

Gość misia1111111111111111111111
ja miałam fajnego gina,znajomego i się nie pomylił

Gość mammmmmmmmmmmmmmm
Mój ginekolog tak robi .Mówi pacjentce,że urodzi córkę a w karcie zapisuje -syn -.Jak urodzi córkę to bingo a jak ma pretensje ,że pomyłka,to przy pacjentce sprawdza zapis w karcie i zawsze ma rację :-)

Gość miał być syn
a jest córka

Gość do błękit nieba
no z tą pępowiną to już od paru lat nieaktualne, chyba że ktoś jeszcze zabytki w gabinecie posiada...wystarczy, że w usg włączy się opcje przepływów i wiadomo, czy zawinęła się pępowina czy to raczej siusiaczek... obecny sprzęt pokazuje raczej dokładnie-ja wiem już nawet po kim dzidzia ma podbródek, a to dopiero 32 tc. Pomyłek jest nadal wiele, ale tylko w przypadkach, gdy dzidziuś nie chce się ujawnić i przybiera pozycje, w których trudno stwierdzić "wystaje czy nie wystaje"...taka jest opinia mego lekarza, który twierdzi że od kilku lat si p[omyli...wydaje mi się, że raczej się nie chwali, bo najzwyczajniej w świecie nie ma po co

Gość hjju
Ginekolog powiedział mi na ostatnim USG, że będzie córka...urodziłam dzień później...chłopca....:-P

Gość kijevna
miesiąc przed porodem gin. powiedział, że na 80% chłopak, kalendarz chiński mówił dziewczynka...wyszedł chłopak teraz na USG 20tyg. była dziewczynka, kalendarz chiński mówi dziewczynka, wróżka też, ale zobaczymy - mam nadzieję, że się sprawdzi:)

ja byłam na 3d 19 tydzien powiedział że dziewczynka ale mam nadzieje że jest jakaś szansa że sie pomylił gdyz chciałabym chłopca i tak też się czuje