Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyłamanaaaaa

Zaraz poród

Polecane posty

Gość przyłamanaaaaa

Skończyłam brać leki a dziś znów lekkie swędzenie warg sromowych. A za dwa dni będę rodzić . Jestem przerażona jaki wpływ może mieć grzybica na rodzące się dziecko?

spróbuj się podratować lactovaginalem, może dobre bakterie poradzą sobie z takim lekkim świądem, posmaruj się też clotrimazolem, ale zachowaj kilkugodzinny odstęp między tymi lekami, bo clotrimazolum zniszczy pałeczki kwasu mlekowego z lactovaginalu ( ja to stosowałam w ciąży- wszystko bezpieczne)

Gość przyłamanaaaaa
a co jeśli zarazi czym to grozi?

Gdyby się zaraziło to może złapać grzybicę jamy ustnej a to objawi się pleśniawakmi w buźce co potem może być przyczyną stanu grzybiczego brodawek sutkowych (jężeli będziesz karmić naturalnie) . Oczka też są zagrożone ale tu zdaje się zakraplają je jakimś roztworem srebra które silnie odkaża . Dobrze byłoby zapytać lekarza i żeby przepisał jakiś odpowiedni środek o jednorazowej aplikacji.

Gość bedzie dobrze:)
powiedz w szpitalu ze masz grzybice to przed porodem dadza jakis antybiotyk dopochwowo tak slyszalam i wrazie czego to po porodzie dziecku tez daja jak by cos wyszlo nie martw sie bedzie dobrze ja tez mam ten problem cala ciaze a za 3 tyg porod powodzenia