Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruda Zardzewiała

Czy mogę dostać mandat za...

Polecane posty

to, że idę ulicą,a nie chodnikiem? Mieszkam w małym 18 tyś. miasteczku. Chodniki są nie odśnieżone, dlatego chodzę ulicą - czy moge za to dostać mandat?

Gość mandat oczywiscie
a oprocz tego dwa kolka do zestawu na cale zycie jest slisko, ograniczona widocznosc, a ty chodzac po ulicy sie mandatem przejmujesz?

Idąc ulicą, zachowuję ostrożność... idę tak jakby nie było chodnika po prostu. Bo de'facto go niema!!! Jest zaśnieżony do kolan! Pług odśnieża ulicę zasypując chodnik taką "zmarźliną".. jak mamy po tym chodzić?

Gość po cholere w ogole
chodniki, skoro mozna isc ulica zachowujac ostroznosc? :D

Gość ja mam pytanie jak w temacie
Tyle, ze jade rowerem po chodniku. Na niektorych odcinkach jest odsniezony chodnik, a snieg z chodnika zrzucony na sciezke rowerowa. Czy w takiej sytuacji moge jechac chodnikiem?

Gość yttuyi
Jeżeli nie ma chodnika, to można iść ulica...ale jeśli jest --choć nieodśnieżony--to mandat jak najbardziej się należy..:-P

Gość jam kotek
zalezy z kim idziesz

Gość sahbfs
Mozesz tez nie przyjac mandatu, ale jak bedziesz prawidlowo (odblaskowo najlepiej) oznakowana i trafisz na ludzkiego policjanta to moze skonczy sie na pouczeniu ;) Ciekawy temat poruszylas :)

Gość sahbfs
Skoro kierowcy ktory jadac po deszczu z duza predkoscia kogos ochlapie mozna zalozyc sprawe cywilna o uregulowanie rachunku z pralni, to chyba tak samo ma sie odsniezanie chodnikow? :) Poza tym prawo powinno chronic tez pieszego, a nie czekac az zlamie noge na takim chodniku i dopiero dochodzic kto jest winien ;) Dlatego ja tez mandatu bym nie przyjal, chociaz nie wiem kogo Sąd obciazyl by kosztami procesu (Skarb Panstwa?) gdyby uznal Cie za niewinna i nie nakazal regulowac tego mandatu?

Gość kocmouch
mandat dostanie ten co przed domem czy dzialka nie odsniezyl chodnika

Gość sahbfs
siedziec? chyba na krzesle elektrycznym, albo w komorze gazowej! Tak powinno sie karac drogowych mordercow. Jak bedzie trzezwy i jechac z predkoscia dostosowana do warunkow na drodze, to zobaczy nawet Murzyna na odsniezonej drodze.